Šta je novo?

Carina na pošiljke (2024 / 2025)

U pitanju je neregistrovana pošiljka koja nema praćenje u Srbiji, s obzirom da je zaglavila na carini, po završetku, od njih dobija bar kod sa brojem formata VV.. RS
Na taj način pošiljka dobija praćenje sve do uručenja, ali nema načina da se sazna dok ne stigne. Inače pošiljka je vrlo male vrednosti i nije gabaritna, druga ocarinjena u poslednjih 10 dana, poručujem retko u poslednjih godinu dana, ali su nekako počele da im se lepe za prste.

Znaci zadrzavanje na carini je od 2 sata do dve nedelje? 😄

Када пакет стигне на царину, наредне две недеље су кључне! :geek:

NS carina:

paket br 1 (ocarinjeno)
13.10. izmenicna
22.10. otprema
23.10. dostava

paket br 2 (ocarinjeno)
16.10. izmenicna
23.10. otprema
24.10. dostava

paket br 3 (oslobodjen od carine)
22.10. izmenicna
23.10. otprema
24.10. dostava

NS carina:

paket br 1 (ocarinjeno)
13.10. izmenicna
22.10. otprema
23.10. dostava

paket br 2 (ocarinjeno)
16.10. izmenicna
23.10. otprema
24.10. dostava

paket br 3 (oslobodjen od carine)
22.10. izmenicna
23.10. otprema
24.10. dostava
Koliko mu je trebalo od HU do nas? Moji stoje već 8-9 dana u Hu

Kupio bih telefon sa Oukitel.com. Cena sa popustom 28240 dinara. Placanje moze preko kartice i preko Paypala. Isto kao sto placam Temu.Ali ovde sigurno bi postojala carina. I koliko bi bila za ovu cenu?

10% ti je carina plus pdv 20% ako imas i transport da se placa to ti ulazi u carinsku osnovu
Otprilike 250€+10%+20% i nesto sitno za otvaranje/zatvaranje i uplatu na racun.
budzeta. Znaci cirka 33% na tu pocetnu cenu.

10% ti je carina plus pdv 20% ako imas i transport da se placa to ti ulazi u carinsku osnovu
Otprilike 250€+10%+20% i nesto sitno za otvaranje/zatvaranje i uplatu na racun.
budzeta. Znaci cirka 33% na tu pocetnu cenu.
Plus troškovi špedicije oko 5000-6000 ako ne isporučuje pošta nego neka od privatnih kurirskih službi tipa DHL, FedEx itd.

Racunamo da ide preko obicne poste, nije spominjao kurire.
Naravno ako ide preko kurira onda i spedicija.

Plus troškovi špedicije oko 5000-6000 ako ne isporučuje pošta nego neka od privatnih kurirskih službi tipa DHL, FedEx itd.
Fedex naplacuje špediciju 5520, DHL 3159 din za fizička lica. Sa druge strane, carina ne mora da bude 10% već zavisi od vrste robe. Može na kraju da ispadne ok a može i da bude nepovoljnije.

Koliko se sećam oukitel šalje kurirskom službom isto kao i njihova prodavnica na AE a jedno vreme nisu ni slali zato što postoji zastupnik kod nas. Kontaktiraj ih i imaćeš pravu sliku troškova.

i inace po zakonu se gleda puna cena, a ne sa popustom. ali kako te zakaci

Od kog datuma pristigle posiljke nesrecnici carine?

Meni isto paket stigao 20og ali do sada ni mukajet

20251101_072212.jpg

Paket stigao iz USA za 5-6 dana poslat nekom njihovom najobicnijom postom i onda stoji 2 nedelje na SNS carini....genijalno

Jel pomaze ako zovemo carinu da pitamo sta je s paketom?
Oce li se ubrzati malo? Sta kazu iskustva?
Verovatno ti se nece ni javiti...a ako se nekim cudom jave dace ti neki genericki glupi odgovor "kolege su na terenu" "radi se" i slicno...

Verovatno su godisnji odmori,carinici su na moru...ili je nova godina itd...ne znam sta bih dao da mogu da spalim tu carinu

Ono sto mene nervira kod nase carine sto pakete iz EU, SAD kad kupis kod pravnog lica registrovanog u tim zemljama i imas deklaraciju sta je i koliko kosta, sta zadrzavas naplati PDV ili nemoj i odmah pusti.

Ne moze,tamo rade 2-3 coveka ili babe i oni carine milion pristiglih paketa....jos kad jedna baba ode na more/bolovanje/novu godinu onda ovi preostali carine pakete 3 nedelje.....drzavni posao

Sad,zasto nasa expertska vlast ne zaposli tamo jos 2-3 babe pa da ubrzaju carinski postupak,to ce ostati zauvek jedna od mnogobrojnih misterija Srbistana

Kako dobiti povracaj carine i pdv-a ako iz bilo kog razloga morate vratiti uredjaj i dobiti povracaj novca?

Sta da ocekujem od UPS-a. Kupio sam dbrand maskice i stakla oko $89.95... Lepo poslali aramex-om, stiglo u Dubai i oni iz Aramex prebace preko UPS-a i sad imam UPS tracking code :)
Trenutno mi se prevrce u stomaku, jer sve mislim da ce da me carina kosta kolko i pun iznos :D
Ili moze kod njih po skracenom postupku da se carini, i da se plati samo carinjenje + PDV? Generalno ja sam ocekivao da stigne postom i da platim carinu medjutim sad sve mislim da cu da platim i spediteske usluge :(

Aramex je logistička firma iz UAE nisi valjda mislio da će poslati kao poštansku pošiljku, mogao si jedino da se dvoumiš da li šalju kurirskom službom (UPS, DHL, Fedex) ili helikopterom na kućnu adresu.
Jedino ti ostaje da juriš UPS, klečiš, moliš i radiš sve što požele da bi pokušali da odrade po skraćenom postupku da bi ostalo 5,5k u džepu osim ako nije navedana manja cifra pa prodje bez provere.

Meni se čini da je neko pisao da UPS ne naplaćuje špediciju fizičkim licima.

Meni i dalje stoji paket na bednoj carini prostigao 20 oktobra (?!)

Da li je nekome ovih dana prosao paket?....kog datuma je stigao?

Nazad
Vrh Dno