Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

A kad udjes u Informacije o aplikaciji da joj izbrises podatke?Možda se onda sama apdejtuje kako treba...

Sve sam to odradio. Ne može ništa da se promeni. Mislim potpuna je glupost, čak ni ne služi ničemu posebno nego se pojavljuje kao da ne može. Skroz može da se obriše Canta aplikacijom

Primetio sam da se od apdejta na Hyper OS3 na ubedljivo prvo mesto potrošnje baterije popeo launcher. Prilično sam siguran da nije bilo tako pre

Evo linka ko ima živaca da se cima-instaliranje MiDialera za Eu verziju Hyperosa.Ne radi snimanje razgovora...

Primetio sam da se od apdejta na Hyper OS3 na ubedljivo prvo mesto potrošnje baterije popeo launcher. Prilično sam siguran da nije bilo tako pre
Kod mene nije, FB i IG troše ubedljivo najviše koristio ih ili ne. Launcher je negde na par % potrošnje baterije.

Користим Xiaomi 14T Pro и на њему XiaomiHyperOS 2.0226.0, да ли је могуће да не могу да директно обришем контакте са моје SIM 2 картице? Знам да могу да их сакријем али ја бих баш да их обришем. У питању је пословна SIM картица па су неки бројеви били уписани директно на њу. Постоји ли начин да се обришу ти бројеви или је ово још једна глупост Шаомија?

Користим Xiaomi 14T Pro и на њему XiaomiHyperOS 2.0226.0, да ли је могуће да не могу да директно обришем контакте са моје SIM 2 картице? Знам да могу да их сакријем али ја бих баш да их обришем. У питању је пословна SIM картица па су неки бројеви били уписани директно на њу. Постоји ли начин да се обришу ти бројеви или је ово још једна глупост Шаомија?
Mozes naravno,bar kod mene na moj Xiaomi.
Udjes u kontakte,na vrhu ti je padajuca lista na kome pise svi kontakti. Kliknes na nju, izaberes sim1 ili sim2 koji vec zelis,pojavice ti se samo kontakti od kartice. Imas da seletujes po 1 ili sve,delete i eto. 🙂

Хвала пуно на одговору, међутим када уђем ту поред налога које имам мени приказује SIM 1 али не и SIM 2. Када изаберем да ми прикаже све контакте онда видим и те бројеве са SIM 2 које желим да обришем али не да ми да их обришем, на неки начин су закључани.
Очигледно је неки баг код мене...

Хвала пуно на одговору, међутим када уђем ту поред налога које имам мени приказује SIM 1 али не и SIM 2. Када изаберем да ми прикаже све контакте онда видим и те бројеве са SIM 2 које желим да обришем али не да ми да их обришем, на неки начин су закључани.
Очигледно је неки баг код мене...
Uf,u pravu si. Nisam bas gledao sim 2.
Nema Bag-a😆

Ovako udji na kontakte,pa skroz desno organize(pisem sve kako je na engleskom),
Pa manage sim,izaberes sim2 karticu i trebalo bi da su tu svi kontakti iz sim. Izaberes ih i obrises gore na Kantu.
Javi jesi li uspio

То сам пробао, нудио ми је опцију да бирам где да сачувам контакте са SIM 2, сачувао сам их на Шаоми налогу и сада када уђем на картицу нема их али када уђем у све контакте видим их дупло на Шаоми налогу и картици али са картице не могу да обришем. Имам неки прецртан облак за те контакте.

Summa Summarum не знам ни како више да објасним, теби пуно хвала на труду а ја ћу пробати да извадим картицу и пребацим је у други телефон и обришем тако контакте ако будем могао.

Prilozi

• Screenshot_2025-12-14-17-48-25-915_com.google.android.contacts_1.jpg
    Screenshot_2025-12-14-17-48-25-915_com.google.android.contacts_1.jpg
    14.2 KB · Pregleda: 83
Precrtan kontakt sa oblaka znaci da nije broj sihronizboan sa nalogom google ili xiaomi.
Tacno,da upises novi nalog na sim card i cuva ti nalog isto broj.
To je malo bzv al zato cuvam na nalog sve.
Pa najbolje neki stari telefon da nadjes tipa nokija neka stara da nije Smart i obrises.

ne razumem baš reklamu, kakav je to xiaomi online shop koji je navodno stigao
koliko vidim postoji mi store kao i pre

