Šta je novo?

Sve više korisnika se vraća na Windows 7 dok se bliži kraj podrške za Windows 10

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Windows-7.webp

Sve više korisnika se vraća na Windows 7 dok se bliži kraj podrške za Windows 10​

Iako Microsoft planira da 2025. prekine podršku za Windows 10, globalni podaci pokazuju neočekivan trend – rast popularnosti Windowsa 7, posebno u Aziji. Stručnjaci upozoravaju da nostalgija dolazi uz ozbiljne bezbednosne rizike

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...ws-7-dok-se-blizi-kraj-podrske-za-windows-10/

Pa ni Windows 7 nema podršku. Što bi neko sa 10 išao na 7? Trpeo je desetku samo zbog podrške?

Nego, ko je čitao vest, video je da je u stvari zamena teza. Ne vraćaju se korisnici na Windows 7, nego je udeo u tržištu Windowsa 10 pao, a udeo u tržištu Windowsa 7 je porastao.
Možda više korisnika prelazi sa Windowsa na druge OS-ove, a pogotovo sa Windowsa 10. Broj "sedmica" je ostao isti, samo imamo manji ukupan broj Windows korisnika.

Vreme je da se izvade CRT monitori i C2Q i Athloni iz podruma, instalira HOMM3 i da se veselimo.
Kad dogori ionako se nece prelaziti na linux jer ce WW III.

Vreme je da se izvade CRT monitori i C2Q i Athloni iz podruma, instalira HOMM3 i da se veselimo.
Kad dogori ionako se nece prelaziti na linux jer ce WW III.
Say no more. :D
Direkt iz fioke.

Prilozi

• IMG_20251008_161743s.jpg
    IMG_20251008_161743s.jpg
    262.5 KB · Pregleda: 94
Prilagodjavanje na 11 mi najteže pada od svih prethodnih prilagođavanja. Svaki prethodni put mi ie bilo teško da promenim ali sam se ipak posle nekog vremena navikao i naučio da cenim ono što sam dobio. Sada mi ne ide nikako. 😂

Elem,da se vratimo na temu:zasto se ne vratili na Amigu?Da li je i njoj istekla podrska?Eh,jos pamtim casopis Ttend iz '85 i broja posvecenog njoj,jednoj i jedinoj...

Poslednji sistem koji mi je prirodno, bez muke radio je bia sa prvim Ryzenom. Taman kada sam prešao na treću generaciju izašli W8/8.1 pa onda W10. Nilo mi malo glupo da se zezam sa 7micom kada već ima noviji windows koji rade bez problema.,

Poslednji sistem koji mi je prirodno, bez muke radio je bia sa prvim Ryzenom. Taman kada sam prešao na treću generaciju izašli W8/8.1 pa onda W10. Nilo mi malo glupo da se zezam sa 7micom kada već ima noviji windows koji rade bez problema.,

***, nekada bude napredak a nekada nazadovanje. Pre 5 do 7 godina smo na forumu imali jednog lika koji je Lj menjao sa 5, ili tako nešto slično. Modovi su ga opravdano proganjali da to ne radi. Sada imamo razne 7pice/mice i svi 6ute, samo što i modovi ne po5nu tako da pi8u.

Ja sam starog kova (73) i tako učio u školi i tako se i govorilo daleko pre interneta i kompjutera. 7mi, 8mi. tramvaj 7mica itd. Jedino je ko retko zamenjivao slova brojevima usred reči.

Ma tako se pisalo da se skrati. Inače zamena slova brojevima je počelo sa "Brzopisom" kada se pišu diktati. To je radila i verovatno još radi svaka sekretarica.

Skrati se tako što se napiše tramvaj/windows 7. A ko hoće u sebi pročita sedmica ili aedam, sve jedno. (Se)7mica se skracuje samo za dva znaka, potpuno je besmisleno.
Ma tako se pisalo da se skrati. Inače zamena slova brojevima je počelo sa "Brzopisom" kada se pišu diktati. To je radila i verovatno još radi svaka sekretarica.
Skrati se tako što se napiše tramvaj/windows 7. A ko hoće u sebi pročita sedmica ili sedam, sve jedno. (Se)7mica se skracuje samo za dva znaka, potpuno je besmisleno.

Mislim da će stvar biti malo komplikovanija...

Šta me briga za 50 iljadi godina, posle mene Potop kako reče Napoleon..

Dim iz furune ce ti odati lokaciju a tad nije bitno koju win verziju koristis.

Ne znam ona raketna peć, ona daje malo dima? :unsure: :LOL:

Vrh Dno