Šta je novo?

YouTube objašnjava da je pad broja pregleda direktno povezan sa blokerima reklama

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
YouTube-blokiranje-reklama.webp

YouTube objašnjava da je pad broja pregleda direktno povezan sa blokerima reklama​

YouTube sugeriše da ad blockeri itekako utiču na broj pregleda, dok Google naglašava da nema sistemskog problema za kreatore

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...egleda-direktno-povezan-sa-blokerima-reklama/

Tipično obrtanje činjenica. Pre bih rekao da je pad broja pregleda direktno povezan sa brojem i dužinom reklama. Srećom uBlok Origin još uvek radi mada se otvaranje klipova oseća da je usporeno i ponekad zaglavi usred klipa, tamo gde je ubačena reklama. Umestodapomognu, sada Nemačka hoće da uvede zabranu blokatoraa što Nemačka hoće, to i EU uskoro uzme.

A možda su se korisnici i zasitili youtuba, evo na primer ja. Da objasnim:
Koristim youtube 15 godina. Nekad u srećna vremena, ako mi treba nešto konkretno da pogledam, neki tutorial, dokumentarac, recenziju ili vlog sa putovanja, ja lepo ukucam parametre u pretragu, odnosno search i gledam koji ću video da pustim. Uvek mi je izlazilo ono što sam JA tražio, dal je prvi ili dvadeset prvi video, ne bitno je. Tako sam i otkrivao mnoge male YT kanale, ali vredne moje pažnje, jer su imali kvalitetan sadržaj.

Znate dobro da sada algoritam ne radi više tako. Kucaš nešto u pretragu i izadje ti recimo 5 najpopularnijih videa sa parametrima koje si ukucao. A onda kreću neki random klipovi, medju njima i kratki, i ti se izgubio, ti ne možeš više da pronadješ ono šta si tražio! I onda se ja iznerviram i ugasim YT. Sve manje i manje ga gledam.

Na stranu što je kontent sve lošijeg i lošijeg kvaliteta. Mislim ima kvalitetnog sadržaja ali teško se pronalazi. Na stranu što mi je pun K. AI klipova. Pogledajte samo šta je u trendu, reakcije na tudje klipove, prEnkovi, žderanje hrane (gledaj me kako jedem), mrBeast (ja ga zovem životinja) klikbejtovi itd.

U poslednje vreme pustim neki minimal techno mix na yt, iz navike (mada sam otkrio sound cloud za muziku). I pogledam kratke scifi i horor filmove (alter i ostali kanali). To im je od mene, i za to nije kriv nikakav adblocker.

Stvar je dizanirana (algoritmi i to), ne da ti pomogne, nego da ti skrene pažnju i drži te prikačenog na matricu. U nekim stvarima te drži unutar tvog balona (virtualne stvarnosti), zajedno s drugim korisnicima koji imaju isti "tag". Tipa, vidiš komentare samo svoje grupe korisnika i ništa se ne probija izvana. Apsolutno sam siguran da ne postoji ljudski moderator.

Poslednja izmena:
Pa kada svako pravi neke video jerjesada mnogo lakše, ond sigurno da ne može ni većina da bude nekog kvaliteta. Verovatno zbog ofronmog sadržaja su pre jedno godinu dana izbrisali veliki broj starijih klipova,nema ih više ni u pretrazi. Pre nekog vremena sam pogubio neke klipove sa pokvarenog diska, hteo sam da ih ponovo skinem ali ih nema a nisu ni tako stari, možda 4-5 godina.

Најјезивије кад укуцаш хајлајтсе неке утакмице, а оно ти избаци симулацију на Фифи🫠

Gledao sam i neke "prenose uživo" tenisa. Kasnila slika oko minut-dva ali je grafika bila kao igrica i to niske rezolucije. Neznam kako su to izveli.

Gledam youtube skoro svakog dana, pre spavanja, placam premium jer je bukvalno 2 pakle pljuga i zabole me za reklame. Iskreno, sramota bi me bilo da ne platim nesto od cega imam koristi a da je pri tom tako jeftino. Razumem da neko radi za crkavac i da mu je puno 800 dinara za youtube pa ajde da razumem to sto zaobilazi reklame... Ali likovi koji ono, dudlaju cigare i cirkaju alkohol ili trose pare na neka realna ******, a ovamo kao zaobilaze reklame, kao *****ali su mnogo youtube, to mi je ono, bas teska prica, i ogledalo ovog naseg mentaliteta gde se sve gleda da se na mufte prodje.

Gledam youtube skoro svakog dana, pre spavanja, placam premium jer je bukvalno 2 pakle pljuga i zabole me za reklame. Iskreno, sramota bi me bilo da ne platim nesto od cega imam koristi a da je pri tom tako jeftino. Razumem da neko radi za crkavac i da mu je puno 800 dinara za youtube pa ajde da razumem to sto zaobilazi reklame... Ali likovi koji ono, dudlaju cigare i cirkaju alkohol ili trose pare na neka realna ******, a ovamo kao zaobilaze reklame, kao *****ali su mnogo youtube, to mi je ono, bas teska prica, i ogledalo ovog naseg mentaliteta gde se sve gleda da se na mufte prodje.
12 * youtube + 12 * netflix + 12 * hbo + 12 * ovo + 12 * ono = fina suma novca (npr letovanje) a sve ima za dz ako se čovek malo potrudi

Ma ajde, nemoj mi te price da moras i glupavi netflix i hbo, i ovo i ono. Niti mozes uporediti te striming servise sa youtube koji ti daje brale edukaciju da se edukujes i promenis zivot, ako bas neces da gledas teletabise ili nesto drugo.

Који је Позив на број за Премијум ако нећу да гледам и рекламе које су део видеа?

Stavis neki bloker i imas za 4 pakle pljuga. Purnjas veselo ceo dan kao Hamfri Bogart smekercina ili Dzon Wejn original seljacina.

4 pakle drine bez filtera. Bolje 1 laki i flajka u plastenjaku i ako se ogrebem i za pljeskavicu od matorih, na konju sam

Nazad
Vrh Dno