Šta je novo?

Tablet Koji E-reader (e-rider) uzeti?

MAXTOR 369

Poznat
Učlanjen(a)
05.04.2021
Poena
25
Pozdrav svima!
Želio bih kupiti uređaj za čitanje (E-rider) pdf fajlova, Word i HTML dokumenata.
Volio bih da je ekran što prirodniji realnom papiru, da ne predstavlja zamaranje za oči bez obzira da li se čita u zatvorenom prostoru ili vani. Takođe, vrlo mi je bitna težina, da uređaj bude što laganiji. Da bude jednostavan za upotrebu i pregled dokmenata koji se nalaze u njemu. Da li je dovoljna veličina ekrana od 6" inča. Nekako mi se optimalnim čini 7" ekran. Pošto živim u manjem mjestu nisam imao priliku susretati se sa ovakvim uređajima pa nemam tu vrstu iskustva da kažem da li mi se neki dopada ili ne.
Nebitno mi je da li uređaj može 12 ili 1.520 metara pod vodu, jer ga neću nositi u kadu ili na plažu.
Budžet za kupovinu je oko 250 Evra.
Na ovom linku sam našao solidan izbor, ali ne znam koji je najbolji izbor:

Koje su suštinske razlike između ovih uređaja:

060000061

Svaki savjet je dobrodošao.

Glavno sto sam shvatio je da treba vise da mrzim Amazon 😂😂
To to 😂😂
Ma, ja ih ne mrzim (i za 15 godina koliko koristim i kupujem čitača 4 su bila Kindle a samo 1 Kobo) ali potezi koje povlače poslednjih nekoliko godina su sve više i više neprijateljski nastrojeni ka korisnicima koji bi da žive van Amazon ekosistema.

Em ti "bagovi" sa brisanjem knjiga koje su ubačene sa Calibre em firmware im sve gori i gori o sve više rade UI redizajn na takav način da uopšte ne uzimaju u izbor razlike između LCD i eInk ekrana.

Sećam se koliko je mene iritiralo (dok sam još koristio stock Amazon software za čitanje, na PW3 & firmware 5.9.7 gde je više stvari moglo da se "patch"-uje, tipa margine da se smanje) kad posle sto godina zbog nekih lupetaju po forumima upalim WiFi da testiram nebuloze koje neko tvrdi i onda mi "samo" nestane cover thumbnail... Da su mi ikad obrisali čitavu knjigu i da nemam pojma ni gde sam stao sa čitanjem verovatno bih u afektu tresnuo Kindle o zid 😁

Mnogo je Amazon otišao u pravcu Apple-a i da misle da imaju pravo da diktiraju kako će korisnik da radi nešto i koristi čitač koji je kupio od njih a ne iznajmio.
A ja eto prosto neću da šaljem knjige sa mailom ili sa "Send to Kindle" ialo "tako radi bez tih problema".

Ako želi da može da uradi jailbreak 12th gen Kindle modela prinuđen je na takav primitivan pristup sprečavanje uspešnog skidanja firmware update fajla ( = da ostavi manje od 300 MB slobodnog prostora). Jer na tim modelima ne možeš da prođeš setup bez kačenje na WiFi i bez da ga pustiš da uradi update check & install.
Aha razumem. Iskreno se ne sećam da li se ovaj moj kačio na net pri prvom paljenju ili je mogao taj korak da se preskoči, davno beše, ali čini mi se da je moglo. Zanimljivo je da je meni WiFi stalno uključen, ali neće automatski da ga ažurira, uvek moram ručno. I sad ovaj poslednji put sam skinula sa sajta 5.18.5 verziju i prebacila preko kabla.

@anicai Na 11th gen WiFi korak može ili da se preskočio ili baš sa UI opcijom negde ili eventualno tako što na tom koraku stigneš i držiš stisnuto Power dugme 15-20s ( = da izazoveš "forced restart" uređaja) pa onda preskoči. Tako nešto. Ne sećam se se ni ja više davno beše kad sam to radio.

@ZEKSON 95 Eto ako si kupio "special offers" / "ad supported" / sa reklamama primerak tog Paperwhite 12 moooožda budeš mogao sa ovim danas objavljenim experimental ( = slabo testiranim u praksi 😂😂) jailbreak exploit-om da odradiš jailbreak i ako dođe sa firmware 5.18.x.

To radi samo na Kindle primercima koji prikazuju reklame na screensaver-u pošto jelte "preotimaš" / menjaš sadržaj HTML fajlova koji prikazuje detalje tih ads ponuda 😂

Napomena: to nije jailbreak metoda koja se čeka "do kraja godine" da bude objavljena (i koja bi trebalo da radi za bez obzira na to da li je sa reklamama ili bez reklama Kindle primerak). Koju je Amazon zalepio na/sa 5.18.4 ili 5.18.5 više se ni sećam. Kad je taj klinac prijavio Amazonu i uzeo neku lovu za nagradu 😂

@anicai Na 11th gen WiFi korak može ili da se preskočio ili baš sa UI opcijom negde ili eventualno tako što na tom koraku stigneš i držiš stisnuto Power dugme 15-20s ( = da izazoveš "forced restart" uređaja) pa onda preskoči. Tako nešto. Ne sećam se se ni ja više davno beše kad sam to radio.

@ZEKSON 95 Eto ako si kupio "special offers" / "ad supported" / sa reklamama primerak tog Paperwhite 12 moooožda budeš mogao sa ovim danas objavljenim experimental ( = slabo testiranim u praksi 😂😂) jailbreak exploit-om da odradiš jailbreak i ako dođe sa firmware 5.18.x.

To radi samo na Kindle primercima koji prikazuju reklame na screensaver-u pošto jelte "preotimaš" / menjaš sadržaj HTML fajlova koji prikazuje detalje tih ads ponuda 😂

Napomena: to nije jailbreak metoda koja se čeka "do kraja godine" da bude objavljena (i koja bi trebalo da radi za bez obzira na to da li je sa reklamama ili bez reklama Kindle primerak). Koju je Amazon zalepio na/sa 5.18.4 ili 5.18.5 više se ni sećam. Kad je taj klinac prijavio Amazonu i uzeo neku lovu za nagradu 😂
Hvala na info ali nesto ne bih da isprobavam, alergican sam na reklame, tacno bih sam sebe zakopao ako ne bi radilo😄
Btw koliko vidim javio se jedan u komentaru da je uspeo da reaktivira ads tako da je mozda moguce i sa verzijom bez ads.

KP prodavci su svakako većinom kupovali i prepodavali verziju sa reklamama 😄

Btw koliko vidim javio se jedan u komentaru da je uspeo da reaktivira ads tako da je mozda moguce i sa verzijom bez ads.
Jeste, gomila ljudi sa Discord community-a je danas odradilo to tako ( subscribe > jailbreak > unsubscribe). Pa je poznato i da aktivacija "special offers" ne radi dok na Amazon nalogu ne staviš US adresu kao primarnu adresu i kao "billing address" za platnu karticu.

kindle2.jpg

Amazon is launching three new Kindle Scribes, including one with a color display. The Kindle Scribe Colorsoft starts at 630$, offering up to two weeks of battery life and the ability to highlight, draw, and write in an array of colors when it launches later this year.

Aside from the Kindle Scribe Colorsoft, Amazon is also launching an entry-level Scribe starting at 430$, along with a mid-tier model with a frontlit display starting at 500$.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno