Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Wire i BB su najprecenjenije drama TV series, ali ikada...
Samo je Idris napravio karijeru posle toga, ali kao Token..

Jel računamo i Game of Thrones u drame?
Ako ne Sopranos i Man Men ako da onda može Sopranos i Game of Thrones.

Koga da kvotujem, u koji sporedni univerzum da se bacim...?

Sto se tice serija, mrzim serije jer su sve na kraju krajeva drame i razrade likova,
da li se radi o scifi, hororu, misteriji... ali imam neki svoj krug koji volim.

1. Curb Your enthusiasm S01-S08
2. Lost Season 01-03
3. Twilight Zone S koji hoces

Na 4. mestu su True Detective S01, Dexter SVE i derivati, i naravno Black Mirror.
da li se South Park racuna kao serija...?

I na vrh svega naravno Ljovisna!
(hvala @encarta na podsecanju)

Poslednja izmena:
Autovanje - voli se Lost, ne voli BB :)

Little Boy Blue

Ne sećam se da li sam preporuku pokupio ovde, search opcija ne daje rezultate.
Odlična mini serija od četiri epizode, ko voli ovakav žanr, naravno. Razlika je u tome što je ovo rađeno po istinitom događaju koji se desio u Liverpulu 2007. godine i što je na samom početku gotovo sve jasno, pa zato ovo nije tip serije koji ima "whodunit" pristup, već više emocionlna procedural drama koja se odvija kroz rekonstrukciju događaja.

Ono što me posebno fasciniralo, pored sjajnih glumaca koji ovo mini-delo dižu za stepenik više, jeste staklena priroda slučaja. Iako na prvi pogled sve deluje očigledno, ali koliko (ovo uopšteno kažem i ne odnosi se na seriju), žurba, nespretnost ili nespremnost mogu preokrenuti tok suđenja, ali fokus serije je zapravo na ljudskim osobinama i emotivnim lomovima, kako roditelja žrtve, tako i svih ostalih koji su upleteni u tragediju.
Sinéad Keenan je sjajno iznela emocije, prosto rečeno ne postoji lik u seriji za koga bi se moglo reći da je omašio sa ulogom. Ili recimo, Stephen Graham koji glumi inspektora, ili ovaj mali anonimus što je glumio Kevina Moodija. 8/10

Ja nikad nisam shvatio hipi oko BB.

Odgledao je jesam ali nikakv utisak nije ostavila na mene.

BB i Prijatelji su za mene dve najprecenjenije serije.

Little Boy Blue

Ne sećam se da li sam preporuku pokupio ovde, search opcija ne daje rezultate.
Odlična mini serija od četiri epizode, ko voli ovakav žanr, naravno. Razlika je u tome što je ovo rađeno po istinitom događaju koji se desio u Liverpulu 2007. godine i što je na samom početku gotovo sve jasno, pa zato ovo nije tip serije koji ima "whodunit" pristup, već više emocionlna procedural drama koja se odvija kroz rekonstrukciju događaja.

Ono što me posebno fasciniralo, pored sjajnih glumaca koji ovo mini-delo dižu za stepenik više, jeste staklena priroda slučaja. Iako na prvi pogled sve deluje očigledno, ali koliko (ovo uopšteno kažem i ne odnosi se na seriju), žurba, nespretnost ili nespremnost mogu preokrenuti tok suđenja, ali fokus serije je zapravo na ljudskim osobinama i emotivnim lomovima, kako roditelja žrtve, tako i svih ostalih koji su upleteni u tragediju.
Sinéad Keenan je sjajno iznela emocije, prosto rečeno ne postoji lik u seriji za koga bi se moglo reći da je omašio sa ulogom. Ili recimo, Stephen Graham koji glumi inspektora, ili ovaj mali anonimus što je glumio Kevina Moodija. 8/10
Čekam prevod, odavno mi na listi. Kao i za Say Nothing. Nadam se da će se neko setiti.

Jel ima smisla gledati ako nisam gledao prethodne?
Pa i ne baš. U suštini svaki Dexter ti je dobar, kreni od starta.. možda su finala malčice upropastili kod originalnog i new blood-a ali šta je tu je.. resurrection ima "dobar finiš" pa otuda (po meni) nerealna ocena na imdb-u.. Meni je npr 4. sezona originalnog najbolja do sada..

Ok, hvala, kad nadjem vremena :/

Sad gledam Slow Horses i Tulsa king, krenule nove sezone...

Dexter ti je obavezno štivo. Ali nemoj preskakati sezone.

Crna Svadba 2, gluma u nekim trenucima je užasna. Onaj Gaša i jos par likova jezivo. Kojo i stara garda bez greške.

Inače zanimljivo za binge

Apple-ov The Morning Show nije los ko hoce odmor od realnog nasilja i umor mentalnim nasiljem :D

Kad se nisi setio da uradiš search za IMDB id ("tt6816780") pa bi našao:

Nije mi palo na pamet takva pretraga. Hvala :) Zato sam se čudio što ne mogu masu, tuđih, što svojih postova da nađem, pa sam od skoro počeo pisati naslov serije, filma iznad linka i tada pretraživač daje rezultat na odgovarajuću reč.

Ja sam je skoro odgledao i pisao o njoj (strana 53). Možda si od mene pokupio.

Pogledaj i A Confession, isto rađeno po istinitim događajima, isto Britanci.
E tako je, evo shamanNS je potvrdio. Što se A Confession tiče spremam je.

@chevu1990
Meni je Morning Show bila sjajna serija, posebno prve dve sezone. Treću sam već teško priveo kraju, najviše zbog Steve Carella, mada je i scenario neuporediv sa prethodne dve sezone. Vidim krenula i četvrta sezona.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno