Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ranije su ovde ljudi pisali o dobrim iskustvima sa dioptrijskim naočarima, rađenim po receptu. Bio bih zahvalan za linkove/preporuke prodavnica.

I meni je danas stigao taj punjač, Anker 735, pod rukom deluje stvarno kvalitetno, ali sam se iznenadio kad sam hteo da ga uporedim s originalnim Samsungovim punjačem za A52s, jer je pokazao isto vreme - 1 h i 52 min za bateriju na 16%. Kabl je USB A - USB C Toocki od 100 W.
Mislim da je telefon predviđen za "brzo" punjenje od 25 W, očekivao sam bar neki skok, ali kapiram da ga puni isto na 15 W kao i Samsungov... da li je to zbog ograničenja brzine punjenja samog telefona ili porta na koji sam prikačio kabl (trenutno nemam USB C na USB C)?
Pa, da, dobro kaže Lanikor. Standardni USB-A port ne isporučuje više od 15W. Ima hakova, kao što Xiaomi radi sa svojim HyperCharge protokolom, ali to nije USB standard i mora da se slaže i punjač i kabl.

OK, OK, idem odmah na onu drugu temu... 🥲

Stigao Black Shark GT. Nije loš, ali na prvu loptu, više mi se svidja Mi Band 8.

Ne verujem da nema lica koje može da prikaže nivo baterije.
Glupo je što treba posebna aplikacija za uparivanje, iako je u pitanju brend pod Xiaomi.
Kruna može da se okreće, ali ne radi ništa, ne skroluje.
Osetljivost ekrana treba da bude bolja, preciznija u navigaciji.

No, za 15 dolara je sasvim dobar.
IMG_20250908_124305.jpgIMG_20250908_124403.jpg

Stigle Soundcore p20i, za 9 dolara ove slušalice ubijaju koliko su dobre, neverovatno!
Imam i one T3 Pro od Soundpeatsa, ali p20i mnogo bolji zvuk imaju, bolje definitivno i od mojih dobrih starih Galaxy Buds Plus.

I T3 Pro su bolje od Buds Plus. Imam oba para, pa sam ih poredio. A mogao bih da uzmem i P20i kada ih too oko hvalite. :)

Stigle Soundcore p20i, za 9 dolara ove slušalice ubijaju koliko su dobre, neverovatno!
Imam i one T3 Pro od Soundpeatsa, ali p20i mnogo bolji zvuk imaju, bolje definitivno i od mojih dobrih starih Galaxy Buds Plus.
Cene su svakim dnom sve veće, kao kod nas 😅 kod mene su 19$🥶

Da li je neko mozda u skorije vreme narucivao one bananice za zvucnike?
Nasao sam ovo sa linka ali ne znam da li su ok ili da jurim nesto drugo?
Trebalo bi mi 10 pari ili 20 komada pojedinacnih.
https://www.aliexpress.com/item/1005006548860054.html?pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000037633697825"%7D&sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0
Kroz coine je cena oko 8 eura za 20 komada prikazanih na slici u linku.
Ili je mozda bolje ovako nesto?
https://www.aliexpress.com/item/1005007102463731.html?pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000039408368166"%7D&sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0&af=1010595&afref=https%3A%2F%2Fc2.account.push4extension.com%2F&cv=47843&dp=da8d427cab541b754a17b4e67f1a4bda&mall_affr=pr3&utm_campaign=1010595&utm_content=47843&utm_medium=cpa&utm_source=admitad&aff_fcid=0c32f702a9194d5fae2b95122eb4fd07-1757353448802-08371-_ePNSNV&aff_fsk=_ePNSNV&aff_platform=portals-tool&sk=_ePNSNV&aff_trace_key=0c32f702a9194d5fae2b95122eb4fd07-1757353448802-08371-_ePNSNV&terminal_id=86df707f6579422886321463baf7753e&afSmartRedirect=y
Stare bananice bih trebao da zamenim posto su neke i oksidirale pa cisto da znam neka iskustva odavde sa foruma ako je neko kupovao sa alija i da ima dobra iskustva sa kupovinom.

Poslednja izmena:
Otisao mi je HDD prekljice da li vredi uzeti ovaj od 2TB da zamenim ovaj sto je otisao?
Ne vredi. Stavljaš svoje podatke na najjeftijini SSD sa kontrolerom nekog kineskog brenda i NAND čipovima opskurne marke (iako je ista pod Micron-om). Ako ti oni nisu važni, onda koristi ovakav SSD, no pazi da nikakvu garanciju nemaš i izlažeš se lutriji sa carinskim troškovima.

Ne vredi. Stavljaš svoje podatke na najjeftijini SSD sa kontrolerom nekog kineskog brenda i NAND čipovima opskurne marke (iako je ista pod Micron-om). Ako ti oni nisu važni, onda koristi ovakav SSD, no pazi da nikakvu garanciju nemaš i izlažeš se lutriji sa carinskim troškovima.
Razumem hvala na pomoci 👍

U ovo vreme realno bescenja SSD ova stvarno nema nekog smisla kada ti treba jedan komad za 24/7 koriscenje da uzmes ove SSD ove bez oca i majke. Mene oni sluze ali realno na 10 rada rada imaju jedan format.

Poslednja izmena:
Da li je neko pronašao način za naručivanje miniwell proizvoda ili neki način da se dobave u BiH / Srbiju? Za kućnu upotrebu, ne na veliko. Neće da šalju jer imaju eksluzivnog uvoznika..

Danas sam upoređivao Soundcore 2 i Select4go, kupio kolega pa doneo. S4G iako je deklarisan kao neki prenosni zvučnik, zapreminski uopšte nije mali, samo je drugog oblika. Izrada je standard kad je Anker u pitanju - odlična. Što se tiče zvuka, deluje na prvu da mu je bass dosta jači, što verovatno i jeste tako, na nižim nivoima pojačanja, ali je zvuk lošiji tj. SC2 ima mnogo precizniju reprodukciju. Kada se pojača S4G pokazuje zašto je jeftiniji, SC2 dosta bolje i preciznije zvuči tada, a rekao bih i da je dosta glasniji tj. da ima više snage. Svakako su oba zvučnika odlična, ali bih ipak prednost dao SC2. Još jedna stvar, ako je nekome bitno, S4G hardverski ima mogućnost povezivanja na oficijelnu Anker App dok SC2 nema, podrška kreće od SC3.

Na drugom linku nisu zvučničke bananice, ove sa prvog će ti poslužiti, ja sam naručivao vrlo slične samo brendirane kao Nakamichi.

I just found this on AliExpress:
US $8.00 | 10pcs Banana Connector 4mm Speaker banana plugs 24K gold plated 4mm Banana Jack match with 4mm binding post
Izvinjavam se greskom okacih pogresan onaj drugi link.
Video sam ove bananice sto si ti okacio,ali koliko vidim sve je to u globalu isto sa aliexpresa.Nalazim neke kao brendirane nakamichi ali im je malo jaca cena dostave.
Za ove sa tvog linka je dostava za dva pakovanja mislim tu oko 8-9 eura a jedno pakovanje od 10 komada je 3,4 eura.Skuplja dostava nego sto vrede.
Ove sa linka koji sam ja okacio su mislim iste ili slicne te kao sa linka koji si ti ostavio?
Moj link
https://www.aliexpress.com/item/1005006548860054.html?pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000037633697825"%7D&sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0
tvoj link

Mozda se javi jos neko a da je porucivao u skorije vreme mozda neke kvalitetnije bananice za povezivanje zvucnickih kablova?
Nije mi hitna kupovina posto koristim stare ali su neke bananice vec malo oksidirale pa sam planirao da ih sve zamenim i uzeo bih 20 komada ili 10 pari.

Danas sam upoređivao Soundcore 2 i Select4go, kupio kolega pa doneo. S4G iako je deklarisan kao neki prenosni zvučnik, zapreminski uopšte nije mali, samo je drugog oblika. Izrada je standard kad je Anker u pitanju - odlična. Što se tiče zvuka, deluje na prvu da mu je bass dosta jači, što verovatno i jeste tako, na nižim nivoima pojačanja, ali je zvuk lošiji tj. SC2 ima mnogo precizniju reprodukciju. Kada se pojača S4G pokazuje zašto je jeftiniji, SC2 dosta bolje i preciznije zvuči tada, a rekao bih i da je dosta glasniji tj. da ima više snage. Svakako su oba zvučnika odlična, ali bih ipak prednost dao SC2. Još jedna stvar, ako je nekome bitno, S4G hardverski ima mogućnost povezivanja na oficijelnu Anker App dok SC2 nema, podrška kreće od SC3.

Kao što rekoh već, baš i nisu zvučnici za poređenje. Select 4 Go je konkurent JBL Go 4, i osim zbog nešto manjih dimenzija, JBL imho gubi u svim ostalim kategorijama.

Soundcore 2 imam čini mi se već 5 godina i prezadovoljan sam njime, ali za ovih par meseci sam isto tako zadovoljan i S4G-om, treba samo biti realan u očekivanjima o načinu upotrebe jednog i drugog.

Veliki + za S4G je što se u app koju si pomenuo može podesiti eq po ukusu - meni npr. paše više visokih i manje srednjih tonova nego na S2.

Ima ali moras da nadjes link kroz pretrazivac pa da ga otvoris tako, ne moze iz nekog razloga kroz pretragu aplikacije

Sto se tice prize land-a... da li sam ja jedina budala koja beskonacno skroluje u "buy items with coin discount" dok ne nadje tacan oglas? Na istoj stranici ima i pretraga ali izbaci oglase bez coin popusta. Ali sa iste pretrage mozete da udjete na tacan oglas pa na oglasu nadjete "discounted" pa "shop more" dugme pored osiromascenog coin popusta. Odatle vas prebaci na glavnu coin stranu gde jednostavno nadjete i kupite sta vam treba. Onda samo nazad dok se ne vratite na prize land i eto vode... Mislim da sam istrosio dane zivota ne znajuci za ovo

Vrh Dno