Šta je novo?

Vazdušni kuleri - noviteti i diskusije [nije tema za preporuke za kupovinu]

Ma kakva Noctua, nzm sta se ljudi i dalje loze na nju. 😀

Bar meni zanimljiv video...

Vapour chamber, 67mm konkurent, bice veoma interesatno kako se ponasa sa trenutnim velikanima IS-67-XT i AXP90-X67

Slicno odstojanje za memoriju/VRM, def udaraju na 67mm segment

sudokoo_012.jpg
sudokoo_011.jpg
sudokoo_010.jpg
sudokoo_009.jpg

Ali dobijaš i proper šrafciger, doduše Torx... 😆

Šalu na stranu, jesu dobri, ali svemu su naduli cenu pa ni ceo ovaj paket ne može da bude nešto mnogo jeftiniji... samo ove dve 14ce su po 45-50$ tako da je preostalih stotinak za sam hladnjak i sve ove drangulije koje dobiješ a koje ipak nešto vrede/koštaju...
Sve u svemu, naći će ovo klijentelu, kao i svaki premium proizvod, a i cena uvek može da ide dole ako se ne prodaje kako su očekivali.

ko je lud da ovo stavi u workstation
1000014507.png

pa ako ti je ws u rack sobi 😀

mozda zato sto je najbolja, naravno i kosta mnogo, ali onaj ko zeli da ima najbolje....
Možda jedan kvalitet kod njih koji ne verujem da je lako dostižan kod ostalih je trajnost. Evo je jedna od 2011 NHD-14, 16h dnevno prosek radi ovih 15 godina, vernt. kao prvog dana, bešumna, čak ni pasta na CPU (mada se više ne sećam jel stavljena njihova ili AS, ali mislim da je njihova), nije menjana a CPU pod max overklokovanjem ne prelazi 72c (realna radna temperatura oko 50).... da li bi neki drugi cooler radio isto... iz tog vremena ne bi, iz današnjeg bi, ali pitanje da li bih i koliko puta morao da menjam ventilatore... barem 1x iz mog iskustva sa case ventilatorima...

Najsmešnije od svega cela ta konfiguracija sada vredi manje nego taj cooler koji mogu da očistim i prebacim (uz novi mount koji je free) na neki AM5 recimo... i da traje ko zna još kolko 😀

Možda jedan kvalitet kod njih koji ne verujem da je lako dostižan kod ostalih je trajnost. Evo je jedna od 2011 NHD-14, 16h dnevno prosek radi ovih 15 godina, vernt. kao prvog dana, bešumna, čak ni pasta na CPU (mada se više ne sećam jel stavljena njihova ili AS, ali mislim da je njihova), nije menjana a CPU pod max overklokovanjem ne prelazi 72c (realna radna temperatura oko 50).... da li bi neki drugi cooler radio isto... iz tog vremena ne bi, iz današnjeg bi, ali pitanje da li bih i koliko puta morao da menjam ventilatore... barem 1x iz mog iskustva sa case ventilatorima...

Najsmešnije od svega cela ta konfiguracija sada vredi manje nego taj cooler koji mogu da očistim i prebacim (uz novi mount koji je free) na neki AM5 recimo... i da traje ko zna još kolko 😀
Zašto ne bi radio...? Kuler nema pokretne delove sem ventilatora i, koliko znam, zaštićeni su od rđe. Nema razloga da bilo koji iole pristojan kuler radi kraće od Noctue.
Ventilator je tu jedina stvar koja može da zakaže a niko ti ne brani da zakačiš Noctua vent na drugi, mnogo jeftiniji kuler...

Zašto ne bi radio...? Kuler nema pokretne delove sem ventilatora i, koliko znam, zaštićeni su od rđe. Nema razloga da bilo koji iole pristojan kuler radi kraće od Noctue.
Ventilator je tu jedina stvar koja može da zakaže a niko ti ne brani da zakačiš Noctua vent na drugi, mnogo jeftiniji kuler...
pa na to sam mislio vent bi verovatno crkao posle 365x16x15 sati rada ili bi bar krenuo da zvrnda,

ps kad sam napisao da li bi neki drugi radio isto mislio sam na temperaturu i nivo buke... u odnosu na bilo šta drugo što se pre 15 godina nudilo na tržištu... + оva noctua je bila drastično jeftinija nego slična danas...

Tura CPS PCCcooler fabrike (Japanac youtuber kaze naj-naprednija koju je video, vise i od Deepcool-a cak), sa ekstremnom paznjom na sitinice i estetske detalje

OCD nivo kontrole proizvodnje i kontrole kvaliteta

toliko mnogo da youtube kaze da mu je bilo neprijatno povodom toliko extremne paznje na detalje, i da se osecao krivim sto je spominjao sve falinke, i da jos uvek ne moze da se opasulji koliko su skupi procedura implementirali da isprave sve xD

veoma agresivna marketing/reklama 😛

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno