Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Prikacio sam Acer kablove od 1000 dinara ja sam 930 davao sad je 990 ja mislim , na Samsung Galaxy A56 punjac i radi super fast charing

Prilozi

• 20250929_085217.jpg
    20250929_085217.jpg
    202.2 KB · Pregleda: 162
Ima ih puno, samo nema neko koje je brendirano sa "Raspberry Pi". Pogrešno tražiš.

Recimo, prema specifikacijama, ovo će i na USB-A i na USB-C podržati RPi5 pod maksimalnim opterećenjem: LINK
Ima razlike izmedju napajanja i punjača. Punjač može da bude dovoljno dobar, ali napajanje je pravljeno da isporučuje struju konstantnog kvaliteta, dok punjač nije.
Za baterije to nije neki problem, ali za stabilan rad računara jeste.

Ima ih puno, samo nema neko koje je brendirano sa "Raspberry Pi". Pogrešno tražiš.

Recimo, prema specifikacijama, ovo će i na USB-A i na USB-C podržati RPi5 pod maksimalnim opterećenjem: LINK
@djuvecar Zanemari ovaj ^ moj prethodni post tj. preporuku za konkretan model, jer sam prevideo da RPi 5 baš traži 5A na 5V. Ostale napone ignoriše. Moraš da potražiš neki punjač koji daje tako specifičnu snagu na 5V. Po netu kažu da se gledaju punjači od 100W. Radiće i ovaj model koji pomenuh, ali neće biti dovoljan ako nakačiš malo više uređaja/HAT-ova na Pi. Ala su zakomplikovali 5-icu...

Ima razlike izmedju napajanja i punjača. Punjač može da bude dovoljno dobar, ali napajanje je pravljeno da isporučuje struju konstantnog kvaliteta, dok punjač nije.
Za baterije to nije neki problem, ali za stabilan rad računara jeste.
U ovom slučaju je isto, jer i originalni punjač/napajanje podržava više radnih napona (koji RPi5 i ne znače, koliko vidim). Samo je njegovo napajanje specifično po tome što na 5V daje 5A (a uglavnom je standard 5V do 3A, a onda uređaj prebacuje na 9V ili 12V za više snage).

GaN 65W - treba proveriti cene na AliExpressu - bude ih po 10$

Mozda bi RPi 5 radio sa Oneplus 30W Warp punjacem ( 5V 6A )

U ovom slučaju je isto, jer i originalni punjač/napajanje podržava više radnih napona (koji RPi5 i ne znače, koliko vidim). Samo je njegovo napajanje specifično po tome što na 5V daje 5A (a uglavnom je standard 5V do 3A, a onda uređaj prebacuje na 9V ili 12V za više snage).
Govorim o kontinuitetu isporučene struje tog punjača, a ne o specifikaciji može da dostigne (a pitanje koliko dugo da održi). Punjači nisu predvidjeni da rade non-stop, a i dok rade, imaju varijacije (padove).

Napajanje =/= punjač

@RazbojNick

"luduju" GaN punjaci jer podrzavaju "100" napona i standarda i stalno uskladjuju
sa telefonom.
Kad se telefon "zabode" na 5V 3A punjac - tu nema sta da luduje.

GaN 65W - treba proveriti cene na AliExpressu - bude ih po 10$

Mozda bi RPi 5 radio sa Oneplus 30W Warp punjacem ( 5V 6A )

Čovek traži napajanje, ne punjač to nisu iste stvari i ne funkcionišu na isti način.

Ne bi trebalo da je veliki problem da se nađe, ali možda ne na TEMU. Ja takve stvari obično tražim na AE. Ne mogu sada da se setim, ima jedan kineski brend koji je jako dobar za napajanja. Mada to je i bila inicijalna konstatacija da slabo ima toga na TEMU za razliku od AE.

Necu punjac za telefon, em nema kabal i prekidac, em ima QC standard sa vise napona, em daje cupav napon pa audio ima vise suma , sto da budzim. Prave se RPI napajanja na tone, a ima i gomila drugih SBC ploca, moze i od njih, takodje ruteri, ima tih napajanja na tone. A da nema nijedno na Temu je fascinantno, verovatno im search ne radi. Cak i na Aliexpressu su solidno skupa, tek iznad 8 dolara, sto je dosta za proizvod koji se pravi u masovnim serijama.

Uzecu sa Aliexpressa pa neka putuje 3 meseca.

Setio sam se, Mean Well su odlicna napajanja. Ja sam jedan taj Mean Well uzeo za QNAP 10gps ruter kome je crkavalo par puta originalno napajanje. Radi kao sat za razliku od originalnog koje je u rangu tih od 7-8$. Svako radi manje-vise OK, kada nije pod konstantnim opterecenjem ili treba 24/7.

Prikacio sam Acer kablove od 1000 dinara ja sam 930 davao sad je 990 ja mislim , na Samsung Galaxy A56 punjac i radi super fast charing
Probao i na Honor X8B podrzava Super punjenje sa tim kablom i Samsung punjacem od A56 , da napomenem da kabl dolazi u 2 kutije prvo obicna kartonska pa Acer(3 kabla ako narucite 6 kutija :) ) , kablovi imaju gumene poklopce , imate i cicak ako necete da koristi kabl pa kad ga spojite i stavite cicak sto nije lose. Naravno ovo je replika Acer sigurno , deluje ok kvalitet kabla nadam se da opravdava cenu u odnosi na one od 100-200 dinara.

ja još više ne razumem potrebu za pouzećem.

apropo napajanje i tehnike, osim ako nije neka široko konzumerska tehnika u pitanju ja bih pre kupovao na AE. Nema neke drastične razlike u putovanju pošiljke.

Inače ja na Temu generalno gledam kao da je Pepco.
AE mu tu nekako više dodje Uradi Sam :)

Otkazali i još me častili sa 220 dinara kredita. Koliko se obično čeka da pošalju refund?
Zavisi od banke, meni u Raiffeisen 3-5 dana. Da si se žalio korisničkoj službi da ti ne isporučuju paket, mogao si da dobiješ i vaučer od 20% popusta (max popust 2000 RSD) :D
Screenshot_2025-09-30-09-33-53-665_com.einnovation.temu-edit.jpg

I ja sam u Raiffeisen, tako da mogu očekivati slično. A taj popust mi i ne znači nešto, mogu ga uvijek dobiti ako se žalim na bilo šta. 😄

Meni refund odradjen za 3 dana preko Aik banke. Inače posle otkazivanja prvo dali 220 din, pa robot još 220din i na kraju posle žalbe još 20% popusta

Da li vam ukidaju claimcredit nakon što vam otkažu taj mini PC?

Ja sam 6x već naručivao ovaj mini PC kroz CC. U mom slučaju, definitivno ne ukidaju

Meni ukinuli a nisam ni porucivao mini pc :D Zna li neko kako bih mogao ponovo da aktiviram?

Jel ovako izgleda kada te banuju? 🤔

Što bi bilo jako zanimljivo jer niti sam radio refund niti sam poručivao miniPC

Prilozi

• Screenshot_20250930_151403_Temu.jpg
    Screenshot_20250930_151403_Temu.jpg
    141 KB · Pregleda: 75
Alldocube iplay60 mini pro. Jos jedan item za neisporuku i claimcredit.

Pokusavao sam da ga narucim 5 puta za licne potrebe, svaki put mi otkazivali, onda rekoh da probam za CC i proslo, otkazana porudzbina, 14.000 u kreditu + refund

Nazad
Vrh Dno