Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Ostala mi je jos jedna epizoda, nije loše, mada viđeno sto puta. Pošto volim knjigu, meni je uvek zanimljivo da pogledam.
Ovo je link od francuskog filma, serija je drugo :) evropska koprodukcija...
Kako koja verzija izlazi drugačiji zaplet, radnja i epilog, nije to sad baš neko epsko odudaranje od matrice ali knjige su ipak zakon.
Meni sasvim okej i ovaj film a još više ova serija.

Da, na seriju sam mislio, pogrešan link 😀

Valjda je ovo dobar 😀

Почела серија, коме се свидео филм, верујем да ће му се свидети и серија. Тек прва епизода па је рано за оцене, али је снимљено на врхунском нивоу, CGI је одличан, тако да што се мене тиче настављам даље.

To je sjajno ali molim vas komentarišite serije koje ste odgledali u celosti.

Mislim da to nema smisla, naročito što pojedine serije koje tek počinju da se prikazuju mogu da imaju po dosta sezona, recimo od šest pa naviše.
To je primenljivo za one serije koje su i definitivno završene ali za one koje su tek počele je besmisleno.

Ne razumem komentarisanje prve epizode, ili.. "gledao sam prve tri i odustao sam"... znači dajte šansu sezoni pa je hvalite ili kudite.
Sama epizoda ne znači ama baš ništa, a dokaz za to je "Fly" u BB.

Изашла је само једна епизода серије, једна седмично излази, нисам нагласио...

Odgledao Task. Prve tri, cetiri epizode stvarno odlicne. Poslednje tri plac majke bozje. Kao da su se svi smorili i rekli e ajde zavrsavamo ovo kako god. Prepuno rupcaga, klisea..bas lose. Sve pohvale za Rufala i jos par glumaca, odradili su odlicno. 6.5 od mene.

The Ed Gein Story

Sve u svemu dobro odrađeno, ali veliki minus na previše datoj slobodi kreatorima serije. Mislim da je tu imalo još pravog materijala iz biografske knjige Deviant, Harolda Schechtera koja je bila inspiracija za masu dokumentraca, ali ovde mi se ne sviđa što je toliko toga iskrivljeno i netačno (nije dokazano). Kakav god da je zločinac u pitanju, smatram da je nepošteno trpati radnje i događaje koji se nisu dogodili, kao da nije bilo dovoljno to što je radio i koliko nije bio svoj.

On je u suštini doživeo rapsad stvarnosti onog trenutka kada mu je majka umrla, ali nije dokazano da je dirao njen grob, a još manje da ju je iskopao. Iskopavao je leševe drugih žena. Nije bio nekrofil (bar nije dokazano), čak su psihijatri smatrali da je on sa tim iskopavanjima doživljavao psihološku fascinaciju ali ne i seksualnu jer je tela koristio da "rekonstruiše" lik svoje majke. Odnosno, da ponovo sastavi njen identitet kroz kostime koje je pravio.
Nije imao devojku kako je u seriji predstavljeno, što i nije sad neka greška, jer je svakako dobro uklopljena i odigrana uloga Adeline koju glumi Suzzane Son, ali on je bio suviše izolovan, povučen i duboko antisocijalan nakon smrti majke, što je sušta suprotnost od onog viđenog u seriji.

Dopalo mi se kako su kreatori kroz epizode, predočili inspiraciju tadašnjih filmskih režisera koji su na osnovu Edovog života stvorili i podarili nam neke druge fiktivne Ginove, ali u suštini serija daje vrlo slab odnosno iskrivljen istorijski prikaz, što ne znači nužno da je zbog toga treba preskočiti.

7/10

Почела серија, коме се свидео филм, верујем да ће му се свидети и серија. Тек прва епизода па је рано за оцене, али је снимљено на врхунском нивоу, CGI је одличан, тако да што се мене тиче настављам даље.
Jel nužno da se gleda film ako rešim da počnem sa serijom?

Nisam ništa gledao u vezi pomenutog.

Jel nužno da se gleda film ako rešim da počnem sa serijom?

