Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Koliko pakovanje za jedno staklo 👀

Prilozi

• 20251023_172542.jpg
    20251023_172542.jpg
    175 KB · Pregleda: 140
Nisam hteo neko vreme da pišem u vezi otiska prsta da ne spamujem, ali ovo je nemoguće. Izgleda da ću morati da zamenim telefon zbog ovoga. Bukvalno sad uopšte neće da radi. Crtam šablon, otključavam na face unlock. Bukvalno nema šanse na otisak da mi otključa telefon. Snimo 4x isti prst na sve moguće načine i ništa. Nema teorije da telefon na kome imam i bankovne aplikacije i svašta još otključavam na face unlock ili na pin da neko vidi. Jeste da imam malo suvlje ruke nego inače, ali majke mu ga pa nisam jedini na svetu sa takvim prstima, plus sto mi buđavi telefon od pre 5 godina otključava kao mina u sekundi.
P.S. Koji je najbolji ovlašćeni servis za Samsung da probam da vidim sa njima sta raditi?

Promeni staklo ,ako ga imas.

Nisam hteo neko vreme da pišem u vezi otiska prsta da ne spamujem, ali ovo je nemoguće. Izgleda da ću morati da zamenim telefon zbog ovoga. Bukvalno sad uopšte neće da radi. Crtam šablon, otključavam na face unlock. Bukvalno nema šanse na otisak da mi otključa telefon. Snimo 4x isti prst na sve moguće načine i ništa. Nema teorije da telefon na kome imam i bankovne aplikacije i svašta još otključavam na face unlock ili na pin da neko vidi. Jeste da imam malo suvlje ruke nego inače, ali majke mu ga pa nisam jedini na svetu sa takvim prstima, plus sto mi buđavi telefon od pre 5 godina otključava kao mina u sekundi.
P.S. Koji je najbolji ovlašćeni servis za Samsung da probam da vidim sa njima sta raditi?
ProMobi

Mislim da je i vise nego jasno da je u pitanju neka fabricka falinka, verovatno je neispravan citac. Da, neprihvatljivo za premium klasu, ali serijska proizvodnja, milioni, kamioni, dža bu. Zato imamo garanciju. Lepo kod servisera, demonstriraj mu bas to sto si nama napisao, i nema tu sta drugo da se kaze.

Supruga i ja smo imali S22, S23, sad sam na S25.
Na svim telefonima meni je otisak savršeno radio a njoj nikako.
Bukvalno otvori jednom u 10 pokušaja.
Čak sam ja registrovao svoj otisak kod nje i otvara, sa njenim neće.
Ne znam o čemu se tu radi, ali razmisli u tom pravcu. Možda imaš prste kao ona :)
Vidi nek neko drugi registruje, pa posle obriši.

Supruga i ja smo imali S22, S23, sad sam na S25.
Na svim telefonima meni je otisak savršeno radio a njoj nikako.
Bukvalno otvori jednom u 10 pokušaja.
Čak sam ja registrovao svoj otisak kod nje i otvara, sa njenim neće.
Ne znam o čemu se tu radi, ali razmisli u tom pravcu. Možda imaš prste kao ona :)
Vidi nek neko drugi registruje, pa posle obriši.
U tom pravcu i razmisljam pre nego se obratim servisu. Nego čekam da se devojka vrati sa puta, a kolega se razboleo pa ga nema nedeljama u kancu. Dve osobe sa kojima sam svakodnevno u kontaktu, ne bih bas da smaram bilo koga da testiramo fp senzor. Svakako će kod devojke verovatno i da završi. Meni je premali, pa ako kod nje bude radio odlično više neću da se bakćem oko toga. Nego mi prosto neverovatno ako se na kraju bude ispostavilo da je do mojih prstiju. Onda ili Samsung tu ne radi nešto kako treba ili generalno ova nova tehnologija ultrasoničnih senzora nije za moje prste što mi nije baš ohrabrujuće s obzirom da sad svi flagship modeli dolaze sa tom tehnologijim. Pitanje je kad će sići i u niži razred...

