Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Nakon nekoliko pokušaja, nisam uspeo aktivirati AC. Napravio sam američki Apple Account, američki PayPal nalog, kao verifikaciju koristio SMS Virtual i sve je bilo u redu do trenutka plaćanja, odbija uz poruku da pokušam kasnije.

Na Apple uređaju sa kog kupuješ moraš skroz da se izloguješ iz srpskog i uloguješ na američki Apple nalog. Američki PayPal nalog si pre kupovine nadam se stavio kao payment method u američki Apple nalog. Ako to nisi uradio, neće da funkcioniše.

Jesam, podesio to još na početku.
Izgleda da sada otkrivam gde je problem.
Kada sam se opet ulogovao na američki Apple Account, kada sada pokušam platiti, PayPal mi poručuje da je kartica Unavailable kada je izaberem ili dodam, dok u samom PayPal-u stoji uredno kao način plaćanja.

Edit: Sada više ni ne mogu dodati srpski karticu na PayPal nalog, kaže da je odbijena od strane banke.

Poslednja izmena:
Upeo da uzmem AC+ za nove Airpods Pro 3, drugi su već opisali proces ali da ponovim (koristio sam svoj postojeći US apple ID):
  • otvoriti US PayPal uz pomoć aplikacije SMS Virtual (ne prolaze više naše kartice direktno, mora preko US PayPal) - SMS Virtual traži $1 US za aktivaciju broja, jednokratni trošak
  • Vezati našu karticu na US PayPal, nije bilo nikakvih problema sa ovim, korišćena Virtual Visa OTP banke
  • Ceo proces sam prošao na macbook ali verujem da je isto na iphone ili ipad - otvorio settings aplikaciju, sekciju AppleCare & Warranty, kliknuo na Airpods Pro 3/Get Coverage.
  • Odaberete opciju, meni je nudio AppleCare One, One Month i One Year coverage, odabrao sam da plaćam godišnje ($20).
  • Iako sam imao preko 40 dolara na apple balansu tražio mi je payment method. Do danas je payment method bio "None", sve je plaćano sa apple ID kredita.
  • Odabere se PayPal opcija otvara se prompt za login, ulogujete se na prethodno otvoreni US PayPal (prethodno se postarajte da imate sredstva na kartici), pazite da odaberete za 2fa email kao opciju. Na email ce stici kod za verifikaciju, unesete kod i to je to. Izlazi prompt o uspešno aktiviranom AppleCare, sa brojem ugovora itd. Nije mi ponudio Theft&Loss opciju.
1760993691793.png

To bi bilo to.

Upeo da uzmem AC+ za nove Airpods Pro 3, drugi su već opisali proces ali da ponovim (koristio sam svoj postojeći US apple ID):
  • otvoriti US PayPal uz pomoć aplikacije SMS Virtual (ne prolaze više naše kartice direktno, mora preko US PayPal) - SMS Virtual traži $1 US za aktivaciju broja, jednokratni trošak
Nisam uspeo da aktiviram broj preko SMS Virtual, stalno mi prijavljuje da nema slobodnih brojeva. 😬

Paypal zabranjuje 2 naloga na isto ime, a ne rizikuje mi se bas PayPal nalog koji koristim godinama.
Sta sad, jel ostaje kao jedina opcija "tetka iz Amerike" sa validnom US karticom?

Pa otvori na drugo ime, nije kao da traže neku ličnu ispravu za verifikaciju.

A nece biti problem sto se ime sa paypala ne poklapa sa imenom na Apple nalogu?

Uspeo sam da kreiram PayPal US nalog uz pomoć SMS Virtual i NordVPN-a, međutim kada u PP želim da linkujem virtuelnu debitnu karticu Banca Inteze, dobijam grešku.
Ima li neko ideju gde grešim?

1761300372469.png

Kako vi prebacite sredstva na SMS virtual ? Meni kao opcije daje samo skrill i sl...

Aha, posto sam ja na US store, treba da imam sredstva na mom apple racunu. Ja sam probao preko weba

Ja imam US nalog, koji prvo unesem u telefon i aktiviram AC+, meni, ženi deci... onda reset pa se prebacim na SR nalog.

Isključio VPN, restartovao komp, pokušao ponovo da linkujem virtuelnu karticu Banke Inteze, iskače ista greška. Kakva agonija :(

Isti problem sam imao, samo sa MasterCard-om iz NLB-a. Uredno napravio i novi Apple nalog i PayPal US, ali ista greška izlazi na kraju.
I dalje nisam rešio.

Nemam drugu ideju osim da pokušaš drugu karticu. Možda zeza i jer je virtuelna, mada mislim da su ljudi pisali ovde da su ubacivali.

Hvala kolega. Uspeo sam konačno. Evo rešenja (i za kolegu @Nikola Dočić da proba): registrovao sam karticu kroz PayPal aplikaciju NA TELEFONU.
Dakle, kroz desktop ne radi, prijavljuje grešku. Ali preko telefona radi sve 5.

Da li neko moze da mi pojasni kako funkcionise ovo "slucajno ostecenje"? Da li menjaju masku ili tako nesto i koliko se participira? Takodje me zanima da li neko to u srbiji radi?

Hvala unapred!

"Slučajno oštećenje" je baš kao što mu ime kaže, slučajno :) Slučajno ti ispadne telefon i razbije se, slučajno prodre voda u njega itd. Kod nas AC+ priznaju Macola, iStyle i ProMobi. Oni procenjuju da li menjaju delove ili daju nov telefon. Ništa se ne učestvuje u popravci niti u zameni.

nemoguce da se ne ucestvuje nista u zameni ili popravci? evo sta kaze sajt za US trziste:

iPhone:
$29 for screen or back glass damage
$99 for other accidental damage
$149 for theft or loss

Vrh Dno