Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Nema panike ali sam i dalje ubeđen da se onaj status PRIJEM koji se pojavi na pošti a koji je značio da je pošta dobila info da pošiljka uopšte postoji ali nije još prispela, mnogo ranije pojavljivao, ne znam u čemu je fora. Evo sad sam probao ovaj generator, iskreno nije mi bilo jasno ranije kako radi, sad sam tek skontao da je uputsvo par postova iznad linkova :D.

Kakve statuse očekujete u HU dok pošiljka ne stgne u HU poštu? Sačekajte da madjarska transfera (ECSC) odradi svoje jer drže centralnu i istočnu EU i balkan. Kad se pojavi HU1005 tad je u madjarskoj pošti i počinje praćenje, tu dobija HU broj.
To i pričam, ECSC drži deset dana pošiljku, ranije je išlo znatno brže.

Hmm, izgleda da Temu ima neke zastoje u trackingu, meni se upravo za ovu prvu od dvije pošiljke odjednom pojavilo sve od 19tog na ovamo, uključujući da je na isporuci.

hint : Back To School

Uvek kada su velike akcije postoji mogucnost zastoja i kasnjenja

Zato stalno "trubim" za Generator - nije isto kada gledate par primera i par hiljada primera.

Ako u par hiljada kasni samo 10-20 onda vec moze da se "pali alarm" ,
ali ako preko 90% ide istim tempom..... zakljucak je jasan :)

Evo primeri za
UC091035...HU

Deo posiljki ima ove statuse

Arrived at local delivery center
2025-08-14
Received by local delivery company
2025-08-11
Leaving transit country/region
2025-08-11
Arrived at linehaul office
2025-08-10

UPU
8/11/2025 5:42 PM Posting/Collection HU1005
8/12/2025 9:24 AM Departure from outward office of exchange BUDAPEST

a deo

Received by local delivery company
2025-08-14
Arrived at linehaul office
2025-08-13

UPU
8/15/2025 6:45 AM Posting/Collection HU1005
8/15/2025 12:22 PM Departure from outward office of exchange BUDAPEST

Na UC091235...HU

mozete videti koliko je "sarena situacija" u celom regionu

Biću iskren, nisam uopšte do kraja shvatio šta i kako tačno radi taj generator iako sam našao onu tvoju sliku sa nacrtanim koracima. To sam uradio i izbacio mi je neki status, ok, ali i dalje ne razumem u potpunosti. Ako ima neki link ka detaljnom objašnjenju ili ako može ukratko, bio bih zahvalan.

EDIT: Mislim da sam shvatio iz tvojih postova, on generiše 100 brojeva pošiljki koje su zapravo realne i trebalo bi da budu manje više u istoj "turi" kao i moja pošiljka, i onda na osnovu ostalih statusa mogu otprilike zaključiti da li je moja pošiljka zaglavila ili ne neki globalni zastoj?

Poslednja izmena:
porucio sam pre nekih 6 dana patike sa kakobuy a u pitanju su patike iz travis scott ove fransize koje kod nas nemaju gde da se kupe a preko nekih americkih sajtova idu do 1000e, ja sam ih uzeo za 41e i plus 14 e shipping, u petak mi je stiglo u Srbiju i do danas stoji ovako, verujem ja da je zbog vikenda i svega toga, danas sam zvao postu da bi mi prvi put kad sam zvao rekli da je na carini i ja pitam u novom sadu posto sam iz backe palanke oni kazu da ja reko okej al kontam posle toga da bi trebalo da se vidi da je u ns, e sad zvao sam drugi put pre nekih dva ipo sata i javila se neka zena i ja joj kazem sta me zanima i dam broj posiljke da bi mi ona rekla da je paket otisao na carinu u beograd u vojvodjansku cini mi se, i rekla je da ne zna mozda se carini tamo mozda ce slati za Ns e ja ne znam sta da ocekujem ne znam da li je iko imao iskustva sa time. A paket mi ima oko 1700g sa kutijom (tjst kila i sedamsto). Ne znam koliko ce dugo biti tamo pa ako neko ima iskustva treba mi pomoc.

Prilozi

• IMG_2056.png
    IMG_2056.png
    190.2 KB · Pregleda: 43
Cekas dok ne prodje, nema nekog specificnog vremena jer to varira. Cekas tek 3 dana tako da to jos nije nista, budi strpljiv.

Pozdrav, je li se neko susretao sa ovim statusom:

Carrier note: Last-mile delivery forecast 2025-08-26 00:16:0

Nisam do sad video ovo, pa me interesuje o cemu se radi :)

Drustvo sa Alija sam dobio poruku da kurir ne moze isporuciti posiljku. Posiljka je sa pracenjem, na postinom sajtu je nema. Da li je neko imao ovakvu situaciju? Hvala

@psaras

DA . Generises realne kodove za pracenje - mozes da generises apsolutno sve kodove
- bude ih par stotina hiljada mesecno :)
Apsolutno nema potrebe pratiti toliko , ali ko zeli moze da izvuce svaku vrstu statistike
koja ga zanima

U grubo mozemo da kazemo da je ovaj mesec krenuo sa UC0906000...HU , a juce smo stigli
do UC092600...HU = 200.000 kodova

Prelistaj poslednjih par strana teme pa ćeš videti da tih "čitavih dva dana" može da bude i par nedelja :)
evo zvao sam ove iz novog sada dobio ih posle 60 puta zvanja, rekli su mi da je tamo i da je napravljen nalog itd, i rekli su mi od ponedljka do srede u tom periodu ce biti reseno, sad me zanima posto patike sam porucio a one su original skoro oko soma a platio ih 41 + 14 shipping evra pa ne znam hoce li traziti da im posaljem dokaz o uplati?

