Šta je novo?

Pomoc oko TA peci cer 3kw

123456789

Poštovan
Učlanjen(a)
04.02.2022
Poena
60
Pozdrav
Treba mi pomoc oko Cer TA peci 3kw, ima dva grejaca jedan je crko i ventilator godinama slabu izduvava, kupio sam nov isto slabo duva, sad ne znam u cemu je problem.
Moze neko ko se razume i ko je majstor da mi pomogne Da dodje platicu ili ako znate nekog dobrog majstora ko lepo radi ne fusari da mi preporucite
Iz Nisa sam
Ja se izvinjavam adminu ili moderatoru ako ovaj post ne pripada ovoj temi obrisite, treba mi pomoc a ne znam gde da je nadjem, majstor kojeg znam ne radi vise operisao kicmu.

Nema tu neke velike filozofije. Ja nisam majstor, ali sam moju rasturao i vratio sve za sat vremena. Grejac je l si zamenio ?

Nema tu neke velike filozofije. Ja nisam majstor, ali sam moju rasturao i vratio sve za sat vremena. Grejac je l si zamenio ?
Nisam zamenio treba da se razida, gde smem da je razidam posle da ne mogu da je sazidam i vratim sve, treba da se zamene zice da se proveri uzrok zasto ventilator i star i nov duvaju slabo

Nisam zamenio treba da se razida, gde smem da je razidam posle da ne mogu da je sazidam i vratim sve, treba da se zamene zice da se proveri uzrok zasto ventilator i star i nov duvaju slabo

Kao sto MJ rece nemas tu neke filozofije i sve mozes sam. Papir i olovku u ruke, skidas sloj po sloj cigli i zapisujes kako su bile da bi posle vratio.
Zemenis zice, buksne (specijalno kontakte za ventilator) i vratis na mesto, usisas lepo, promenis izolaciju (ako treba) i spreman si za sezonu.

Mozes i da slikas raspored cigli mobilnim. A pre toga markerom da ih oznacic brojevima, i posle samo vracas kako su bile.

edit: preporuka je i da promenis vunu ako nije nikad menjana. Nove su kvalitetnije i manje se raspadaju, ima manje prasine. Potrazi po oglasima, imas cak i secenu na meru.
Takodje trazi zice bas za tu namenu, mislim da su sa silikonskom izolacijom, da se ne bi topile.

Ako je već remontuješ, gledaj da izbaciš staklenu vunu i zameni je kamenom

Ako je otišao gornji grejač tu je najmanja muka, skineš poklopac, vunu i gornji red cigli i završio si posao, nema greške sa vraćanjem. Ako je otišao donji fotografišeš po slojevima kako skidaš i trebalo bi da su dve vrste cigli (bočne i horizontalne) ali moraš da vodiš računa kako stoje krajnje cigle (vertikalne) da bi tuneli bili u funkciji jer vazduh struji od početka gornjeg grejača preko kraja donjeg grejača i spremi usisivač pa kako koji red cigli naredjaš usisaš jer ima prašine od vune koliko hoćeš. Na cerovim pećima "slabo duva" ventilator jer bi se peć očas posla "ispraznila" a ako menjaš žice ide silikonska (žica sa silikonskom izolacijom) 2,5mm2 i ako postoje buksne nadji nekog da ti iskrimpuje.

Vrh Dno