Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025)

24 часа касније, појавио се рачун на интернет апликацији и стање рачуна на мобилној, без икакве моје интервенције. Вероватно док су то прокњижили и неко тамо кликнуо мишем да је све ОК.
Тако да се не плашите да вам је паре појео мрак, мораћете да сачекате један дан да све то имате на увид кроз апликацију. Бар је тако код мене било.

1756998938701.png Дали ово важи само на банкоматима БПШ или на свим банкоматима. Тешко им било да напишу. Предпостављам само на њиховим,пошто су написали у једнини (банкомату а не банкоматима) , ајд да питам можда неко зна.

Poslednja izmena:
Pokvarili su se i na mejlu za kartice. Poslao još pre 5 dana upit oko card alarma, još nema odgovara...

Дали ово важи само на банкоматима БПШ или на свим банкоматима. Тешко им било да напишу. Предпостављам само на њиховим,пошто су написали у једнини (банкомату а не банкоматима) , ајд да питам можда неко зна.
Meni je u glavi da se odnosi na sve, ali ne bih smeo da tvrdim. To, međutim, najviše i ima smisla, jer bi u suprotnom ta cena morala da bude definisana. Ne bi mogli da ti naplate nešto što ne postoji u tarifniku, u najgorem slučaju bi morali da odbiju tu "transakciju", tj. upit, ako već nije moguć. Istina je svakako da je tarifnik po tom pitanju nedorečen, jer to za većinu kartica nije ni definisano. Ima samo taj opšti upit stanja za DinaCard-UnionPay i upit stanja na bankomatu druge banke (dakle za BPŠ je nedefinisan) za MasterCard PLUS.

• Like
Reagovanja: uji
Ako se ne varam, mislim da odbija upit stanja na tuđim bankomatima, ali neka me neko ispravi. Baš zbog te nedefinisanosti i ne koristim tu mogućnost (a zašto i bih, kada mi to uglavnom služi kao trigger da pokrijem pos transakciju za prvu upotrebu na bankomatu).

Što se tiče zagrade, taman je dobro pitanje za šta Mozzartu ta usluga i treba. Ako dobro shvatam, elektronsko bankarstvo je sada svima dostupno, pa je ono najbolje i najbrže rešenje.

Poštin bankomat? Moneyget?

Možeš i da aktiviraš kupovinom u radnji, samo ubaci karticu da ti očita čip.
Prva dva bankomata nemam, a drugo nebih ništa da plaćam jer sam prešao u drugu banku pa da izbegnem plaćanje održavanja a da mi ostane kartica BPŠ aktivna možda zatreba :)

Baš me čudi. BPŠ sa poštinim i Moneyget bankomatima ima verovatno najširu rasprostranjenost bankomata u Srbiji.

Ako se ne varam, mislim da odbija upit stanja na tuđim bankomatima, ali neka me neko ispravi.
Evo, testirao sam sad, prošao je upit na Ersteovom bankomatu. Kuriozitet je, doduše, da je na ekranu ispisano neko skroz levo stanje (sve nenule, malo preko 6k, čak sam u trenutku pomislio da je BIN kartice, ali nije), dok je na slipu/potvrdi napisano kako treba (sve nule, hahah). Pretpostavljam da je to do bankomata, ali to je tema za sebe, mada može slobodno da se javi neko ako zna kako inače njihovi bankomati ispisuju stanje (možda je to i neka fora zbog privatnosti). Zasad mi ništa nije naplaćeno, a javljam svakako ako bude, ali stvarno ne verujem da će biti. Edit: čisto da napomenem, UnionPay je moja, mada se to dalo i naslutiti po tome što sam za iznos od malo preko 6k isprva pomislio da je BIN.

Treba da aktiviran novu MASTERCARD BPŠ a kod mene nema bankomat BPŠ.
Pa onda si pogrešno postavio pitanje. Citirao si stav 3.1.1.5.15, koji se odnosi na Dinu. Tebi je stigla upravo MasterCard PLUS (to je debitna MC uz Račun plus), za koju baš napisah da jedina ima odvojen tarifni stav 3.1.7.3.4, koji predviđa da je upit stanja na bankomatu druge banke bez naknade. U tvom slučaju, dakle, nema nikakve dileme da ti ništa ne mogu naplatiti.

Da li neko zna koja je sada procedura za izdavanje dodatne MasterCard debitne kartice za Račun Plus? Pre "renoviranja" je bila opcija da se upiše JMBG i ime i prezime lica kome se izdaje dodatna kartica, i sa njim se ode u ekspozituru. Sad ne vidim tu opciju.

