Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Resih malo da eksperimentisem i ispostavilo se da je ipak do internet veze, iz nekog razloga ova nova platforma im je bas osetljiva na slabiji wifi pa baguje, u smislu plavog ekrana i nece da pusti sadrzaj.
Imao sam neki Asusov ruter koji mi je sluzio kao ripiter da siri wifi u prizemlju pa iz njega nabodem mrezni u stb i proradi kako treba, tek po nekad se mozda na sekund pojavi plavi ekran pri promeni kanala ali brzo nestane i pusti kanal bez da izbaci onu gresku kao ranije. Mogu ovi iz Yettel-a da me zaposle kod njih da im radim podrsku posto od njih nema 'leba😀
Druga stvar koja me nervira od kada su mi zamenili box je da se i on gasi kada se ugasi tv, koja bese to opcija da je iskljucim?
Hvala svima koji su sa predlozima pomogli da resim problem👍
Na zalost ni ovo na kraju nije funkcionisalo, zapravo u startu jeste radilo odlicno ali kasnije bagovalo kao i pre.
Na kraju sam uradio kao i kolega @Alltrack, obrisao novi update i vratilo me na izvornu verziju, sa play prodavnice pokupio azuriranje i evo sada rada bez zakucavanja.

Na zalost ni ovo na kraju nije funkcionisalo, zapravo u startu jeste radilo odlicno ali kasnije bagovalo kao i pre.
Na kraju sam uradio kao i kolega @Alltrack, obrisao novi update i vratilo me na izvornu verziju, sa play prodavnice pokupio azuriranje i evo sada rada bez zakucavanja.
Jeste, imam utisak kao da smo kunići, pusti eksperimentalnu aplikaciju i eksperimentiši, a mi se nerviramo. Lepo vratio staru i miline, sve radi.

I nista od update za smart tizen aplikaciju?
Prvo moraju da srede i ispeglaju box aplikaciju, da radi kako treba i da joj vrate opcije snimanja, pretraživanja, info itd. A to će biti kako stvari stoje tek oko Nove Godine. Pa onda tek slede TV aplikacije za pametne televizore.

Sad će ih nagrdimo u anketi, ali njih baš nešto seva. 😉
Bitna stvar koliko im mi ovde pišemo o funkcionalnosti TV-a (ne funkcionalnosti) toliko ih je benchmark sajt pohvalio.
https://benchmark.rs/clanci/softver/televizija-modernog-doba-sta-sve-nudi-yettel-tv-platforma/
Prvo moraju da srede i ispeglaju box aplikaciju, da radi kako treba i da joj vrate opcije snimanja, pretraživanja, info itd. A to će biti kako stvari stoje tek oko Nove Godine. Pa onda tek slede TV aplikacije za pametne televizore.
Nove godine, ali koje? 🤣

Je l' ima neko od jutros problem?

Nemam internet ni na jednom TV-u niti telefonu. Restartovao ruter, sve lampice zelene ali No data connection na svim.

Od jutros od 2 ne radi internet, Beograd leva obala

Pre neki dan vratim da pogledam film na prvoj Mr. Brooks, interesantan film. Nekih 20 minuta do kraja prebacuje na sledece poglavlje ide neka druga emisija. Odem da vidim da li preko web tv sa desktopa mogu da zavrsim film, taj deo poglavlaja posle prekida nosi oznaku nije dostupan. LOL

Ova nova Yettel app na Yettel boxu ni meni ne odgovara zbog...., već su neki i napisali, nema snimanje i pretrage, zakucava i ..... Pokrenem deinstalaciju ažuriranja za yettel app i vrati me na verziju 2.34.0, kao što su napisali Alltrack i Generator, kako da ručno ažuriram na verziju 2.43.5 a bez ažuriranja preko play prodavnice tj. google naloga?

Pa mislim najlakse je sa play prodavnice, sad druga varijanta je da skines neki File explorer instaliras na box, nadjes tu verziju i skines je u .apk formatu nabacis na fles pa u box i onda install.

Oko toga mi je i potrebna pomoć, nikad to nisam radio. Neki savet koji File explorer. Našao sam valjda tu verziju, 2.43.5 ali je u .xapk formatu, da li je to to?

Pre neki dan vratim da pogledam film na prvoj Mr. Brooks, interesantan film. Nekih 20 minuta do kraja prebacuje na sledece poglavlje ide neka druga emisija. Odem da vidim da li preko web tv sa desktopa mogu da zavrsim film, taj deo poglavlaja posle prekida nosi oznaku nije dostupan. LOL
Isti slučaj. I nije prvi put da jedno piše (tipa neki film ili emisija) a kada to pokrenem bude tj. krene nešto od ranije (prethodna emisija ili vesti i sl.). To mi se recimo milion puta dešavalo sa sportom - nađem i odaberem željenu utakmicu, pustim je i - krene neka sasvim druga utakmica, drugih timova-klubova, a nekad čak bude i sasvim drugi sport tipa krene odbojka umesto fudbala ili basketa itd. I ne retko kada dođe do kraja (filma ili utakmice) umesto da pređe na naredni period-sesiju - ono tad počne druga utakmica ili film (znači ostane mi neodgledano zadnjih 15-20-30 minuta - što filma što utakmice koju sam gledao).

