Šta je novo?

[m:tel cg] Internet u Srbiji vise nije neogranicen: diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme owim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1759959564112.png
Upload mi ide do 30 mb ali download je katastrofa los
Po ovome si u Baznoj stanici. Vidi da li imas agregacije sa mtelom ovakve? A koliki ti je speed Test sa mtsom sa ovim agregacijama?
Nista posebno vece, u istim granicama od 10-15 mb kako kad, da li treba mozda nesto da se podesi. Imam

Huawei B315s-22 ruter da li na njemu ima neka dodatna podešavanja ?​

neki telefon koji podrzava agregaciju, i ima dobru antenu, TA (702m), ako se ne varam to je udaljenost od bazne stanice 702 metra

Ko koristiti YT music ima na ruskom pretrazivacu yandex revanced yt moda aplikacije. Radi bez VPN-a i radi automatski background download offline pesama. Micro G pase od obicne verzije revanceda. Bukvalno brutalna kombinacija. Nema smisla sad koristiti ista drugo ima sve sto treba običnom čoveku.

Ima li ko neki viška mtel broj a da je voljan da odradimo "uvezivanje" tog broja na moj mtel nalog kako bih pokupio ova 3 boda?
Odmah ću "raskačiti" taj broj sa svog naloga.
Pa eto, ako ima neko voljan...

Ajd sad u jeku ove frke oko 5g pitanjce.
Sta mislite hoce li se moci koristiti ovi planovi na buducoj 5g mrezi u Srbistanu😂

Pa s obzirom na to da se mts kartica u CG povezuje samo na 4G mrežu, sumnjam, mada videćemo uskoro. Zavisi od njihove odluke.

Od 05.12. daju 500GB neta sa rokom važenja 15 dana. Postpaid korisnici će od tih 500GB moći iskoristiti 250GB u zemljama ZB. Vidjećemo kako ćemo mi, prepaid korisnici, proći...

Novi tiket za Srbiju, takodje od 05.12. do 31.01. će biti dostupan za aktivaciju. Promo cijena 29,90€.
Takodje, ide i promocija za EU internet roming, paket od 9GB za 9,90€ umjesto sadašnjih 19,90€ uz trajanje od 15 dana.

Ufff mora da dodam jos 15 eu slabo koristio
Pogledajte prilog 515594
Sta se ti zalis brate ja mojim moram svaki 16. Dan u Bosni da aktiviram promociju. Imam vise u google maps zadataka za produzenje neta nego svojih zadataka 😂. Da barem pise u aplikaciji koji je 16 dan. Nego moram ručno da brojim kad sam aktivirao i kad ističe. Osećam se kao Isak Njutn kad je otkrivao matematike za njegove zakone...

Sta se ti zalis brate ja mojim moram svaki 16. Dan u Bosni da aktiviram promociju. Imam vise u google maps zadataka za produzenje neta nego svojih zadataka 😂. Da barem pise u aplikaciji koji je 16 dan. Nego moram ručno da brojim kad sam aktivirao i kad ističe. Osećam se kao Isak Njutn kad je otkrivao matematike za njegove zakone...
Pa yar nemas aplikaciju kao kod mene gore

Pa yar nemas aplikaciju kao kod mene gore
Imam aplikaciju. Preko nje uplacujem ali ni za Bosnu nema dodatka u aplikaciji kao ni za Srbiju prva klasa tiket sto se ne vidi. Ajde u Srbiji jednom godišnje aktiviras. A ovde svaki 16. Dan net produzavam. I svakoh 30 dana kredit da doplacujem. Tako da imam tri zadatka mesečno u kalendaru. Sto se tice mtela

Imam aplikaciju. Preko nje uplacujem ali ni za Bosnu nema dodatka u aplikaciji kao ni za Srbiju prva klasa tiket sto se ne vidi. Ajde u Srbiji jednom godišnje aktiviras. A ovde svaki 16. Dan net produzavam. I svakoh 30 dana kredit da doplacujem. Tako da imam tri zadatka mesečno u kalendaru. Sto se tice mtela
Da sad videh da nema za Bosnu godisnji tiket

Da li vam se kači na 5G?