Nisam ništa gledao u vezi pomenutog.
Није, мислим да је серија нека врста prequel - а. Може да се почне и без филма.

"Task" je okej.

Rufalo uvek deluje kao da su ga iz turšije upravo izvukli, uvek kisela faca. Srećom su mu konačno našli kiselu ulogu tako da se sve lepo poklopilo na kraju.

Sjajno odglumljena serija, Džejmi Mekšejn uvek dobar. Tom Pelfri je ipak izdominirao, škola glume. Dobra kamera, dobra muzika, dobra režija. Scenario u odnosu na mnoge druge serije koje nažalost gledamo deluje kao da ga je napisao Tolstoj lično (što ne govori o njegovom kvalitetu već o niskim standardima). Baš rutinski ovakve stvari odrađuje HBO, to ume pomalo i da nervira.

Monster
Odgledao sam prvu sezonu koja se odnosi na Jeffreya Dahmera. Šta znam malo je razvučeno, ima barem 2 "filler" epizode koje su, po meni, totalno nepotrebne. Ovaj glumac što ga glumi (Evan Peters) je dobar. Sve u svemu dobra prva sezona, ali mao razvučena.
Sa drugom sam počeo (odgledao 3 epizode od 9). Malo je blesavo pošto glavni krivci u drugoj sezoni i nisu nikakve "masovne" ubice. U tećoj epizodi je već sve jasno i vinost i motiv i sve. A i rezultat, ko malo googla. Izgleda da će da se pretvori ostatak sezone u seriju o suđenju. Američku.

Ajde malo da pljujem pošto nisam odavno 😂😂

Slow Horses season 5:
Nastavio se trend ozbiljnijeg opadanja kvaliteta iz sezone u sezonu. Prilično "meh" sezona i kvalitet pisanja se strmoglavio.

Ova "glumica" što glumi Taru je apsolutni užas.

Sad već krenu i sa malo ozbiljnijim odstupanjima u odnosu na knjige, i "javlja mi se" da će neki glumci da odlepršaju zbog uloga u drugim serijama i da će tek onda da krene sa razilaženjem radnje u odnosu na knjige. Posle odgledane ove sezone serije sad mi se čak i čini da su te stvari oko pojedinih glumaca uticale i na šta se dešavalo u Book #9 koja je objavljenja septembru ove godine pa sam je čitao pre gledanja ove sezone 5 serije.

Peaky Blinders season 01:

Uzeo ponovo da probam da gledam ovu seriju. 2014. sam je batalio posle 2 odgledane epizode.
Eto sad sam izgurao svih 6 epizoda prve sezone. I manje-više nije mi se opšti utisak promenio mi posle 11 godina.
Serija ni blizu ne zaslužuje ocenu koju ima na IMDB. I dalje me neverovatno iritira soundtrack koji apsolutno ne priliči tom vremenskom periodu.
Neverovatno količina klišea i stereotipova. Pisanje takvo da se svaki razvoj odnosa između likova "telefonira" i pogađa posle jedne epizode, pa posle kao "twist" oko motivacije glavnog pandura u epizodi 5 izgleda jezivo loše i smešno.

Ako je Hell on Wheels bio "Deadwood za sirotinju" onda je ovo "Hell on Wheels za sirotinju" nivo ili eventualno "Boardwalk Empire za sirotinju".

Potpuno se slažem za Peaky Blinders. Serija mi nikako nije "legla" i prekinuo sam je posle 3 sezone, a i to sam gledao na silu i podstaknut nekim hajpom tada (pošto su je svi živi hvalili) kao da ću nešto propustiti ako prestanem ranije da je gledam. Takođe mi je smetao taj soundtrack koji (kao što si napisao) ne pripada tom vremenu i razmišljao sam, da možda nije postojala Boardwalk Empire, moguće da bih izgurao još neku sezonu.

a i to sam gledao na silu i podstaknut nekim hajpom tada (pošto su je svi živi hvalili) kao da ću nešto propustiti ako prestanem ranije da je gledam.
Zbog tih hvalospeva i oduševljavanja na sve strane kasnijih godina emitovanja serije (a i zato što nemam šta da gledam 😂😂) sam joj kao ponovo dao šansu. U fazonu moooožda posle postane bolja / manje loša kao neke druge serije koje su uspevala da se malo podignu kvalitetom posle "meh" prve sezone (koliko me sećanje služi spomenuta Hell of Wheels je bio takav slučaj, a po nekim drugim ljudima (ne i meni 😅) KAO i Vikings).
Ja sam tad u početku serije očekivao da će verovatno da bude otkazana posle 2 sezone.