Danas ne smem da prebacujem kanale, non-stop greške P000 i P001. Pali-gasi, restartuj, radi fabrički... Haos.

A ovaj početni ekran mi drži danima Betmena Početak, ironično. Pa kad sa početnog kliknem ok ili TV a ono zamrzne, pa moram još jednom da biram kanal za uživo TV. Najintuitivnija moguća stvar kakva je paljenje TV-a sad je rebus.

Danas ne smem da prebacujem kanale, non-stop greške P000 i P001. Pali-gasi, restartuj, radi fabrički... Haos.

A ovaj početni ekran mi drži danima Betmena Početak, ironično. Pa kad sa početnog kliknem ok ili TV a ono zamrzne, pa moram još jednom da biram kanal za uživo TV. Najintuitivnija moguća stvar kakva je paljenje TV-a sad je rebus.
Welcome to club😀

Ceo dan nisam ukljucivao TV, sad pustim kad ono ponovo mi azurirali aplikaciju na zadnju verziju, ovu super brzu da uzivam u neverovatnom iskustvu😀
Ima li nacina da se kroz box blokira update?

Pokusaj sa:
Kod:
adb shell cmd package uninstall --user 0 android.autoinstalls.config.zte.device

Je l' ima neko od jutros problem?

Nemam internet ni na jednom TV-u niti telefonu. Restartovao ruter, sve lampice zelene ali No data connection na svim.
Zdravo, javi nam se privatnom porukom, kako bismo sve proverili za tebe.
Od jutros od 2 ne radi internet, Beograd leva obala
Čekamo te da nam se javiš privatnom porukom. Rado ćemo sve proveriti za tebe.

Primetili smo smetnje u funkcionisanju pojedinih servisa i usluga. Naš tim radi na njihovom otklanjanju i očekujemo da će uskoro sve biti vraćeno na uobičajeni način funkcionisanja. Hvala na razumevanju.

Ceo dan nisam ukljucivao TV, sad pustim kad ono ponovo mi azurirali aplikaciju na zadnju verziju, ovu super brzu da uzivam u neverovatnom iskustvu😀
Ima li nacina da se kroz box blokira update?
Jel ti na play prodavnici automatsko ažuriranje?
Zdravo, javi nam se privatnom porukom, kako bismo sve proverili za tebe.

Čekamo te da nam se javiš privatnom porukom. Rado ćemo sve proveriti za tebe.

Primetili smo smetnje u funkcionisanju pojedinih servisa i usluga. Naš tim radi na njihovom otklanjanju i očekujemo da će uskoro sve biti vraćeno na uobičajeni način funkcionisanja. Hvala na razumevanju.
Vratite snimanje i pretragu... I sredite bag da kada se uključi stb da ide uživo, ne da nastavlja kada smo ga isključili.

Ljudi, ja mislim da je Yettel ovim ažuriranjem aplikacije postigao pravu revoluciju! Nikad bolju aplikaciju nisu napravili! Pa ljudi, programeri zaslužuju vreli poljubac, ali u vidu šamarčine. A ionda i svi oni koji su ovo testirali.
Došli mi neki gosti. Ja preko Eona na mom TV gledam nešto i pošaljem ih u drugu sobu gde je Yetel boks. Taj TV istina nije uključivan tri meseca. I sad, oni uključe da gledaju nešto i oduševe se revolucionarnom platformom. PRvo, ažuriranje. A onda... Onda, mrakčina! Crna kao noć! Možeš da vrtiš sve kanale, ali bilo koji kanal da pritisneš, greška P0001, ili kako već... Gasio palio boks, ništa. Naravno, ja ću se snaći. Resetovaću na fabrička podešavanja, a ako ne proradi, zafrndačiću ga kroz terasu, pazeći da dole ne ubijem nekog, pa ću kupiti neki drugi boks i koristiću neku drugu televiziju na tom TV. Jer to tako treba, plaćaš da gledaš mrakčinu. Ali, šta će neko ko tehnički nema pojma? Podrška će da ga voza levo desno, menjaćemo bokseve i šta sve, ali TV neće proraditi.
Sram vas bilo!
U nekoj normalnoj zemlji biste vi meni sad platili penale za raskid ugovora i nepružanje usluge. I ne, nemojte da mi pišete vaše GPT poruke. NIsu mi potrebne. Pozdravićemo se na moje zadovoljstvo a, vi nastavite sa revolucijama. Možda vam jednom neka i uspe.

Nazad
Vrh Dno