10.89€ sam ga platio

I just found this on AliExpress:
€11.73 | Nillkin for Samsung Galaxy S25 Ultra S25 Plus S25 Edge H+PRO Anti-Explosion Tempered Glass Phone Screen Protector
https://a.aliexpress.com/_EyVFZ vw
da li je to ovo

da ne cekam 40 dana sa alexpresa zbog 5/6 eura razlike ?

To je to.
Sada je cena prihvatljiva pa se ne isplati cekanje ali inace kada nije akcija je druga prica.

Inace to stize za nekih 15ak dana, tako mi bude uvek kad uzimam Nillkin sa Alija...

Na S25U mi savršeno radi fingerprint, za oba palca i kažiprst. Na ekranu je Samsungova anti-reflecting folija.
Što se baterije tiče, noćas sam je baš cedio i evo rezultata. Telefon je bio napunjen do 80%, potrošeno 58% za 8h ili 42% za 6h SOT-a. One UI 8, zadnji (oktobarski) update. Ukratko, kida.

Prilozi

• Screenshot_20251024_081712_Device care.jpg
    Screenshot_20251024_081712_Device care.jpg
    59.7 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_20251024_081703_Device care.jpg
    Screenshot_20251024_081703_Device care.jpg
    55.7 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Ako si samo upalio neki YouTube video, muziku i ostavio telefon dok je na WiFi to nije nešto merodavno za trajanje baterije, verujem da S25U sa 100% baterije može izvući oko 30h SoT
Totalno drugo je realna upotreba napolju max brightness, 4G, krš signal, vrućina, hladnoća

Meni 7 do 8h maksimum upaljen ekran od 100% do 17% baterija, svetlo na maksimum, ekran rezolucija isto maksimum, ali bez drustvenih mreza, pogasene mete i sve ono wifi 7 i nema sanse da prebacim 8h.

@marko_ns Ovde gde sam bio i jeste krš signal kako mreže (jedna ili max dve crtice) tako i WiFi-a, često je prebacivao na 4G. Ništa od servisa (meta i sl.) nije disable-ovano, ovo je neki, da ga nazovem, bleja indoor usage (surf, YT, FB, Spotify i sl.), a trenutno napolju nisu ni ekstremne vrućine, ni hladnoće, a i složićeš se da nije baš neki realni scenario da telefon veći deo dana bude na max brightens-u, jer barem ja nemam neku potrebu da sedim par sati na direktnom suncu i gledam u telefon.

Hajde da iznesem i ja neke svoje utiske što se baterija tiče. A uključenost ekrana recimo 7,5 sati. Teško da mogu da prebacim preko toga. Iskreno ja sam zadovoljan tim rezultatom. Nisam prezadovoljan ali zadovoljan jesam. Što se načina korišćenja telefona tiče osvetljenje je podešeno na automatsko. Tako mi apsolutno odgovara. Ne telefoniram previše, koristim društvene mreže dosta. Skoro polovinu dana provedem na 4G mreži, ostalo je wi-fi. Imam aktivne dve kartice - jednu sim a drugu e sim. Dosta surfujem internetom, pomalo slikam i snimam.
Opet kažem ovo je za mene zadovoljavajuće pošto uspevam da izguram čitav dan bez potrebe za punjenjem.

Pre ovog telefona nekoliko meseci sam koristio Honor Magic 7 Pro telefon. Izneću ovde prednosti i nedostatke i jednog i drugog zbog onih koji se možda kolebaju koji telefon da uzmu.

Da krenem od softvera. Honor se tu dosta popravio u odnosu na prethodne godine. Stvarno su ispeglali softver. Imao sam privilegiju da među prvima dobijem Android 16 sa magiOS 10 pošto sam bio beta tester. Stvarno odličan operativni sistem! Dosta Ai funkcija dostupno je na srpskom jeziku, između ostalog i prevođenje telefonskih razgovora uživo. Još neke opcije su dostupne na srpskom jeziku što kod Samsung-a nije slučaj. Ipak Samsung-ov softver je za mene bolji. Po meni je on najbolji u Android svetu. Isprobao sam flagship telefone skoro svih proizvođača - svakom ponešto fali. Na Honoru neke aplikacije umeju da zakucaju što kod Samsung-a nije slučaj. Mnogo moderniji i lepši interfejsi kod samsung-a, mnogo više mogućnosti prilagođavanja ima.

