A možda su se korisnici i zasitili youtuba, evo na primer ja. Da objasnim:
Koristim youtube 15 godina. Nekad u srećna vremena, ako mi treba nešto konkretno da pogledam, neki tutorial, dokumentarac, recenziju ili vlog sa putovanja, ja lepo ukucam parametre u pretragu, odnosno search i gledam koji ću video da pustim. Uvek mi je izlazilo ono što sam JA tražio, dal je prvi ili dvadeset prvi video, ne bitno je. Tako sam i otkrivao mnoge male YT kanale, ali vredne moje pažnje, jer su imali kvalitetan sadržaj.
Znate dobro da sada algoritam ne radi više tako. Kucaš nešto u pretragu i izadje ti recimo 5 najpopularnijih videa sa parametrima koje si ukucao. A onda kreću neki random klipovi, medju njima i kratki, i ti se izgubio, ti ne možeš više da pronadješ ono šta si tražio! I onda se ja iznerviram i ugasim YT. Sve manje i manje ga gledam.
Na stranu što je kontent sve lošijeg i lošijeg kvaliteta. Mislim ima kvalitetnog sadržaja ali teško se pronalazi. Na stranu što mi je pun K. AI klipova. Pogledajte samo šta je u trendu, reakcije na tudje klipove, prEnkovi, žderanje hrane (gledaj me kako jedem), mrBeast (ja ga zovem životinja) klikbejtovi itd.
U poslednje vreme pustim neki minimal techno mix na yt, iz navike (mada sam otkrio sound cloud za muziku). I pogledam kratke scifi i horor filmove (alter i ostali kanali). To im je od mene, i za to nije kriv nikakav adblocker.