Poređaj još malo stiropora. Idealno bi bilo ukupno 30 cm.@djalf
Ima nas petoro, plus tašta dođe na po nedelju dve. Klinci i tašta na drugom spratu u 4 sobe. Žena i ja na prvom spratu sa tri sobe. Spratovi su istog rapsoreda ali smo klincima podelili dnevnu sobu jer je oko 55 kvadrata. Tako smo dobili smo više na spratu. Na spratu u tri sobe ima klima i sve biju ka centralnom hodniku tako da se zagreva i čevrta soba. Na prvom spratu imamo klimu u spavaćoj sobi i u dnevnoj sobi i obe biju ka hodniku. U prizemlju je jedna velika prostorija gde ne boravimo i koristimo je samo kad su neka slavlja. Tu stoji jedna klima i ona je zimi podešena na 18 kako nam ne bi baš ladnik bio u pod. Zaboravih da kažem, da sam u potkrovlje stavio stiropor desetku (samo poređao) i da je to klince spasilo u fulu. Što leti što zimi. Inače, svi idu u duksevima sem mene. Ja sam po običaju u majci bez rukava. I zimi i leti.
I da - temp varira. Setovane su klime na 21, ali temp varira od 20 do 22 stepena.
@giovanni
21 stepen mi je i na poslu. Gde provedem ceo dan. Meni je to idealna radna temp. Kući sam samo par sati oko ručka pošto radim i po podne privatno. Klinci su isto tu oko ručka i onda oko 5 kreću sa obavezama - treninzi, privatni časovi, folklor i sl. Svako dete ima 2-3 sata po podne dodatnih aktivnosti. Samo je žena generalno kući po podne (radi pre podne). Od 20h su tu svi sem mene. Ja radim obično do 22-23h.
@component
Biće veći računi, u to ne sumnjam, ali ću se više baviti mikromenadžmentom temperature. Prošle zime sam to uzeo olako, pa je sve non stop radilo na 21 stepen (sem prizemlja). Sada će biti kako ko ode na 19 stepeni. Pred povratak na 21. Sve radim preko aplikacije tako da je to to. Doduše, klinci i leti i zimi imaju svoje daljince pa mogu sebi da podese po volji.
Račun za decembar mi je bio 28ooo odnosno za grejanje 21ooo. Ali da napomenem još jednom - imam dva brojila. To me je izvlačilo.
Ne znam koliko ce ti ovo smanjiti potrosnju, klima kad postigne temp posle samo odrzava. A tebi ce da padne temp, pa ce posle da radi full dok ne postigne opet tih 21c.Biće veći računi, u to ne sumnjam, ali ću se više baviti mikromenadžmentom temperature. Prošle zime sam to uzeo olako, pa je sve non stop radilo na 21 stepen (sem prizemlja). Sada će biti kako ko ode na 19 stepeni. Pred povratak na 21.
Ne znam, meni se prvi put pojavilo da kada ubacim sliku, ona bude zaokrenuta ulevo, iako je lepo slikano, uspravnim telefonom, morao sam da je zarotiram udesno, da bi se u app videlo lepo, kako će se njima prikazivati, pitaj Boga!Uspešno prijavio potrošnju. Izgleda da su rešili dečje bolesti kod aplikacije.
U avgustu smo potrošili 697 kWh, što nam je malo ispod proseka za ovaj mesec.
I dalje su nam najveći potrošači TP za hlađenje (240 kWh) i bojler (125 kWh).
Za strujomer koji imaju daljinsko očitavanje, aplikacija mi je izbacila poruku da je strujomer sa daljinskim očitavanjem. Nema antenu, pa nisam ni znao da je daljinsko.
A vidiš, kod mene je drugačija situacija i drugačiji problem - ima antenu, ima daljinsko očitavanje kojen je radilo godinama (i za komšije na spratu i generalno u zgradi još radi), pisao sam im da hoću da nastave da očitavaju daljinski kao što su radili godinama i već tri meseca "Stanje neočitano"!A veći su biseri ovi što su uvereni da se struja očitava na daljinski jer zgrada je nova, lol. Još im lepo pišeš da ti prijavljuješ sam, da nema nigde antena za daljinsko očitavanje, ma jok, ne vredi.
U poslednje vreme sam prijavljujem stanje i otkako su najavili poskupljenje i spustanje crvene zone na 1200kWh, sine mi ideja da prijavljujem stanje od 6.-og u mesecu, ali da napisem datum ocitavanja 1., tako da imam viska za zimske mesece, jer se grejem na struju...
Al' ne lezi vraze, jutros dodje citac i ocita brojilo...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari