Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025)

Ne. Važenje kreditne kartice je 48 meseci, a ugovor kreditnog limita je na 36 meseci, što je i jako bitna stavka u načinu otplate po revolving modelu. Ne znam šta se dešava nakon isteka ugovora o kreditnom limitu, da li se ugovor automatski obnavlja na 3 godine ponovo sa istim limitom ili korisnik mora da podnese zahtev za novi ugovor.
Logicnije mi je da mora ponovo da se podnese zato me ovo zbunilo🤷🏻‍♂️
Sta ako si nezaposlen u tom trenutku ili imas dosta manja primanja od onih pre tri godine,sve to utice ma limit.

Mislim da se odgovor krije u ovoj poruci. Klijenta su tri meseca pre isteka perioda od tri godine pitali da im dostavi dokaze o zaposlednju. Pošto više nije bio zaposlen (doduše, i prvi put je bio preduzetnik, ali je u međuvremenu zamrzao svoju agenciju), nisu mu produžili ugovor i morao je da sve isplati odmah, tj. u ta tri meseca. Kontam da mi se taj dan nije "branila" banka, a ni ostalima, pa tad apsolutno niko ništa nije prokomentarisao tim povodom, hahah, ali eto, morao je sve da isplati u kratkom roku i to bi se valjda desilo i u drugim bankama.

Mislim da se odgovor krije u ovoj poruci. Klijenta su tri meseca pre isteka perioda od tri godine pitali da im dostavi dokaze o zaposlednju. Pošto više nije bio zaposlen (doduše, i prvi put je bio preduzetnik, ali je u međuvremenu zamrzao svoju agenciju), nisu mu produžili ugovor i morao je da sve isplati odmah. Kontam da mi se taj dan nije "branila" banka, a ni ostalima, pa tad apsolutno niko ništa nije prokomentarisao tim povodom, hahah, ali eto, morao je sve da isplati u kratkom roku i to bi se valjda desilo i u drugim bankama.
Pa kazem logicno je tako,tako da ne mogu da mu ostanu stari uslovi nego novih 6% za rate jer potpisuje nov ugovor.

Pa ne, da je podneo dokaze i da mu je plata bila slična, zadržali bi se prethodno ugovoreni uslovi.

Ako ništa, makar sam sad video nacrt ugovora, pa evo šta kaže član 18, koji se bavi trajanjem: Ovaj ugovor se zaključuje na period od 3 godine. Pod uslovom da Korisnik ispunjava uslove za korišćenje limita, Banka može obnoviti Ugovor na isti inicijalno ugovoreni period i pod istim ugovorenim uslovima. U slučaju da nije došlo do obnavljanja perioda korišćenja limita, Korisnik nema pravo na dalje korišćenje limita i obavezan je da u celosti izmiri svoje obaveze po ugovorenom modelu otplate. Dakle, banka sama odlučuje možete li da nastavite da koristite nadalje pod istim uslovima ili ne.

Evo, samog sebe citiram od malopre, pogledao sam nacrt ugovora i kaže baš to. Uslovi podrazumevaju i uslove podele na rate.

inace, zvali su me jutros iz banke sa broja 062 270 256, neka prijatna zena se javila i pricala mi je o bank max paketu posto vidi da sam na bank lite, valjda je videla da sam koristio vec bank max ona 3 meseca, takodje je pricala i o yettel sve, isto su zvali i oca koji je takodje sa bank max se vratio na bank lite

inace, zvali su me jutros iz banke sa broja 062 270 256, neka prijatna zena se javila i pricala mi je o bank max paketu posto vidi da sam na bank lite, valjda je videla da sam koristio vec bank max ona 3 meseca, takodje je pricala i o yettel sve, isto su zvali i oca koji je takodje sa bank max se vratio na bank lite
I mene su jutros pokušali da dobiju sa istog broja, ali im se ja nisam javio :)
Takođe Max->Lite, 1-vog mi poslali na e-mail ono za hiljadarku posle 3 e-transakcije>5000.

@Tilek u aplikaciji banke isključi internet plaćanja i ne znam zašto bi to bio problem? Stavi da može samo na prodajnim mestima da je koristi. I ta druga koja mu bude stigla ako je poruči biće isto u koverti i ko garantuje da poštar nije otvorio kovertu i zatvorio pre ubacivanja u sanduče? Ne budi smešan. :D

@Tilek u aplikaciji banke isključi internet plaćanja i ne znam zašto bi to bio problem? Stavi da može samo na prodajnim mestima da je koristi. I ta druga koja mu bude stigla ako je poruči biće isto u koverti i ko garantuje da poštar nije otvorio kovertu i zatvorio pre ubacivanja u sanduče? Ne budi smešan. :D

A šta ako čovek hoće da je koristi za plaćanje na internetu? Kad se koverta otvori i ponovo zatvori, ne treba ti IQ 150 da bi video.

Ovaj korisnik ne samo što deli toliko loše savete sa mogućim finansijskim posledicama nego se i sveti onima koji su stavili reakcije na njegove loše savete tako što pronalazi komentare bilo gde na forumu i uzvraća reakciju

Da li je realno da salju kartice u otvorenim kovertama? Stigla nova Dina, ne vidim da je lepak upotrebljen, samo onako onaj jezicak koverte gurnut unutra. Pisem im pa neka salju drugu sta da im radim
Još bolje od toga da ti ponovo šalju, zamoli ih da ti nove kartice pošalju u Yettel prodavnicu po tvom izboru gde ćeš ih lično podići.