Verovatno ću početi i drugu sezonu čisto eto ajd da probam... dok ne smislim nešto drugo da gledam. Nije baš da je negledljivo, samo je lošeg kvaliteta.

Postavljen prevod i za poslednju epizodu pete sezone serije “Rage”

IMG_4892.jpeg

Do sledeće sezone😉

MIslio izašla cela 3 Kralja Tulse kad ono mućak. Videh na thumbnailu za 9ep da nas očekuje još jedna glumačka glava.

Inače fino se uozbiljila serija, delovalo.mi je da će da bude promašaj ali je skroz ok za ono sto jeste.

Kakvo kidanje Witcher Season 2
Ovoliko uličarskog psovanja nema na lokalnoj gaserskoj žurci 🤣🤣🤣
500m u ovu sezonu....

Slow horses, definitivno nije ona serija s pocetka. Ova sezona je bas losa, kao da su osnovci pisali scenario. Nema nista pozitivno da se napise o petoj sezoni. Ocena 4.

Zanimljiva serija, sa par lepih tvistova. Mislio sam da je samo jedna sezona, al izgleda da će se nastaviti. Ocen na IMDB je realna

Što se Witchera tiče, nisam gledao, vidim da od kad je Cavill otišao da je primetan pad, tj već za treću sezonu kazu da je losa i da je Cavill jedino što vredi. Imali istine?

Poslednja izmena:
Nema istine, bolesnici lupaju ocenu 1, kao glavni glumac jeste gadno ako se isti zameni, ali Cevil je sam napustio i sta je tu je, nisam celu sezonu odgledao ali pocela je bolje od 3-ce

Vidi se po ocenama da se iste daju iz revolta a ne realno što je samo potvrda razloga zbog kojih iste apsolutno nikad ne uzimam za ozbiljno.

Zavisi i od tipa serije ili filma. Neki filmovi prosto imaju ozbiljniju publiku koja je davno preležala takve dečije bolesti davanja ocene iz nekog nerelevantnog razloga. Ne mislim nužno na Witchera, nego imam taj stav da je kod nekih filmova tako. Sve što je za gledalište od 7-77 je sklonije i tim ocanama koje ne oslikavaju pravo stanje.

Sto se tice ocena, nikada nisu ni bile merodavne, jednostavno, ukusi su razliciti.

Task
Lepo krenula prica, sve OK i onda klasicna boljka... kako se ide prema kraju kvalitet konstantno opada. E sad, da je moglo biti nesto, da, moglo je ali nije, tako da samo jos jedna serija u moru drugih koju mozes pogledati a i ne moras, jer neces nista propustiti.

Slow horses
Gledao od preve sezone jos kada je krenula i sada u V sezoni, nakon dve epizode prekinuo. Ovo ne da nema veze sa prvom sezonom nego je potpuni fijasko. Ne, necu davati sansu posle druge epizode.... mislim policajac bez pistolja savlada sa prskalicom napadaca, drugi ga juri takodje bez pistolja a napadac sve vreme drzi pistol;j i bezi.... pa mislim stavrno i detetu od 10 god bi bilo providno. Jednostavno receno, ova serija vise ne lici na sebe i trebali bi je prekinuti.

E sad, da ne bude da sam samo dzabe pisao, evo jedna nerazvikana, za koju znam da mnogima nece pasti, a koju sam gledao takodje jos kada se prikazivala pa eto ostala u secanju. Nekome ce se svideti

Only Slow Horses?

Vrh Dno