Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Nemam pojma za BMX. Moraću da se konstultujem sa jednim MTB biciklistom i serviserom, koji radi ovako, od kuće, a zna posao. Samo još da klinja počne da vozi BMX.

Merritt , profile, BSD, odyssey, cult, koji god od tih sigurno valja

Kakav je ovaj za te pare

Kakav je ovaj za ove pare, da li je razlika drasticna ili ne toliko, sobzirom da je ovaj duplo skuplji

Kakav je ovaj za te pare

Kakav je ovaj za ove pare, da li je razlika drasticna ili ne toliko, sobzirom da je ovaj duplo skuplji
Ovaj prvi ne znam koji je, Haro je ok brend ali ja bi rekao da je 500 eura previše za ovakav bicikl. Generalno bmx koliko bio jednostavan kvalitetan bmx košta. Mislim da kod nas teško može da se nađe nešto normalno a razumna cena, nismo mi bmx država

Prvi bmx je prilično agresivan, to je za nekog park vozača koji će da radi trikove, dok je drugi više za uličnu bmx vožnju

Ovaj prvi ne znam koji je, Haro je ok brend ali ja bi rekao da je 500 eura previše za ovakav bicikl. Generalno bmx koliko bio jednostavan kvalitetan bmx košta. Mislim da kod nas teško može da se nađe nešto normalno a razumna cena, nismo mi bmx država

Prvi bmx je prilično agresivan, to je za nekog park vozača koji će da radi trikove, dok je drugi više za uličnu bmx vožnjuz
A zanima me da li je ovaj plavi barem neka srednja klasa, i da li je dobar za pocetak treba mi i za street i za park

To jest zanima me da li je bolji od capriolo bmx posto je to najniza klasa ??

Stvarno ovakve stvari gledaš na KP?
Obrati pažnju recimo na
Gledo sam i dj, a gde bi trebalo da gledam ako ne na kp i 2bike

Dobro vece, da li neko mozda zna da li postoji neki biciklisticki klub (ili nesto slicno)
koji vodi na neke bike ture, ili neka okupljanja i slicno
KOnkretno me zanima po vojvodini

Postoje i klubovi i formalna i neformalna udruženja. Recimo, ja sam u nekoj penzionerskoj Viber grupi gde osnivač kluba u toku vikenda najavi dve vožnje, subota i nedelja. Uvek su neke tematske, ide se na neki događaj ili čak više njih.
Nekad se na dogovoreno mesto polaska pojavi 2-3-4 osobe, a nekada bude 30 ljudi.

Ovog vikenda je recimo bila tura Pančevac - Devojački bunar, 100km, pa nedelja Zemun - Stari Banovci fikajerijada, pa u povratak, Nova Pazova sajam domaće hrane, pa Surčin festival kolača, 75km, a dvodnevna varijanta je bila subota odlazak u Temišvar, nedelja povratak. Tu je bilo malo više km.

Meni nekad super dodje to vozanje sa njima, imaju pristojan rekreativni ritam, ali recimo kad smo išli na viteški festival u Smederevo, 150km tamo i nazad, average speed 23km, ali elapsed time 10h50m 🤯
Ceo dan.

Sad za vikend sam prvi put vozio Frušku goru tj zagrebao, vidim da ćemo se opet družiti, ali da ću sledeći put malo ozbiljnije da se postavim prema planu puta. Na mestima je bio katastrofa asflat, a najteži momenat, spuštanje u Divošu, kaldrma, ako sam neki kamen imao u organizmu, to mi je rešeno. Ni pesak nije ostao. Ne znam kako bih sa te strane vozio uzbrdo.

Voziš sa TCT ekipom? Jednom sam krenuo s njima do NS, krenulo nas 30 plus i do NS stiglo 5-6 :)
Fruška je vrh, nažalost baš retko uspem da se organizujem da odem. A za loš put, uvek gledam da lošijom stranom idem gore, a boljom stranom se spuštam.

Da, povremeno. Da im nisu sve ture celodnvene, išao bih i češće.

Većina tih ljudi nisu ni planirali da stignu do NS, već su unapred znali gde će. Recimo, jedan dan sam krenuo sa njima do Zornića kuće, krenulo 30+ ljudi, bilo bi cca 85km, došli tamo, pauza, kad u dogovoreno vreme za povratak, deo ekipe ide nazad istim putem, deo kreće na Obrenovac, a deo će da ostane još malo.

Pošto ih slabo poznajem, na brzinu procenim da mi najviše odgovara Obrenovac, pa sam od planiranih 85, izašao na 130+ kilometara.

Bilo nas je 6, pa jednog trenutka 5, pa 6 i kad smo stigli do NBGD, opet pet. Znaju sve moguće alternativne puteve, pa neki odluče da voze koji kilometar više, ali da ne voze brdo. Ili neko zna da će se negde sedeti na kafi/pivu, pa napravi neki kilometar više drugom rutom i samo se pojave niotkuda na nekoj raskrsnici.

Kada vozim sam, niti dobro rasporedim pauze, niti budu dovoljno duge.

Za spust sam sebi odredio maks 50km/h, ali da, ima smisla to što kažeš da je dobar put nizbrdo mnogo važan.

Sredjujem klincu bajs, al ima neke gume koje nigde ne mogu da nadjem 26x2.35, nadjo par komada, koji idu od 30 do 50 evra, po komadu, sto mj je totalno neisplativo da dam za jednu gumu tolike pare a bajs je prilicno mator.

Ne moraš da insistiraš na toj dimenziji. To je prilično robusno, namenjeno za tvrdu offroad vožnju, spora i neudobna
Može da bude dosta uža, može da bude i drugačijeg dizajna
Može i šira, ako baš želiš

Poslednja izmena:
Ne moraš da insistiraš na toj dimenziji. To je prilično robusno, namenjeno za tvrdu offroad vožnju, spora i neudobna
Može da bude dosta uža, može da bude i drugačijeg dizajna
Može i šira, ako baš želiš
Hvala puno Boki ovaj odgovor mi je trebao, narucio odmah one kendine.

Valja li ovo i ima li neko slike? zanima me debljina sina

po slici deluju da su standardne round rails koje su debljine 7mm

Hvala puno Boki ovaj odgovor mi je trebao, narucio odmah one kendine.
Od mene preporuka za Kenda Kadre 26x2.1 (oko 1600 din), manje agresivna guma od KINETICS DH, dovoljno brza na asfaltu a svejedno robusna i dobra za off road. Najviše je preporučujem jer sam sa tim gumama u poslednjih 10-ak godina imao ubedljivo najmanje bušenja od svih guma koje sam koristio u poslednjih 30 i kusur godina. A ovo je jako bitno, da se ne bi smarao sa čestim zamenama ili krpljenjem guma na dečjem bajsu.

Koliko para toliko muzike. Ne ocekujes valjda da ti stave gume od 5000 na neki krs bajs

Naravno da nisi busio gumu koja ima zastitu
isto kao sto je sasvim logicno da si busio gume koje nemaju zastitu protiv busenja.

cena im nije ni slicna
Nije mi jasno da i dalje ima ljudi koji misle da su sve gume iste.

Isto što i dalje misle da je svaki bicikl isti. :)

Da, tako je, a to i piše u specifikaciji na sajtu. I viljuška Suntour XCT30, koja naravno ima lufta, koju ću da zamenim za nešto kvalitetnije, barem da nema lufta. Koristim ga kao city bike, ne idem po terenu, ali me nervira taj luft užasno. Nije sada to nešto specijalno, ali meni ide na živce.

Nazad
Vrh Dno