Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Može, moja kartica je, uz moj nalog, i na nalogu kod supruge i kod majke, samo kupuju na Boga ne misle :ROFLMAO:

Danas pokupih i sedmi kredit... Niti šalju ono sokoćalo, niti otkazuju. Više mi ne daje novi claimcredit, verovatno ban... Imaše li neko rešenje ili samo da čekam?

Izgleda je to to sto se tice fore sa mini PC. Juce porucio kroz claim credit, danas vec stoji status Ready to ship. Imam jos jedan od pre 10-ak dana, stoji i dalje Picking in progress ali kontam i njega ce poslati. Izgleda su dopunili lager kad su videli koliko se porucuje 😄

Od kad su pustili proizvode preko 50€ i je li harač racunat u tu cenu? I od starta mi nisu jasne ove akcije kako se koriste da se izvuče maksimum, dok na AE vijam sve preko coins i prolazim dobro

Da. Harač je uračunat u cenu. Zato teško i da možeš da uporediš Temu i Aliexpress.

Istu stvar imam na AE i košta 8000 din + 1000 din isporuka. Na to platim carinu 10% i PDV 20% i izađe me na kraju skoro 12.000 dinara, a na Temu je sve to uračunato u cenu + cena povratka ako ti se ne sviđa. Košta u startu 12.000 dinara. Imaju ugovor sa kurirskim službama i ne može da se desi da ne stigne ili da ti se nešto dodatno naplati.
E sad, ako prođeš na AE bez carine i PDV-a onda se više isplati tako.

Nešto kupujem na AE nešto na Temu. Zavisi. Sad mi stižu neka LED spot svetla za 1.500 din 10 kom, a Temu je bilo 500 din komad. S druge strane, pametni prekidač me je na Temu izađe 1900 din, a na AE 2300 din. Na Temu uzmem 10 komada preko bundle ili bilo kog sličnog popusta i platim 15.000 din, a AE mi isto prodaje za 23.000 din (plus postoji šansa da me ocarine i naplate PDV).

A šta je sa kuponima, ja smatram da znam bas dosta oko kupovine na netu i nacina za ustedu ali nisam imao volje da ispratim Temu oko toga, ali koliko videh moze prejeftino da se prođe sa tim claim credit? Kako i cemu sluzi

Vec sam pisao ovde da sam ponovo aktivirao claimcredit tako sto sam obavio 2 kupovine bez popusta.
Obavio jednu kupovinu ( danas bas stigla posiljka) uz claim credit i prvih 7 dok sam skupljao novac mi je stalno davao nove ponude za claim credit.
Juce nadjem nesto zanimljivo na Temu i probam da aktiviram claim credit i ne radi. Promocija istekla :(
Radi mi ona akcija 2 besplatna artikla i brdo onih kupona stim da sada nude neki kupon od 2500 rsd koji nema limit. Nisam uzimao jer mi neodgovara ponuda pa nemam pojma da li taj kupon od 2500 stvarno radi. Ako radi to mu dodje na isto kao claim credit ponuda 3500/2000+.
Edit:
@

nenad99

Nadji sta hoces da kupis, stavi u korpu, kucas u search bar claimcredit. Dobijes ponudu recimo da pazaris za 3500 min a vracaju ti 2500 rsd ali na Temu nalog stim da moras svaki dan da se logujes i uzmes taj kredit.
Nakon 7 dana opet kucas claimcreit i dobijes ponudu da pazaris za 3500 rsd a da ti vrate 2500. Sobzirom da vec imas 2500 rsd na Temu nalogu platis samo 1000 rsd karticom. Onda ponovo 7 dana uzimas kredit...

Poslednja izmena:

@nenad99

Pročešljaj malo ovaj thread, ima baš dosta opisano.
Ukratko: kupuj ono što ti treba i kupuj koristeći bilo koji način popusta koji ti je na raspolaganju.

A šta je sa kuponima, ja smatram da znam bas dosta oko kupovine na netu i nacina za ustedu ali nisam imao volje da ispratim Temu oko toga
Zavisi kakav ti je nalog, od dve sitnice po punoj ceni za oko 700 dinara u proseku ili minimalnog iznosa korpe pa čak i 15 artikla po punoj ceni (što je van svake pameti).
ali koliko videh moze prejeftino da se prođe sa tim claim credit? Kako i cemu sluzi
Opet isto, zavisi od segmentacije naloga koliko ćeš dobiti, da li će ti ponuditi manje ili više. Služi tome da kupiš nešto po punoj ceni, ali samo ono što ti oni odrede iz istorije pregledavanja kao podobno od prodavaca koji im odgovaraju, što znači da isti artikal moraš da pregledaš kod više njih i tamo gde je najjeftiniji od svih ponuđenih ga dodaš u korpu (iako objektivno ima i jeftinijih, ali nisi u situaciji da biraš). Na taj način ostvaruješ pravo na povraćaj kredita koga ugrabiš počevši od datuma poručivanja, te za 7 dana svakodnevno uzimaš deo po deo. Varijanta 2: 3/4 dana pre nego da ti pošalju uzimaš jedan deo i drugi od datuma slanja (moraš bukvalno da bdiš i pred ponoć da ne bi za taj kalendarski dan izgubio pravo na povrat) do 7 dana. Kredit koristiš za kasnije porudžbine pa kombinuješ sa popustom na 12 sati i kuponima.

claimcredit mi stoje dve porudžbine vec 9 dana, da li se nekom desilo da je toliko dugo u "picking in progress" statusu

Vidi da ti nešto nije bilo "preorder".

Da izgleda su provalili bug 😀, ja nisam narucivao mini pc vec one Alldocube tablete koji su mi uspeli 2 puta, sada tajac 😂

Nazad
Vrh Dno