Drustvo sa Alija sam dobio poruku da kurir ne moze isporuciti posiljku. Posiljka je sa pracenjem, na postinom sajtu je nema. Da li je neko imao ovakvu situaciju? Hvala
Doneo mi poštar pošiljku sa Alija oko 10h.
Na poštinom praćenju je sve OK, isporučena. Od Alija sam pre sat vremena dobio mail sa obaveštenjem o problemu sa isporukom, iako sam relativno brzo potvrdio na Aliju da je pošiljka isporučena. I dalje stoji napioši recenziju i sve ok... ali izgleda da neka povratna informacija ne valja ili Ali nešto brlja.
Maxthon Snap20250827151909.jpg

Imaš negde onaj besplatan broj pošte. Nazovi i pitaj za paket, ne znam šta drugo možeš. Ako ga nema u poštinom praćenju onda verovatno nije ni ubačen u sistem za isporuku.

evo zvao sam ove iz novog sada dobio ih posle 60 puta zvanja, rekli su mi da je tamo i da je napravljen nalog itd, i rekli su mi od ponedljka do srede u tom periodu ce biti reseno, sad me zanima posto patike sam porucio a one su original skoro oko soma a platio ih 41 + 14 shipping evra pa ne znam hoce li traziti da im posaljem dokaz o uplati?
Neće tražiti već će carinu odrediti sami, ti možeš da se žališ posle ako nisi zadovoljan.
I nadam se da si svestan da si veoma verovatno naručio kopiju a ne original za taj novac?

a moze da se desi i da ne puste kroz carinu jer je fake

Mađari me ozbiljno ukanalili, poslednja promena statusa 19. avgusta, 13 dana drže paket kod sebe. Ajde da je nešto nebitno, nego anbernic konzola, klinac mi dušu vadi jer sam ga ubedio da je bolje da kupimo u Kini nego ovde. Ista piča i za microSD i futrolu za konzolu. Poslednji paket (Anker zvučnik) su mi poslali preko NL, verovatno jer su videli da su Mađari pukli i da će imati potencijalnih problema sa gomilom dispute-a.

Zna li neko koliko je zadrzavanje na NS carini? To ne mogu bas da proverim preko generatora :)

Mađari me ozbiljno ukanalili, poslednja promena statusa 19. avgusta, 13 dana drže paket kod sebe. Ajde da je nešto nebitno, nego anbernic konzola, klinac mi dušu vadi jer sam ga ubedio da je bolje da kupimo u Kini nego ovde. Ista piča i za microSD i futrolu za konzolu. Poslednji paket (Anker zvučnik) su mi poslali preko NL, verovatno jer su videli da su Mađari pukli i da će imati potencijalnih problema sa gomilom dispute-a.
Anker uvek šalju preko NL ako se ne varam, tako sam i ja "nastradao" za slušalice za klinca, na glavu mi se popeo :)

Zdravo svima.Da li je neko imao problem.sa Temu posiljkom koju dostavlja M-One? Sve jw regularno bilo do trenutka kad je trebalo da se dostavi meni. Onda je napisan warning da navodno nisam bio kod kuce i da me nisu pronasli za dostavu. Nisam menjao kontakt i adresu od orvog dana, oni su mi uvek dostavljali..Naravno sada su zauzeti citav dan i broj posiljke je malo cudan format,mnogo brojeva ima cini mi se. Do navodnog pokusava dostave posiljka je bila u Simanovcima..Da li neko ima neki savet,sve su blokirali nemoze se doci do njih..
Uopste nike tacno da je adresa niti broj pogresan sve je regularno..

Prilozi

• Screenshot_20250901_115059_Gmail.jpg
    Screenshot_20250901_115059_Gmail.jpg
    54.6 KB · Pregleda: 12
  • Screenshot_20250901_115335_Gmail.jpg
    Screenshot_20250901_115335_Gmail.jpg
    132.9 KB · Pregleda: 17
Zdravo, stigla mi je jedna posiljka sa Aliexpressa, cena je bila oko 65-70e..prosla je carinu i ona je ispala oko 20e, e sad, postar mi je doneo posiljku i naplatio mi samo 100din...nikad do sada nisam placao carinu, pa mi nije jasno da li je trebalo postaru da dam tih 2300din ili kako ide procedura? :)

Zdravo, stigla mi je jedna posiljka sa Aliexpressa, cena je bila oko 65-70e..prosla je carinu i ona je ispala oko 20e, e sad, postar mi je doneo posiljku i naplatio mi samo 100din...nikad do sada nisam placao carinu, pa mi nije jasno da li je trebalo postaru da dam tih 2300din ili kako ide procedura? :)
Imas na papiru sa carine uputstvo kako da uplatis (ziroracun, poziv na broj i iznos). Uplatis preko opste uplatnice ili kako god i to je to...

Poslednja izmena:
Dobio sam papir od carine, ali na njemu ne pise ni ziroracun nista, samo koliko ispada carina...oticicu do poste sutra, pa cu videti da li su mozda zaboravili da mi daju jos neki papir :)

Dexpress, pošiljka sa Temu-a, status kaže 18:14:41 Pošiljka je isporučena primaocu. Niti vrše isporuke u to vreme, niti su je isporučili, standardna praksa kod njih?

Neće tražiti već će carinu odrediti sami, ti možeš da se žališ posle ako nisi zadovoljan.
I nadam se da si svestan da si veoma verovatno naručio kopiju a ne original za taj novac?
pa znas kako, znam da sam narucio kopiju al je kopija 1:1 tako da,zvao sam ih jutros i rekli su sutra ce biti ocarinjeno tako da vidicemo

Aj javi koliko kosta sisanje.

Nazad
Vrh Dno