Šta je novo?

PlayStation - Akcije, promocije i PSN dopune

Naravno. Nekoliko puta sam kupovao od tog prodavca (Express games), zato i napisah ovde.
Danas uzeh jedan vaučer od 5000 rupija od tih Express Games, lagano, za par minuta stigao kod na imejl. Ridimovao na konzoli bez ikakvih problema. Vidim da sada ima vaučera od 4000 i 5000 na indijskom Amazonu, ali očigledno se vrlo brzo prodaju jer je sigurno nastala jagma kada su ljudi videli da su ih bili skroz povukli.

Rasprodaju se brzo. 5000 rupija su igre koje su 70 usd na US. Nije mala razlika.
Ako se ne varam, i ps+ je trenutno najpovoljniji na IN store-u.

Ako se ne varam, i ps+ je trenutno najpovoljniji na IN store-u.
Baš tako, PS+ Deluxe izađe oko 73 € godišnje regularna cena na indijskoj prodavnici. Jedino mi još uvek nije potpuno jasno da li može da se naslaže nekoliko pretplata jedna za drugom (po regularnoj ceni). Sinoć sam malo istraživao na konzoli i u odeljku za PS+, kada se ode skroz gore desno na više opcija, pa Manage Subscription, definitivno nudi opciju da se kupi pretplata, iako je već aktivna (ima opcija Buy Another ili tako nešto).

Probah sinoć da vidim i da li može PS+ pretplata da se uzme na japanskom nalogu, na koji sam bez problema dodao naš PayPal. Oni još koji dan imaju akciju, pa godišnju PS+ Premium izađe oko 50 €, ali na koraku pre potvrde kupovine ima obaveštenje da neće biti moguće igrati igre koje imaju oznaku CERO Z (ekvivalent 18+) ako se na nalog ne doda japanska kartica i potvrdi starost, pa se ipak nisam odlučio.

Pisao sam na drugom forumu, pa da podelim i ovde, možda će značiti nekome ko nema ApplePay.
PayPal sa SRB adresom radi na US i JP store-u (verovatno i na ostalim PSN koji podržavaju PP) tako da nema potrebe za gimnastikom sa US PayPal nalozima.
Testirano Banca Intesa Visa standard i Visa devizna.
🍻

Poslednja izmena:
Hmmm primamljiva cena, al nema mi smisla ako nemas bypass za 18+ igre.

Jel ovo kasne PS+ igre za oktobar? Zar ne bi trebalo prvog utorka u mjesecu da izlaze, meni još uvjek stoje igre od prošlog mjeseca ?

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    467.4 KB · Pregleda: 78
Sve ok, nego kroz browser sam provjeravao, kroz aplikaciju su vidljive. :)

Ja pazario, hvala :)

edit: ipak sam uzeo dve, kad je vec jeftino :D

Prilozi

• Screenshot_20251013_132827_Chrome.jpg
    Screenshot_20251013_132827_Chrome.jpg
    112.4 KB · Pregleda: 55
Nisam siguran da li da pitam ovde ili na glavnoj temi ali ajde ovde cu. Pre nekoliko dana sam uzeo PS5 sto mi je prva konzola posle PS2 i klinackih dana kada je ipak bilo malo jednostavnije. Potrebno mi je, naime, da razjasnim par nedoumica, prostim jezikom, onako po Vuku a tice se uglavnom PS+.

1. Prvo, da li je PS+ pretplata neophodna za onlajn igranje svih igara koje nisu besplatne na prodavnici ili je to od igre do igre?
2. Essential paket nema pristup ovom game katalogu? Tj. sa njim imas samo tri igre koje dobijas svakog meseca?
3. Da li vredi uzeti premium u odnosu na extra posto ne vidim nekih preteranih prednosti sem starijih igara pa ako me one u ovom inicijalnom periodu ne zanimaju da li je to sve sto premium paket nudi u odnosu na extra za mene kao pocetnika?
4. Ovo me nekako buni. Od tri igre koje dobijes svakog meseca, da li je potrebno da ih odigras u toku tok meseca ili ih igras sve dok imas aktivnu pretplatu a mesec dana su dostupne da ih dodas na svoj nalog?
5. Slicno pitanje za ovaj game katalog. Koliko su igre vremenski dostupne? Da li se cesto sklanjaju iz ponude, menjaju ili su naslovi uglavnom u konstantnoj ponudi sem ovih novih naravno.
6. Da li game katalog funkcionise tako sto kada oni sklone igru ja istu vise ne mogu da igram bez obzira sto je instalirana na mom nalogu?
7. Koliko je neophodno posedovanje vise naloga iz razlicitih drzava zbog bolje ponude i cena i kako funkcionise tacnije da li je moguce deliti igre izmedju tih naloga ili svaku igru igram na nalogu na koji je dodata?
8. Koje zemlje su generalno preporucljive. Napravio sam nalog na US ali da li je ne znam neka druga zemlja bolja opcija?

