Ne kupuj Venus od 2 šolje, moze da ti ne radi na indukciji zbog male površine.Venus npr. iako nema savresenu velicinu za mene (2 malo, 4 previse), ima veliki odnos kafa voda, i mozda pribegnem tom resenju na kraju.
Ja sipam vrucu vodu (80c) u Moka Pot do ventila, u korpu sipam 12-15g kafe, i samo pritresem da se rasporedi, ne pritiskam. Stavim na slabu vatru, na indukcionoj to je na 5 od 9, i treba mu par minuta da krene ekstrakcija, ona traje oko jedan minut po slobodnoj proceni, po meni vatra moze biti i slabija. Meljem na seljaka, na onaj grbavi Bosch mlin sto smo svi vazda imali po kucama, sto kosta par soma kinte (ja platio tipa manje od 20 eur, ne znam sta je sa cenama danas, ali traje vecno). Otprilike sameljem oko 50g, i to sjebem za jedan dan.
Govoris o 2 cup varijanti?Iz 14gr kafe u 100gr napitka, skoro sva voda izađe, za razliku od jeftinijih većih mašina, brdo ostane, ali nije to toliko bitno ako spreme dobru kafu. Ja nisam uspeo iz tih većih aparata da napravim kafu kao iz ovih manjih.
Znam, i kada odem na link, dobijam tri opcije, 2, 4 i 6 cup pa me zanima na koju si tacno ti mislio.Okačio sam ti link iznad.
Koliko dugo ga imas ako nije tajna? Bas sam gledao ovaj cena je da kazem okej u odnosu na neke druge koje sam gledao@Raja012
Ja sam skorije kupio prostiji model CEP 5304 i pravi odličan espresso, kapućino i late. Verujem da je i taj tvoj model odličan.
Pogledajte prilog 504834 Pogledajte prilog 504835
Gde je ovde mlin? Ili ga imaš odvojeno?@Raja012
Ja sam skorije kupio prostiji model CEP 5304 i pravi odličan espresso, kapućino i late. Verujem da je i taj tvoj model odličan.
Pogledajte prilog 504834 Pogledajte prilog 504835
Lep aparat. Ovo desno je za mleko? Kako to funkcioniše?
Gde je ovde mlin? Ili ga imaš odvojeno?
Presurizovana korpa i sam dodaje mleko.
Milk šejk, š'o bi se reklo na srpskom......
Inače može i samo penu od mleka da napravi, to je trenutno zanimljiv napitak za decu 😂
To ne sme da se dešava. Previše sitna...pola rupice su pune od kafe
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari