Šta je novo?

Grejanje na gas

kod mene je dosta izolovana kuca,gore imam gips a iznad "tavanicu "sa trskom...
Koliki ti racuni budu decembar-januar?

To ne mogu da ti kazem jer sam se ja prošle godine na spratu grejao na drva, a moju u prizemlju na gas. Ove zime cu januar i februar na drva, ostale mesece gas. Mislim mogu da pogledam racune ali to ti nije precizna računica. Ja imam 10 cm stiropora, pvc sa 3 stakla, betonska tavanska ploca poluizolovana faktički ništa. I bez izolovane ploce ujutru mi ne pada temp ispod 20 stepeni bez grejanja

Dve osobe za tri meseca korišćenje kotla samo za kupanje 36 kubika,sad stigne račun za dva meseca 100 kubika,ne očitavaju svaki mesec leti ali ovo je teška prevara, nemoguća potrošnja,uvek smo leti imali 10-15 kubika mesečno....

Imaš valjda pristup satu, što ne proveriš?

Znači, stanje na satu je ispravno? Čudno onda, zaista.

• Like
Reagovanja: M16
Mi evo dvoje odrasli i dvoje dece trosimo za kupanje 10 kubika mesecno...videcemo kada krene grejanje.
A ovo 50 kubika za kupanje je definitivno neko curenje gasa ili neispravan kotao

Takodje prišli mesec 13 kubika, s tim što decu ne možeš da izbaciš iz tuš kabine 😁 plus kuvanje na plin.
Nego da li neko koristi ispravljač napona ili možda čak neku varijantu sa UPS i dodatnim akumulatorom ako nestane struje?

Ja to imam na kotlu na cvrsto gorivo i pametna je stvar..jednom sam testirao i akumulator je terao pumpu 6 sati i ni tada nije krepao,e sad,to je malo ne prakticno da premestim u kupatilo gde mi se nalazi gasni kotao

Od 08.08 sam prikljucen i za 30 dana upotrebe za toplu vodu (2 kupatila i kuhinja povezani) i jednu toplu probu grejanja 30-tak min, potrosnja je skoro 30 kubika (28-29) sto je aman kubik dnevno.
Dvoje odraslih i dvoje male dece.
Obzirom na komfor i trosak od oko 2000 din mesecno za neograniceno toplu vodu je top.
Malo nervira sto ne moze da bude slab mlaz na tocionom mestu jer posle 3-4 min prekine grejanje kotao jer je pregreje i iskljuci tako da mora malo jači mlaz vode da tece jer je kotao 24kw/30kw (podesena je na 45 stepeni i greje da je cak i vruca prilicno)
Koliko ce biti zimska potrosnja videcemo

To je problem do modela kotla. Takav problem sam imao na starom. Ovaj novi kao da ima neki mini bafer i nema tih promena toplo hladno. On se isključuje/uključuje, ali ja ne osetim razliku u temperaturi vode koju isporučuje.

Smanji malo temperaturu ako je vruca
Pa minimalna temp je 40 stepeni, a meni je na 45 stavljena. Poenta je da je izmenjivac za toplu vodu 30 kw (mislio sam da je bolje resenje zbog 2 kupatila i kuhinje) medjutim to je isuvise jako za slab protok, vrv nema modulaciju plamena na tom sekundarnom izmenjivacu i prelazi zadatu temp dosta i iskljuci ga.

Zar nema brojeva između 40 i 45?
Ima, ali smanjenjem na 40 stepeni nisam postigao resenje da ne dolazi do iskljucenja kotla sa slabim protokom, naprotiv, za krace vreme dodje do toga da ne moze da odrzi tako nisku temp polaza tople vode (pregreje je prema vrednostima na displeju) i dolazi opet do iskljucenja.
A u service setupu ima podesavanje obaranja snage kotla samo za grejanje, ne i za toplu vodu.

😂 Haha pa stavi na 44 a ne na odmah na 40
Na to sam mislio kada kažem da ima još brojeva između 40-45

1 stepen celzijusa nije mala razlika a da ne govorim o 2 stepena razlike

Ima, ali smanjenjem na 40 stepeni nisam postigao resenje da ne dolazi do iskljucenja kotla sa slabim protokom, naprotiv, za krace vreme dodje do toga da ne moze da odrzi tako nisku temp polaza tople vode (pregreje je prema vrednostima na displeju) i dolazi opet do iskljucenja.
A u service setupu ima podesavanje obaranja snage kotla samo za grejanje, ne i za toplu vodu.
Stavi na 50-55°C i koristi mešač na slavini, pa probaj tako

5 clana, 2 kuhinje u jednoj se stalno koristi voda za pranje sudova, u drugoj masina. Voda stavljena na 40 stepeni, snaga, oborena na min tj 12kw
U avgustu 35m3
U julu 35m3
U junu 38m3
U maju 70m3 to je sigurno zbog grejanja

Nazad
Vrh Dno