Meni stoji na 4G, ali nešto neće da radi ni tako.....

Pokušao i da restartujem, ali mrka kapa ...

Meni se ne kaci na 5g, ali radi okej...jedino sto se sad kaci na B7, izgleda da ranije na ovoj bs nije imao band7, ali brzine su mi ostale iste, oko 200-250/40mbps... izbacio sam b20, mada on se poveze na b1+b3 i pravi neke kombinacije tu...

Može li se uzeti ovaj Travel e-sim za 0 EUR i onda sa njim uzeti godišnji roming tiket za Srbiju?

Screenshot (173).pngScreenshot (174).png

Edit: mada sad vidim da se Travel e-sim moze uzeti samo preko aplikacije, a da bih se registrovao u aplikaciji, moram da imam mtel broj...

Edit 2: sad vidim da uz Mtel turist 15 karticu koja košta 15 EUR u okviru promocije dobija besplatno produženje validnosti kartice 12 meseci (što je ušteda 20 evra):

Screenshot (175).png

Samo, nije mi jasno šta znači ovo Mtel turist 15 2020. Da li je to nova esim kartica koja košta 15 evra?

Da li se nova e-sim kartica može aktivirati iz rominga, odnosno mts mreže u Srbiji?
Takođe, piše da se internet konekcija ukida ako korisnik ne aktivira neku od ponuda. Da li mora još neka ponuda koja nije u romingu da se aktivira ili je dovoljno da se aktivira roming tiket za Srbiju, bez druge ponude?

Poslednja izmena:
1. Taj eSIM za 0 € je valjda ono što poklanjaju svojim postpejd korisnicima. Ja imam aplikaciju, ali kao pripejd korisnik nemam tu ponudu. Travel eSIM po redovnoj ceni svakako možeš uzeti preko sajta.
2. Turist paketi su se vremenom menjali, zato je naglašena godina. Mislim da su i taj Turist 15 2020 i Turist 20 2023, koji se takođe spominje u dokumentu, i dalje aktuelni paketi.
3. Kad prenosiš neki bitan tekst odnekle, korektno je da okačiš i link da i drugi mogu da pogledaju, možda će pronaći nešto za sebe.

Ovo je izvor:

Izvinjavam se za neprenošenje linka.

Dakle, mogao bih da uzmem esim turist paket za 15 e, aktiviram karticu iz mts mreže u Srbiji, dobijem validnost kartice 12 meseci besplatno i godišnji tiket Srbija za 2026 za 30 e?

Da, uzmeš Turist 15 esim, i aktiviraš godišnji tiket za Srbiju bez problema.
Što se tiče ove odredbe da se internet ukida kada nema aktivne opcije, to važi samo za CG, u romingu, ako istekne internet tarifna opcija, počinje vući kredit sa računa.
Da, ovaj besplatan eSIM daju samo postpaid korisnicima. Svakako, i da ga možeš dobiti, mislim da na njemu nema mogućnosti dokupa jer je jednokratni eSIM (traje dok ne isteknu dodjeljeni bonusi na njemu).

Svakako je Turist 15 sa besplatnom validnošću kartice najpovoljnija opcija. Za 45 evra, godinu dana neta.

Prvu godinu. Sledeću je 30. 😇 Na rate ..... (Ako dopunjavaš mesečno 3 evra kao ja ) I taman se skupi do sledeće NG

Inače zašto juče nema 5G, mts je od danas krenuo da pušta, što opet ne znači da ima svuda, znajući MTS

5G mreza za tebe!
Od danas tvoja mts mreza ima novu 5G supermoc.
Poklanjamo ti prvi korak u svet brzeg, jaceg i mocnijeg interneta: munjevite brzine i stabilniju vezu za sve sto volis.
Bilo da strimujes omiljene serije u 4K rezoluciji, igras onlajn igre bez zastoja ili obavljas video pozive kristalno jasnog kvaliteta, 5G mreza ce ti pruziti neuporedivo iskustvo.
Isprobaj sve sto 5G mreza donosi, tvoje je samo da se prepustis i osetis moc buducnosti.

Tvoj mts

Nazad
Vrh Dno