Izvinite sto sam dosadan i opsiran. Nekako sam zatrpan informacijama i premda verujem da vec znam odgovore na ova pitanja konstantno istrazivanje i guglanje mi stvara nedoumice pa bih voleo da mi neko ko ima vremena i volje odgovori prosto i direktno. I ako imate jos neki savet za pocetnika slusam.

Evo ja ću ukratko ovo što znam, iako je već milion puta prežvakano, ali nekad jeste teško snaći se u gomili postova. Imam US nalog i nemam pojma kako funkcionišu ove TR/India šeme, to će neko drugi.

1. Računaj da ti uglavnom treba PS+, za 95% plaćenih igara.
3. U suštini ne vredi ako te ne zanimaju stare igre, ali ove godine je premium imao procentualno veći popust nego extra pa su izašli isto. Uvek juri periode kad su popusti, 2 ili 3 puta godišnje, ne znam napamet moraćeš za to da se iscimaš da nađeš u temi, negde u februaru mislim da smo pokupili poslednji put.
4. Monthly games su tvoje zauvek ako ih pokupiš tekućeg meseca, kao da si ih kupio.
5. Ne pratim te vremenske periode ali menjaju se naslovi u katalogu, u suštini uvek imaš minimum 6 meseci ili čak i godinu dana da ih odigraš, ali kad nestanu iz kataloga ne možeš više da igraš bez obzira što imaš instalirano. Osim ako ne kupiš naravno.
6. Odgovor pod 5.

1. Jeste
2. Tako je.
3. Premium ne vredi ako ne igraš klasike i PSVR2, Extra tier je dovoljan.
4. Mesečne igre (Essential) imaš mesec dana da dodaš i ostaju ti da ih igraš kad god želiš, sve dok je pretplata aktivna.
5. Svakog meseca objavljuju koje igre ubacuju i koje igre odlaze iz game kataloga, prati temu na forumu. Uvek jave par nedelja unapred, tako da imaš vremena da završiš ono što si započeo pre nego što izbace iz kataloga.
6. Kada igru izbace iz kataloga, ne možeš da je igraš više bez obzira što je instalirana na konzoli.
7. Nije neophodno, ali je poželjno jer je Indijski Store jeftiniji za kupovinu nekih igrica i PS+ pretplate. Možeš imati više naloga na konzoli koje koristiš za kupovinu igrica, upališ console share u podešavanjima i igraš sve igre na jednom nalogu gde skupljaš trofeje.
8. USA generalno i Indija za PS+ i neke igrice. Eventualno i Turska za neke igrice .

BF je zadnji petak u novembru, ali verovatno već oko 22og kreću popusti. Ako nemaš čime da se zanimaš do tada, imaš popuste igara na prodavnici pa baci pogled.

Tipa ako do sada nisi igrao, Red Dead Redemption 2 ti je svega 15$.

Uzeh RDR2 u nedelju tako da ce za sada biti dovoljno. Hvala svima na pojasnjenju. Praticu temu, druzicemo se.

Ajde jos ovo da pitam. Uzeo sam PS5 uz koji je isao kod za Astro Bota, e sad, nalog mi je US i kad sam pokusao da ridimujem kod izaslo mi je da nije moguce u ovoj zemlji. Da li sam negde pogresio ili moram da napravim drugi nalog na neku drugu zemlju i koju?

Mora neka evropska zemlja pošto si uzeo taj Bundle kod nas.

A i svakako ti je pametno da napraviš i indijski PSN nalog, dopuniš ga vaučerima sa indijskog Amazona i odmah možeš da uzmeš PS+ Extra za cca 65 € godišnje. Ako sačekaš neku akciju biće i jeftinije od toga. Na US nalogu ni kada je najveća akcija, nije ta cena ni blizu.

Nazad
Vrh Dno