Što se tiče zvuka zvuk na Samsung-ovoj Ultri je glasniji. Odličnog je kvaliteta ali je nivo basa mogao da bude viši. Honor Magic 7 Pro po meni ima najbolji zvuk od svih telefona koje sam do sad isprobao! Iskreno, to mi najviše fali kod Samsunga!

Kvalitet ekrana je na strani Samsung-a i to samo zbog ovog antirefleksivnog premaza koji Ultra ima. Zalepio sam zaštitnu foliju tako da i ta prednost pada u vodu. Pitanje je koliko će se ona zadržati na ovom telefonu.

Osvetljenost na suncu je odlična kod oba modela ali mi se čini da je tu ipak Samsung malo bolji.

Odziv ekrana je takođe bolji na Samsungu. Preciznost kucanja je takođe bolja na Samsungu. Na Honoru sam napravio određeni broj grešaka prilikom kucanja što se na Samsung-u baš veoma retko desi.

Primetio sam da unos teksta glasom takođe dosta bolje radi na Samsung-u.

Što se trajanja baterija tiče na Honru je na Androidu 15 bilo bolje (oko 9 sati SOT-a). Prelaskom na Android 16 trajanje baterije mi je praktično isto kao na Samsungu (oko 7.5 sati).

Kad se radi o kamerama generalno gledajući mislim da je zoom na Samsungu nešto bolji nego na Honru (mislim na zoom iznad 10x) ali je glavna kamera na Honoru po meni bolja. Nisam dovoljno fotografisao Samsung-om u noćnim uslovima tako da tu ne mogu izvesti neki definitivni zaključak.

Što se tiče videa Samsung je tu definitivno u prednosti. Stabilizacija je takođe bolje da Samsung-u

Fotografisanje objekata u pokretu - Honor dominira.

Možda najslabija tačka kod honora je video. Pošto sam koristio i Honor Magic 5 Pro kao i honor Magic 6 Pro mogu reći da su se i u tom segmentu prilično popravili ali je to ipak i dalje ispod nivoa ostalih flagship telefona. To mu je možda najveća mana.

Sveukupno gledajući Samsung je svestaniji uređaj. Ali ako se uzme u obzir odnos cena-kvalitet pošto se Honor može pronaći na oglasima i za 700 EUR mislim da je honor bolji izbor za one koji to gledaju

Sveukupno gledajući Samsung je svestaniji uređaj. Ali ako se uzme u obzir odnos cena-kvalitet pošto se Honor može pronaći na oglasima i za 700 EUR mislim da je honor bolji izbor za one koji to gledaju
Naravno da je S25U bolji u gotovo svakom pogledu od M7P, a može na oglasima da se nađe (niv) već za oko 800€, tako da svakako vredi doplatiti tu razliku. To je cena za model sa 256GB naspram 512GB kod Honor-a, ali opet bih bez razmišljanja uzeo Ultru.

Ja sam ultra platio nešto - 830 EUR ali sa garancijom od dve godine. Imao sam varijantu da uzmem telefon koji je mesec dana star sa godinu dana garancije za 840 EUR čini mi se. Ipak sam se odlučio za ovu varijantu. Novo je novo.
Reći ću ipak da neće pogrešiti onaj koji se odluči za Honor. Neverovatno je koliko su napredovali u poslednje dve godine. Stvarno zaokružen telefon!
, rekoh da su mogli staviti i malo veći optički zum ali to su, vidim, ispravili već kod ovog novog modela. Da nije bilo nešto lošijeg snimanja videa pitanje je da l bih ga menjao

Evo jedna baterija, 222 ciklusa punjenja od pocetka Februara, zadnji update

Prilozi

• Screenshot_20251020_165928_Device care.jpg
    Screenshot_20251020_165928_Device care.jpg
    46.9 KB · Pregleda: 100

Prilozi

• Screenshot_20251025_140856_Device care.jpg
    Screenshot_20251025_140856_Device care.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 82
Vrh Dno