Da li neko zna koja je sada procedura za izdavanje dodatne MasterCard debitne kartice za Račun Plus? Pre "renoviranja" je bila opcija da se upiše JMBG i ime i prezime lica kome se izdaje dodatna kartica, i sa njim se ode u ekspozituru. Sad ne vidim tu opciju.
Moraćeš uzivo u ekspozituri sa ovlašćenim licem, nema vise na web aplikaciji mogućnost izrade dodatne kartice.

Šta da im tražim na šalteru? Da li trebam prvo da dam potpuno ovlašćenje drugom licu za tekući račun, a zatim to lice da traži dodatnu Mastercard debitnu karticu?

Jer više preko web aplikacije ne može da se podnese nikakav zahtev.

Imam Visa biznis debitnu karticu. Normalno funkcioniše podizanje gotovine i plačanje u maloprodaji. Međutim prilikom online plaćanja nakon popunjavanja podataka i klika na plaćanje samo prebaci na 3D secure Visa stranicu i ukoči se na please wait i tako u beskonačnost.

@OZZY83 Da, danas je očigledno bio neki problem sa serverom, poruke su kasnile. Sada radi normalno.

@hedgehog Koji sajt? Možda si pogrešio upisao neki podatak sa kartice, ili možda taj server iz nekog razloga nije radio u tom trenutku.

Ananas, više puta pokušao.

Pre mi je radila njihova Dina/UPI bez problema na aliju, sad se odjednom pojavila sms otp verifikacija BPS, i sto je najcudnije stigne kod, ja ga unesem i placanje ne prodje -.-
Bio sam ubedjen da za ali temu i slicne ne postoji verifikacija, samo prodje

Pre mi je radila njihova Dina/UPI bez problema na aliju, sad se odjednom pojavila sms otp verifikacija BPS, i sto je najcudnije stigne kod, ja ga unesem i placanje ne prodje -.-
Bio sam ubedjen da za ali temu i slicne ne postoji verifikacija, samo prodje

Moguće da nešto čačkaju u BPŠ. Ranije na sajtovima na kojima se plaćanje verifikuje OTP kodom za Dina/UPI se otvarala stranica za unos OTP koda, ali OTP kod nikad nije stizao. Na moj upit iz BPŠ su odgovorili da OTP kod za Dina/UPI još nije implementiran. Ako ti stiže OTP kod, moguće da rade na implementaciji sistema, pošto ranije nije stizao.

Da li ti je Dina/UPI sačuvana na Aliexpressu ili svaki put ponovo unosiš broj kartice? Ja sam je sačuvao pre par meseci za sva plaćanja u međuvremenu nisam imao problem. Poslednja kupovina je bila pre 2-3 nedelje.

Moguće da nešto čačkaju u BPŠ. Ranije na sajtovima na kojima se plaćanje verifikuje OTP kodom za Dina/UPI se otvarala stranica za unos OTP koda, ali OTP kod nikad nije stizao. Na moj upit iz BPŠ su odgovorili da OTP kod za Dina/UPI još nije implementiran. Ako ti stiže OTP kod, moguće da rade na implementaciji sistema, pošto ranije nije stizao.

Da li ti je Dina/UPI sačuvana na Aliexpressu ili svaki put ponovo unosiš broj kartice? Ja sam je sačuvao pre par meseci za sva plaćanja u međuvremenu nisam imao problem. Poslednja kupovina je bila pre 2-3 nedelje.
Da, i meni se pre desavalo da se otvori a ne stigne na nekim sajtovima, ali npr. prosla je porudzbina 6. 9. bez verifikacije na aliju, onda sam naknadno sacuvao karticu i danas sam 3x pokusao i stigao je kod svaki put, ali ne prolazi, platio sam vizom RB na kraju bez verifikacije. To je to onda, verovatno nesto cackaju. A mozda sam im i sumnjiv jer pre nikad nisam toliko koristio njihovu karticu za online placanja 😅 procitao sam ovde da imaju neki super kurs usd

@neptune_bby da li si pokušao kupovinu preko mobilne aplikacije Aliexpress ili preko desktop sajta? Evo, sad sam uzeo maskicu za telefon preko aplikacije sa sačuvanom UnionPay karticom, sve je prošlo kao i uvek, bez OTP koda.

Vrh Dno