To čak i nije voljno, već obavezno kada kartica ne stigne poštom, po drugi put se šalje u Yettel radnju.

Da li neko zna kako da se vide transakcije na kreditnoj kartici, to jest podele na rate? Jel moguće da su izostavili takvu stvar? Kada idem na transakcije imam gore da skrolujem ali nigde nema kreditne kartice, dok je na Mobi aplikaciji to postojalo.
Misliš u web app? Nju baš i ne koristim, pa nzm.

U mobilnoj app ih jednostavno nema, i to mi je nepojmljivo. Jedino na izvodima su vidljive te transakcije.

Da li pričate konkretno o transakcijama podeljenim na rate (konkretno nemam odgovor jer ne delim transakcije na rate) ili na sve transakcije kreditnom karticom. Transakcije kreditnom karticom se mogu jednostavno videti pritiskom na polje kreditna kartica na početnom ekranu aplikacije nakon logovanje, nakon čega se otvara lista transakcija.

Da li može da se vidi lista transakcija na kreditnoj kao sa platne? Da vidim unazad sve što je naplaćeno na rate i ovako? Na to sam mislio.

Ovaj korisnik ne samo što deli toliko loše savete sa mogućim finansijskim posledicama nego se i sveti onima koji su stavili reakcije na njegove loše savete tako što pronalazi komentare bilo gde na forumu i uzvraća reakciju
Mislis na ovo? Samo ignorisite.
PS: Sacekao 10-15 minuta pa krenuo ponovo.
2025-09-03_22-30-19.png2025-09-03_22-50-43.png
Uf, niste vi svesni sa kakvim likom imamo posla. Znam ga ja jos pre par godina kada je zario i palio na forumu kod suseda, na bug .hr forumu.
Sad je i "dobar", smirio se.
Takodje saznah da je "zgodni psihijatar". :D

Poslednja izmena:
@Tilek skocentrisao sam se na tvoje pitanje na početku posta, pa sam mislio da pojasnim. Ne trolujem, jer da to radim bio bi u svim temama.

Što se tiče korisnika scylla on je još pre par meseci meni sve postove negativno ocenio, pa sam mu vratio. Tako da, svakom po zasluzi.

Što se tiče posta za Dina karticu, ne vidim ništa negativno ako sam dao rešenje kako može da je koristi, a da ne traži novu. Naravno da nije bezbedno ako ostavi karticu sa otključanim limitima u aplikaciji, ali sam naveo da može da blokira internet plaćanje i da je koristi ovako ako mu zatreba. Vi ste to ocrnili najgore moguće i zato se povlačim iz ove teme. Dosta dezinformacija je bilo ovde bez prethodnih provera, jer za neke stvari sam uporedio postove i zvao njihovu korisničku, gde sam dobio drugačije informacije, ali se nisam nastavljao ovde i ispravljao tuđa mišljenja koja sigurno nisu bila proverena od strane istih... Hvala lepo svima na razumevanju i ako me nešto bude bunilo u budućnosti pisaću ovde ili nekom na PM. Živi bili i uživajte u predstojećem vikendu.

Poslednja izmena:
Rešio konačno Kreditnu karticu. Dostavio zadnja tri izvoda iz prethodne banke (pošto sam samo jednu penziju-avgustovsku dobio preko Yetel.Bank). Eto možda nekom pomogne.

Rešio konačno Kreditnu karticu. Dostavio zadnja tri izvoda iz prethodne banke (pošto sam samo jednu penziju-avgustovsku dobio preko Yetel.Bank). Eto možda nekom pomogne.
A sta bilo sa limitom,jel su smanjili ili ostalo 600.000?
Ja evo ulazim u treci mesec kako ne radim,i gle cuda prosli mesec mi ponudili kredit 250.000 a pre 5 minuta dozvoljeno prekoracenje,znaci sve to bez posla dok sam radio nista,a jesu ludi majke mi 🤣🤣🤣

Smanjio ja sam, nije mi ni potreban onoliki limit. Uzeo 50.000 dovoljno mi, možda i to budem slabo koristio.

Ne znam šta sam tačno uradio, ali poslednjih meseci mi ne nude ništa, ni kredite ni dozvoljene minuse, mada evo ne daše mi promociju sa digitalnim novčanikom. :LOL:

Ne znam šta sam tačno uradio, ali poslednjih meseci mi ne nude ništa, ni kredite ni dozvoljene minuse, mada evo ne daše mi promociju sa digitalnim novčanikom. :LOL:
Izgleda skontali da im to baš i nije genijalna ideja pa odustali. Nisam ni ja dobio tu promociju, mada ispunjavam sve uslove koje su naveli.

Možeš im bilo šta dostaviti na mail. Tako sam ja uradio sa ličnom kartom kada sam je menjao.

To stoji, ali jedno je slanje opštih stvari, a drugo prijava za kreditnu karticu. Prilikom prve prijave je brzo automatski odbijen, nije mu ni data mogućnost da nešto doda. Zato pitam šta se sad desilo, npr. da li su ga nakon prijave sa manjim limitom zvali da zatraže te izvode ili je nešto drugo bilo.

Vrh Dno