597833802_1471939368269431_3881158312502733959_n.jpg

Што се проблема тиче, први и највећи је био откључавање телефона са отиском прста када се користи Nova Launcher, успео сам да решим тако што када се активира та опција у самој Нови има понуђене две варијанте, са администраторским правима што је мени деловалао као логично али је у овом случају погрешно и на начин да се телефон понаша као да је стиснуто дугме за искључивање што је у ствари и решење. Ето можда ово неком помогне.
Када сам елиминисао главни проблем двоклик за гашење је лако решен јер он у Нови функционише.
Da li ti se dešava da kad hoćeš da zaključaš telefon duplim klikom iskoči ovakva poruka?
Odeš u podešavanje a tamo iz nekog razloga ne radi ni za Novu ni za Bitwarden.
Optimizacija baterije isključena za obe aplikacije.

Prilozi

• Screenshot_2025-12-14-09-06-59-971_com.teslacoilsw.launcher.jpg
    Screenshot_2025-12-14-09-06-59-971_com.teslacoilsw.launcher.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_2025-12-11-18-56-44-020_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2025-12-11-18-56-44-020_com.android.settings.jpg
    28.4 KB · Pregleda: 61
Odes u accessibility setings i das pristupnu dozvolu za nova launcher.

@Kimins

Није ми изашла никад таква порука, телефон се закључава двокликом без икаквих проблема.
Додуше ја не користим Bitwarden али то не би требало да има икаквог утицаја.

Kod mene radi dan dva i onda moram da ugasim i ponovo dam dozvolu da bi radilo. Ne mogu da provalim šta je problem.

Jel ima rjesenja za ovaj luft na HyperOS 3, izvinjavam se ako je bilo price o ovome, danas sam se vratio na Xiaomi posle 5 godina, znam da se nekad ovo rjesavalo u gesture settings ili kroz gboard settings ali sad izgleda ne moze ili nesto propustam?

Prilozi

• Screenshot_2025-12-23-21-50-47-836_com.quoord.tapatalkpro.activity-edit.jpg
    Screenshot_2025-12-23-21-50-47-836_com.quoord.tapatalkpro.activity-edit.jpg
    42.7 KB · Pregleda: 56
Jel ima rjesenja za ovaj luft na HyperOS 3, izvinjavam se ako je bilo price o ovome, danas sam se vratio na Xiaomi posle 5 godina, znam da se nekad ovo rjesavalo u gesture settings ili kroz gboard settings ali sad izgleda ne moze ili nesto propustam?
Bilo je i kolega je uspeo da resi problem, cini mi se, tako sto je kroz adb ugasio jednu od sistemskih aplikacija.
Bukvalno taj red ima svoju aplikaciju koja se zove nesto hide keyboard i slicno.
Ne mogu sada da nadjem ni ovde ni u xiaomi 14 temi taj post.
chat gpt kaze ovo
adb shell settings put secure show_ime_with_hard_keyboard 0

Jedno pitanj, mada nisam siguran da sam pogodio temu:
- Posedujem 14T Pro. Moze li se i kako Refresh Rate ekrana zakljucati na 90Hz (HOS3.0 na telefonu/EU rom) ???

Vjerovatno kao i na 15T Pro, Display & Brightness pa Refresh rate/Custom/Up to 120Hz ili koji ti je max refresh rate već i onda štrikiraš sve aplikacije koje imaš da forsiraju max ref i to je to.

Hm, mislim da je pitao kako da zakljuca na 90Hz koji mu dodje neka sredina izmedju 60 i 120.
Zapravo, u njegovom slucaju je to 144Hz, toliko ima 14T Pro.

Znaci ne zeli na max refresh a ne zeli ni na 60. Verovatno mu u opcijama nema opcije za 90Hz.
Ja od Xiaomi uredjaja imam samo tablet (HyperOS 2) i kod mene kad izaberes Custom ima sve tri opcije (60, 90 i 120).
Mozda na tom telefonu nema (ili na HyperOS 3 generalno).

Tako je. Zelim iskljucivo 90Hz da bude zakljucano. Na 14t pro, max je 144Hz i jedino to mogu da odaberem. Up to 144Hz ili fiksno 60. . .Ima fora preko nekog editora sistemskih skripti ali kod mene te opcije nema u skriptama (koju prikazuju po tutorijalima). A niko ni ne kaze da li je na telefonu MIIUI ili HOS pa ro naravi jos vecu zabunu. Uglavnom, ne nadjoh uputstvo koje ce da radi a ni neki program za promenu frekvencije osvezavanja ekrana. Ako neko zna za programcic, neka jevi ovde.

Nazad
Vrh Dno