Šta je novo?

Kombinovana masina za pranje i susenje veša

Stevix

Zapažen
Učlanjen(a)
17.08.2021
Poena
21
Pročitao sam temu o msšinama za veš, gde se pominju i kombinovane mašine, ali nisam naišao na baš tu temu, pomoć oko izbora kombinovane mašine za sušenje i pranje veša, pa postavljam ovde pitanje, ako može pomoć. Zna li neko išta oko hisence kombinovanim mašinama, da li je čemu da primer ova

Kažu da je bolja od gorenja, pošto se radi u Sloveniji, garancija 5god, a cena ok.
Molim za neku preporuku kombinovane mašine? Da li je bolje kupiti ovako nešto za 46000 ili ići na LG za 30000 veće cene?

Odavno ne koristim kombinovanu, već solo sa tp. Možda se nešto promenilo

Pročitao sam temu o msšinama za veš, gde se pominju i kombinovane mašine, ali nisam naišao na baš tu temu, pomoć oko izbora kombinovane mašine za sušenje i pranje veša, pa postavljam ovde pitanje, ako može pomoć. Zna li neko išta oko hisence kombinovanim mašinama, da li je čemu da primer ova

Kažu da je bolja od gorenja, pošto se radi u Sloveniji, garancija 5god, a cena ok.
Molim za neku preporuku kombinovane mašine? Da li je bolje kupiti ovako nešto za 46000 ili ići na LG za 30000 veće cene?
Gledao sam Hisense jer imam uglavnom pozitivno iskustvo sa Gorenjem i deluje vrlo korektno. Dvoumim se izmedju Haier i Hisense, razlika je skoro 20k u korist Haier ali je 7 god garancija.
Hisense daje 5 i pitanje je da li proizvodnja u Sloveniji znaci da je kvalitet bolji.

Gledam mašine za pranje i sušenje veša.
Nema mesta za dve pojedinačne plus mora da bude slim.

Kakvo je mišljenje o njoj?

U potrazi sam za kombinovanom ves masinom za stan (nemam uslove za 2 odvojene), i hteo bih uzeti zaista nesto kvalitetno. Dobio sam savet da gledam masinu koja je sa toplotnom pumpom, i kao sto je neko vec pominjao, to onda izbor svodi na 2 modela (AEG i Electrolux) koji su kod nas 200k+, u inostranstvu oko 1000-1200e. Jel se pojavila kod jos nekog proizvodjaca ovakva masina, i da li je to zaista bitno da bude sa TP?

@aleksa.ue vrh! Vidim da joj je slaba dostupnost ali praticu. 85k koliko pise na sajtu mi deluje kao odlicna cena u odnosu na skoro 3x skuplji electrolux. A i 12/8kg vesa deluje odlicno.

Gledam mašine za pranje i sušenje veša.
Nema mesta za dve pojedinačne plus mora da bude slim.

Kakvo je mišljenje o njoj?
Ta LG mi je bila favorit, ali mi se ne uklapa pozicija pozadi za crevo jer mora da ide maksimalno do zida koliko može, a max total dubina da ne prelazi 53cm.

Onda sam našao ova 2 modela pa ako neko ima za i protiv koji uzeti, ili je ipak LG bolji?
Candy CSOW 4856TWMB6-S 8/5kg
Haier HWD80-B14959S8U1 8/5kg

Koristio bih samo za pranje, a zimi i za sušenje ali samo posteljina, peškiri itd

Podaci sa energetske nalepnice u vezi potrošnje vode ne upućuju na to da ovaj model ima tp.

Hajsens je poznat da ima loše modele veš mašina, tako da se ne bih radovao.

U specifikaciji se navodi sušenje na 40 stepeni toplotnom pumpom.

Videh, ali pogledaj energetsku nalepnicu.
Samo da ne bude da može da suši temperaturama koje su karakteristične za tp.

Ali zašto piše da troši vodu na sušenju?
Da nije eventualno neki hibrid
Uz to Boš troši cca 130 kWh na 100 ciklusa, a ovaj Hajsens 370.
Kombo Boš bez tp troši kao ovaj Hajsens

Evo dve Electrolux masine sa tp npr:

1762367354851.png1762367362415.png

A evo Hisense, meni deluje skroz solidno za ovaj novac (uz veci kapacitet i nesto manje buke)

1762367409353.png

Скоро 10 сати траје циклус!? Да планираш цео викенд да би опслужио 2 машине веша. И све то за угодних 2000 евра. Јасно да може да се бира и бржа опција, али онда пада у воду концепт енергетске ефикасности и "уштеде".

Ti podaci se uvek navode za ekološke programe sa najmanjom potrošnjom energije, nikad ih neće koristiti u praksi (barem ja nisam, ni na jednom uređaju).

Нисам сигуран за машине за веш, видим да нова машина за судове форсира тај еко програм као подразумевани, користимо га кад нисмо у журби, комбинована машина за веш је сама по себи компромисно решење, само још треба једну туру веша да зароби 10-ак сати.

Ista je logika. Ni na sudo mašini ne koristim ECO, a default program se može promeniti u aplikaciji.

Нисам сигуран за машине за веш, видим да нова машина за судове форсира тај еко програм као подразумевани, користимо га кад нисмо у журби, комбинована машина за веш је сама по себи компромисно решење, само још треба једну туру веша да зароби 10-ак сати.
Imam neku Beko i na Eco opere i osusi za 6:23h, taman za vreme jeftine struje, dere svaki drugi dan.

Моја жена углавном недељу користи за вешерај разбибригу, опере/осуши 3-4 машине веша, пре неки дан ми каже како би било брже да има два сета машина… :) Реко’ душо драга није актуелно, немамо ни места ни инсталације за тако нешто. :д

Ili povećajte broj izvršilaca.

Асистирам ја и око тога, а и за друге ствари, ја бих пре сваки дан по мало решавао, она има свој систем, у принципу ради како њој највише одговара...

Vrh Dno