Šta je novo?

Koliki vam je račun za struju?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
Ja ne prijavljujem stanje nikad, ali ovaj mesec su baš poranili sa računima. Obično ne stiže pre 15og, sad stiglo 4og.
Bg

Meni stiglo juče (Kragujevac).
VT : 171 kW
NT : 153 kW
Ukupno : 324 kW / 3508 RSD

Inače bojler za mesec dan potrošio tačno 71kW, isključivo u nižoj tarifi.

Pretpostavljam da budeš na neko vreme banovan kao samočitač
U uslovima korišćenja piše da u tom slučaju bivaš isključen iz sistema samoočitavanja i da ne možeš opet da se prijaviš narednih šest meseci. Da bi se to desilo, međutim, razlika između tvog prijavljenog stanja i onog utvrđenog kontrolom treba da bude veća od 30%, što je stvarno mnogo. Po tome ispada da bi prošla ideja člana @Millan1 da stanje od šestog prijavi kao da je bilo prvog, jer tih pet dana u proseku povećavaju potrošnju samo za 5/30 ≈ 17%. Ne znam, međutim, da li bi nekako uzeli u obzir to što bi njegovo stanje prijavljeno kao da je bilo prvog ispalo veće od onog koje je kasnije očitao neko njihov, što teorijski nije moguće, ali to bi već neko morao da proba.

posto sam bio na odmoru u vreme citanja a prijavljivao sam sam predhodna 3 meseca, videcemo dal je ocitao citac.
Proslog meseca je dolazio u subotu i bio sam prisutan pa reko aj da vidim kako oni to rade, kazem ja sam poslao on mi rece da proverim dal te ima u spisku kaze nema te
Ako idem tom logikom onda je valjda procitao sada stanje

Ako je prošao, očitao je, jeste to princip. Meni svakog meseca svraćaju do kuće u gradu, a prijavljujem već pola godine, ili kad je već dodata prijava stanja u aplikaciju.

posto sam bio na odmoru u vreme citanja a prijavljivao sam sam predhodna 3 meseca, videcemo dal je ocitao citac.
Proslog meseca je dolazio u subotu i bio sam prisutan pa reko aj da vidim kako oni to rade, kazem ja sam poslao on mi rece da proverim dal te ima u spisku kaze nema te
Ako idem tom logikom onda je valjda procitao sada stanje
Sreo sam tog sto ocitava ispred kuce onomad, bas sam ga to pitao ako sam u zadnjih par meseci ja ocitavao i slao stanje da li ce i on ocitati, rekao je da me automatski brisu iz tog njegovog registra i da ne ocitava moje brojilo.

Ako pošalješ pre nego što on preuzme spisak za očitavanje i izađe na teren.
Ako planiraš da šalješ 6. u mesecu, a da pišeš da je slikano 1., a on izađe 3.,4., verovatno će te imati na spisku, u tom slučaju moraš da zaključavaš kapiju, puštaš kuče u dvorište i sl fazone.

rekao je da me automatski brisu iz tog njegovog registra i da ne ocitava moje brojilo.
To meni receno jos u aprilu!
Od tada samo ide kod komsije i prodje pored moje kuce! Ali iskreno ne razumem moje komsije po ceo dan vise na telefonu po dvoristu itd. A tesko im je da posalju stanje! I sad vec krenulo kukanje, sto je covek tek juce bio da ocitava *** :D
A ja u subotu vec platio racun!
Ako pošalješ pre nego što on preuzme spisak za očitavanje i izađe na teren.
Nije to spisak na papiru, nego imaju App za ocitavanje i odmah vide da li te ima u registar za ocitavanje ili ne!
Proslog meseca dosao prvog negde oko 11:00! A ja poslao stanje oko 09:00! Video me u dvoristu i rekao: Sve je u redu, kao svaki mesec nema te u telefonu :)

Poslednja izmena:
Znam, ažurira se u realnom vremenu, app u telefonu je povezana sa serverom na koji potrošači šalju stanje, ako se pošalje pre nego što čitač dođe na lokaciju, pokaže se da je već očitano/prijavljeno.
Ne verujem da nekog ko je sam prijavljivao par meseci unazad, unapred skidaju sa spiska.

Ostao sam duzan odgovor, cekao sam da stigne racun.... :)
Citac je dosao 5. i ocitao stanje, ja posle par sati, kroz aplikaciju poslao stanje od 4., znaci dan ranije i kao datum ocitavanja stavio 1.9 i to moje stanje su i prihvatili.

Iskreno, ne znam da li mi je dobra logika, da 6. prijavljujem stanje od 1. i kako ce to ispasti, ali cu probati....:rolleyes::D

Ne znam šta očekuješ da postigneš tom logikom, osim da sebi zakomplikuješ život?
Prvi mesec ćeš imati neki "dobitak" jer ćeš umesto na 31 dan potrošnju raspodeliti na 37, ali posle si opet na istom. Za obračun se gleda period izmedju 2 očitavanja, dakle, opet će biti 30/31 dan. Da bi imalo smisla treba svakog meseca da pomeraš interval za novih X dana (6, 12, 18,...).
Pozdrav

Не капирам што компликујете?
Нек сваког првог у месецу очитава стање, у зимским месецима пријави мању потрошњу а у летњим већу, и у једном и у другом случају прикрива право стање али овако му је много једноставније. Наравно, труди се да на годишњем нивоу буде на нули а месечно темпира како му одговара.

Не капирам што компликујете?
Нек сваког првог у месецу очитава стање, у зимским месецима пријави мању потрошњу а у летњим већу, и у једном и у другом случају прикрива право стање али овако му је много једноставније. Наравно, труди се да на годишњем нивоу буде на нули а месечно темпира како му одговара.
Koje fotografije da priloži prilikom očitavanja?

@component

Не могу да лајкујем поруку па ти шаљем овако like.
Тотално си у праву, занемарио сам да требају слике јер не очитавам сам струју и испао сам глуп у друштву, извињавам се! Нисам мислио да се фотошопира и нисам ни сигуран колико добро би то могло да се уради.
Занемарите моју поруку.

@component

Не могу да лајкујем поруку па ти шаљем овако like.
Тотално си у праву, занемарио сам да требају слике јер не очитавам сам струју и испао сам глуп у друштву, извињавам се! Нисам мислио да се фотошопира и нисам ни сигуран колико добро би то могло да се уради.
Занемарите моју поруку.
Evo tebi lajk od mene
Screenshot_20250910_180519_Brave.jpg

Ја сам пријавио позивом њиховог контакт центра, тако ми не требају фотографије.

Sa slikama ili bez njih, svakako treba imati u vidu da u bilo kom trenutku može da dođe kontrola, gde je tolerancija između prijavljene i uočene potrošnje 30%. Za jedan mesec je to skoro sigurno okej, verovatno i za dva, ali već dalje su dobre šanse da se napravi veća razlika.

Nazad
Vrh Dno