Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Probaj sa srpskom karticom. Da li si dodao karticu Account>Bank cards?

Sa druge strane, ni ne moras da dodajes balance, mozes automatski sa kartice da ti skine. Ides na pocetnom ekranu Pay/recieve, ukucas PIN i izbaci ti kod koji dajes prodavcu da skenira, a ispod ti pise sa kojom karticom placas (ako si dodao vise mozes da biras koju ces)
Srpsku sam karticu i stavio,to je prihvatilo jos pre neki dan.Zaboravim da napisem da je u pitanju Raiffaisen visa,koja mi je radila po celom svetu bez greske,na svim kontinentima.Sad sam iz banke dobio osgovor,da nine problem do kartice.Mislim da za zadnji korak registracije treba biti fizicki u Kini i da se mora imati izgleda Kineska sim kartica.Javljam za koji dan jel uspelo

Prilozi

• Screenshot_2025-05-20-08-42-36-065_com.eg.android.AlipayGphone.jpg
    Screenshot_2025-05-20-08-42-36-065_com.eg.android.AlipayGphone.jpg
    32.6 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot_2025-05-20-08-43-26-966_com.eg.android.AlipayGphone.jpg
    Screenshot_2025-05-20-08-43-26-966_com.eg.android.AlipayGphone.jpg
    26.6 KB · Pregleda: 57
Pozdrav iz Shenzhena.
Alipay radi odlicno,prihvatio je karticu,samo scan svega i radi.Metro sam koristio ceo dan i dva tri kafica restorana.Obavetenje na Raiffeisen stize odmah kao kod nas da je placeno u yuanima.Koliko mi uzme banka procenat,ne znam ali za sad sve radi sa alipay savrseno

Prestale su da mi stižu notifikacije kada koristim wallet, ništa nisam menjao. Šta li bi moglo biti? Sms od banke stiže uredno.

Pozdrav. Imam pitanje.
Elem, dodala sam karticu u google wallet za moj samsung watch sat i sve lepo radi placanje. Zanima me sledeća stvar: da li je ta kartica sada ubačena i u telefon za placanje telefonom ili moram istu karticu da dodajem posebno za placanje telefonom?

Hvala na brzom odgovoru. To mi i odgovara, ne želim u telefon da dodajem, već samo na sat. Samo sat za placanje mi treba!
Primetila sam da malo ljudi plaća satom, neki prodavci kad prislonim sat se čude sta je to :D

Isti sam kao ti ljudi uglavnom. Iako mi je sat na ruci, vadim telefon iz džepa da platim. Nemam objašnjenje 😂

Poslednja izmena:
Sat stavim na ruku i nema da mrda, a telefon je tamo vamo. Tako da za mene sat najbolja opcija, najbrža.

Meni često ne odgovara položaj terminala da bih plaćao satom.

E da istina, zavisi gde je terminal. Nekima je pokretan, nekima skroz na kasi dole i ne može se prići sa satom.

Meni isto lakše telefonom. Uglavnom neke čudne položaje rukom moram da upotrebim da bih platio satom, a uz to me i ljudi čudno gledaju. 😂 Takođe, kao da na telefonu brže dosta očita. Samsung i telefon i sat. Takođe sam imao iskustvo nekih terminala (u inostranstvu) da sa satom jednostavno ne prolazi. Na satu štiklira kao da je prošlo, a terminal ga potpuno izignoriše, ne bude čak ni odbijeno, nego se ništa ni ne desi na terminalu. Prislonim telefon na isti terminal posle toga i normalmo prođe.

Meni je telefon npr nazad u rancu, pa dok dodjem do njega. Sat mi je prakticnije sve dok mi je terminal pri ruci. Galaxy watch Fe radi bez problema, u sekundi sve prolazi.
Zato postoji izbor pa sta je kome lakše :)
Bitno da ima para na kartici :D

Meni se dešava da nekad na samsung gw4 moram da cinculiram po terminalu dok ne očita a sa telefonom (moto edge 30 ultra) sve prolazi instant. Moguće i da je do položaja nfc čipa u satu ali telefon svakako brže i lakše očitava.

Sve zavisi od osobe do osobe i slucaja do slucaja. Meni licno je najlakse beskontaktno placanje DinaCard karticom na prodajnom mestu, jer telefon drzim uvek u torbi (u dzepu u jako retkim slucajevima zbog stetnog zracenja). Samo kad su neke promocije onda placam preko NFC na telefonu.

Neki trgovci su ispali nefer u politici poslovanja pa sada plaćam Masterom i telefonom da im banka uzme veću proviziju. Ionako to što sam plaćao Dinom mi ništa nije korisno donelo, mada imam obzira samo prema onima koji su korektni, a takvih je vrlo malo.

Treba mi pomoc, ne znam vise kako da resim situaciju. Imala sam registrovanu visa prepaid karticu (NLB Komercijalna banka) na google one, radi placanja memorijskog prostora. Tu istu karticu sam registrovala i na nalog mog oca, isto radi prosirenja memorije. Kada je kartica istekla, uzela sam novu i ubacila u svoj google nalog uz verifikaciju putem NLB Pay aplikacije. Kada sam to isto pokusala na ocevom nalogu, nisam uspela jer NLB Pay moze da bude vezan samo za jedan broj telefona. Dakle, da li postoji neki drugi nacin za verifikaciju nove kartice na google a da nije vezano za NLB Pay? Ima opcija i pozovi banku, ali oni nemaju pojma o cemu pricam, niti znaju kako da verifikuju.

ne znam da li znas, ali mozes da ubacis oca kao family pod svoj google one nalog, i onda delis storage sa njim.
npr ti imas 200gb, dodas njega i onda delite tih 200gb. Mislim da moze 5 ljudi da se ubaci tako.
Naravno sam storage je potpuno odvojen u smislu niti ti vidis njegove stvari niti on vidi tvoje, samo delite tih 200gb

Da li je google wallet bolji od samsung pay?
Pre par dana sam se vratio sa ajfona, tamo za plaćanje iskoči lepo animacija tj prozor a sa google wallet vidim da mora da se uđe u aplikaciju? Je l isto i sa samsung pay?

Da li je google wallet bolji od samsung pay?
Pre par dana sam se vratio sa ajfona, tamo za plaćanje iskoči lepo animacija tj prozor a sa google wallet vidim da mora da se uđe u aplikaciju? Je l isto i sa samsung pay?

Ne mora da se uđe u aplikaciju, samo otključaš telefon i prisloniš.

Samsung Pay ne funkcioniše sa karticama srpskih banaka.

U teoriji ako otključam telefon da pošaljem poruku i u tom trenutku neki čovek iz teorije prisloni aparat na telefon, telefon će da plati?

Glupa ti je ta teorija
Postoji samo glup odgovor
Moje pitanje je bilo jednostavno jer tako na ajfonu nije. Ne mislim da će neko to da uradi nego da bude jasno da ne treba ništa da se uradi osim da se otključa telefon

Postoji samo glup odgovor
Moje pitanje je bilo jednostavno jer tako na ajfonu nije. Ne mislim da će neko to da uradi nego da bude jasno da ne treba ništa da se uradi osim da se otključa telefon
šta je drugačije na ajfonu?

Šta bi još trebalo osim da otključava telefon.

Kako zamisljas situaciju "neki čovek nasloni aparat na telefon"?
Šta bi se tada desilo?

šta je drugačije na ajfonu?

Šta bi još trebalo osim da otključava telefon.

Kako zamisljas situaciju "neki čovek nasloni aparat na telefon"?
Šta bi se tada desilo?
Na ajfonu klikneš dva puta dugme sa strane, iskoči prozor i face id te očita instant i pusti da platiš

NE PLAŠIM SE PREVARE, pitanje je bilo teoretsko jer mi nije bilo jasno da je kartica uvek aktivna, navikao sam na ajfon. Sad mi je jasno, hvala Tilek

Nazad
Vrh Dno