Ako može savet za neke 2.0. Treba mi neki upgrade sa Logitech LS11

. Imam puno slušalica i zvučnika po kući, na ovom mestu je uglavnom išao zvuk sa laptopa, imaca, mac minija, tako da mi LS11 trenutno zvuče fantastično. Levi je slabiji od desnog i onda na Macu za to moram da koristim aplikaciju, koju rado ne bi. Bilo bi idealno ako vi imate neki višak da prodate ili ste videli nešto na KP ili generalno da nije mnogo teško da se nabavi. Ako baš mora, naručiću nešto od mađara. Ako nešto prodajete šaljite poruku. Budžet do 6000 da kažemo, ne bi se ljutio ni da je nešto 2000 (vidim Z200 se prodaju za te pare). Kakvi su ovi Creative T20 i T30? Je l probao neko one Pebble? Da l su bolji od LS11

. Hvala.
Naravno da ne treba sebi da dozvolim da se interesujem za bilo šta. Odmah preteram. Promenih 4-5 zvučnika od ovog mog pitanja, pa evo da pomognem ljudima.
Creative A120 2.1 - Baš sam ih za male pare našao, mislim da koliko god da ih kupite, vrede svaki dinar. U nastavku posta ćete da vidite zašto sam slab na Creative. Ali stvarno je pošten brend, što se vidi i po ovim najjeftinijm njihovim 2.1 zvučnicima. Lepo ih izvlači woofer i tek ponekad ga bude previše, veoma retko. Zauzimaju malo mesta i lepo izgledaju. Daljinski je razumna stvar ako lepo sprovedete da ne smetaju žice. Zvučnici odlaze u sleep kada nema zvuka neko vreme i pale se kada opet dobiju input, što je po meni pokazatelj da Creative pravi pošteno ove stvari i ne škrtari sa elektronikom, čak i kod budget zvučnika. Nema kontrole jačine woofera, a sviđa mi se što je uzak, pa je stao između stola i nekog taburea.
Liče na TRUST 21560 2.0 - Nisu ovi, nego neki Speedlink, ne znam tačno koji je model. Zvučnici liče kao na malo bolje plastikanere PC noname zvučnike. Vidim da se prodaju za ne baš male pare novi. Mislim da ne vrede. OK ako ih nađete polovne za ono 1000 din, ali malo ovako lažno izgledaju i teži su, ne znam ni da l je tviter povezan, OK su za YouTube i gejming, ali nemojte da vas cena ili težina prevare.
Logitech Z200 2.0 - Sve zavisi koliko ih nađete. Ne znam koliko su bili novi i ne znam da li vrede koliko se traži sada za Z207, verovatno ne, ali polovni se prodaju za 2000-2500 dinara i mislim da vrede te pare. Pre svega što su baš baš lepi ako vam je kombinacija stola i komponenti crno bela. Baš lepo sviraju. Donji drajveri su pasivni, tj. nizu povezani. Mislim da je zvuk iznad prosečan, ali ne i vrhunski, najveća prednost im je što su zgodni, uklapaju se lako uz monitor, sto, volume je napred i za ove pare koliko se prodaju polovni, rade pošteno. Verovatno ću moje da prodam, ne treba mi ovoliko zvučnika.
E sad dolazimo do Creative priče

. Zakačio sam se za T40 II, pa sam se onda šokirao da su toliko stari, pa ih nije bilo kod Mađara, pa se pojavili, pa sam razmišljao da li su mi veliki, da li da uzmem T60, pa sam se nešto uplašio da ih neće više nikad ni biti, pa sam uzeo i T40 II i T60.
Creative T40 II 2.0 - Baš sam srećan što su mi konačno na stolu (pročitajte ispod zašto mi Edifier nisu odgovarali). Izašli su me 105€ novi. Pre svega mislim da ovako treba da izgleda viša klasa PC zvučnika. Spreda su prelepi, pogotovo kad se skine mreža, bočno su malo debeljuce ono ako prilazite kompjuteru sa strane, kao ja pre nego što sednem

. Dakle veoma mi odgovara ovaj uzak, a visok dizajn. Zvuče zaista sjajno - da li je ovo najbolji zvuk za 105€, ne znam, ali iz moje perspektive cena je adekvatna. Bass mi je i dalje na pola, Treble malo u desno, glasnoću nemam gde ni da proverim, veoma je mala prostorija, ali zvuče lepo i tihi. Bluetooth, USB i ostalo mi ne treba ovde gde se oni nalaze. Šta reći, dobio sam šta sam hteo i po izgledu i po zvuku.
Creative T60 2.0 - Ako hoćete ove zvučnike, samo nemojte da slušate T40 II u isto vreme. Platio sam ih 75€ nove. Na prvo slušanje sam pomislio da sam preterao sa T40 II jer se T60 ipak lakše uklope u radne stolove i situacije, ali ipak T60 ne mogu da zvuče tako dobro i rekao bih da za 30€ koliko T40 II koštaju više, da se isplati dodati te pare. Šta reći, imaju taj moderan izgled, USB, Bluetooth i stvarno lepo sviraju, ali kao što rekoh, ako imate mogućnost da prebacujete brzo izvor sa T40 II na T60, videćete koliko su T40 II bolji. Mada da su mi stigli samo T60 verovatno bih bio prezadovoljan i jednostavno ih ostavio jer se odlično uklapaju u PC prostor. Zamerio bih što nisu nagnuti na gore. Bluetooth je neki moderan jer ima veoma mali lag. Iskreno razmišljam se da li da ih prodam ili ostavim za drugi ofis. Za sad ih ostavljam, ali ako za trebaju pare...

.
Zašto mi Edifier ne igra - moj problem sa ovim zvučnicima jeste što u srednjoj-višoj klasi jednostavno ne nude zvučnike koji mogu lako da se uklope u PC prostor. Za bookshelf, zid, dnevnu sobu, ne znam, spavaću, mislim da bih bilo gde mogao lakše da ih stavim, nego na PC sto. Nije stvar samo dizajna, nego i tog kockastog oblika. Ne kažem da će Creative za 105€ da svira bolje od Edifier za 105€, ali ako pričamo o PC prostoru, da moram Edifier, zaustavio bih se negde na Hecate G2000 i mislim da treba da pokušaju da naprave višu-srednju, višu, klasu PC (only) zvučnika bolje prilagođenu obliku, dubini PC stola i bojama / linijama koje preovladavaju oko kompjutera. (OK, vidim ove E25HD, ali 185€...)
Hvala na čitanju

.