Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Toliko dobre da je nakon 4h zavrsio na oglasniku.
Xiaomi generalno pravi notorno lose telefone, u gotovo svakom cenovnom rangu
Meni je ranije bilo zanimljivo da uzmem neki telefoncic za 200ak evra sto ima neki nabudzeni soc i da stavim AOSP i gcam, ali ni to vise ne moze

Nije nista od ovoga sto pisete ekskluzivno za 15 Ultru (losa baterija, grejanje, neoptimizovane kamere), gotovo svaka Xiaomi ultra koju sam koristio od desetke se ovako ponasa.
Stavise 15 Ultra kada je najavljivana su rekli nesto da telefon ima duplo vise prostora (ili sta vec) za hladjenje i opet sve isto kao prosle godine..

Jedino od Xiaomija što valja je bio mi8 😁

Citam po Redditu da se desava odvajanje zadnje strane telefona, kod kamera, i da je to navodno cest problem. Desava se da se samim grejanjem telefona popusti lepak koji drzi tu zadnju stranu telefona. Ako je to slucaj onda je to nova dimenzija ludosti za telefon koji kosta koliko kosta

Citam po Redditu da se desava odvajanje zadnje strane telefona, kod kamera, i da je to navodno cest problem. Desava se da se samim grejanjem telefona popusti lepak koji drzi tu zadnju stranu telefona. Ako je to slucaj onda je to nova dimenzija ludosti za telefon koji kosta koliko kosta
evo sad sam na brzinu prelistao Reddit, baš post na koji si ti naleteo, čovek koji je izbacio tu sliku kaže da mu se telefon ne greje, ne znam odakle tebi info da je to od pregrevanja.

1000013535.jpg

ljudi u 2025. i dalje ne znaju šta se čuje u kameri kad se telefon protrese, ali znaju zašto se ovo dešava.

ostalih par postova su uglavnom novi telefoni, što više ukazuje na felerične primerke iz fabrike, dešava se svima.

3 posta koja se žale su ljudi iz Indije pa me zapravo i ne čudi da njima prosleđuju takve telefone.

kad tražiš model x back panel coming off ili gap in the panel, naći ćeš isti broj postova za svaki model.

a na osnovu 3 posta sa reddita za Xiaomi 15 ne možemo da znamo koliko je takvih telefona.
druga stvar, ne možeš da znaš da lik nije seo na telefon ili da mu je ispao sa 5 metara ili ušao u saunu i onda u fazonu "Iju vidi, zadnji panel se odlepio", tako da sve te postove treba uzimati sa rezervom jer nema potpunih informacija.

Meni je vece razocarenje bilo ,kad je kolega isti dan stavio u oglase.Pretpostavljam da je i njemu kao meni vazna kamera.

Meni je vece razocarenje bilo ,kad je kolega isti dan stavio u oglase.Pretpostavljam da je i njemu kao meni vazna kamera.
Телефону се суди након пар дана, не након пар сати...

Kamera na običnom 15 je odlična kad se gleda na ekranu, kad se prebaci na komp/tv ili se izradi fotka i ne toliko, upoređivao sam fotografije sa ajfona 15 i xiaomija 15, razlika je velika u korist ajfona. Imao sam više tih pregrevanja, pogotovo kad se telefon stavi u 120 hz mod. Izrada kod mene nije bila upitna, čak mi je to bila i najveća prednost telefona. Što kaže kolega iznad, ko zna da li je ovaj nešto uradio pa onda slikao. Ne bih se baš podsmevao tržištu Indije, jer smo to mi za ostatak Evrope 😁

Jesi li ti čuo za preki sud? 😀

Da sam verovao raspalom reddit-u, nikada ništa od tehnike ne bih kupio u životu.
I o 14 Ultra ima svakakvih horor priča tamo, pa se telefon u praksi pokazao sjajno. Da ima 6000 mAh bateriju, a ne ovu koja pruža samo prosečnu autonomiju, dao bih mu 9/10 ocenu.

Najrealniji prikaz 15 Ultra, posle 6 meseci korišćenja, a ne posle 4 minuta:

I on kaže da 15 Ultra nisu utegli kao 14 Ultra, a i da mu više odgovara samo iskustvo korišćenja kamere kod 14 U, plus vrednuje promenljivu blendu. Što ne znači da 15 U kamere nemaju određene prednosti u odnosu na 14 U, ali i ostale Ultra modele.

Meni se otkad sam se zalio nesto desilo i telefon je zadnjih par dana mlak ponekad,pa dok kad ce ne znam:)
Sto se kamere tice,iskljuci se ai i dinamicki snimci(koji su po defaultu ukljuceni) i glavnom kamerom se mogu ufotkati fantasticne fotografije.I kada se prebaci na veliki pc ekran, izgledaju baš vrhunski.
Baterija i dalje kao na prethodnom s23,znaci srednja zalost jedino sto se brzo puni.
Takodje,ovaj global eu Hiperos (tj.preimenovani Miui) nema nikakvih reklama,ne znam sta se ljudi zale...

a na osnovu 3 posta sa reddita za Xiaomi 15 ne možemo da znamo koliko je takvih telefona.
druga stvar, ne možeš da znaš da lik nije seo na telefon ili da mu je ispao sa 5 metara ili ušao u saunu i onda u fazonu "Iju vidi, zadnji panel se odlepio", tako da sve te postove treba uzimati sa rezervom jer nema potpunih informacija.
Baš zato sam tu sliku ostavio ovde, da bi proverio da li se i ovde nekom dešavalo slično.
Serviseri inače greju zadnji panel telefona da bi ga skinuli, pa i ne zvuči nemoguće da sama toplota telefona oslabi lepak. Sad ako je ustanovljeno da se ovaj telefon greje zbog kombinacije procesora, softvera i fizički manjih dimenzija telefona mene buni da to da se ljudi javljaju koji uopšte nemaju to grejanje. Ili su to ljudi koji u toku dana napišu koju viber poruku i ostatak dana ga ne koriste, ili je kontrola kvaliteta izrade telefona toliko niska da se neki modeli greju a neki uopšte ne.

Ma znam ali znas ti koliko treba da grejes telefon da bi ga odlepio. Svaki telefon ima hard stop gde se gasi odnosno ide u safe mode kad dostigne odredjenu temperaturu.
Meni se recimo 15u ugasio, tj. nije se ugasio nego izbacio onu overheating poruku i ne mozes mu nista par minuta, 3 puta u 10 minuta kad sam ga koristio za navigaciju, bio na razgovoru na spikerfonu i imao ukljuceno najbrze bezicno punjenje.

Kad sam ukapirao sta se desava, stavio sam wireless charging brzinu na najsporije i onda je odradio 3 sata navigacije i razgovora bez problema.

Serviseri kad odlepljuju stakla, greju ga na preko 80 stepeni. telefon se gasi negde izmedju 47 i 50 stepeni baterije, i to upravo zbog baterije, ne zbog lepka.

Tako da su ti primeri sa reddita ili felericni iz fabrike ili su ih zveknuli pa su se odlepili.
Mislim, ne sumnjam da moze i od toplote da se odlepi, pogotovo tamo u Indiji na 600 stepeni, ako su ljudi negde napolju pa ostave telefon na nekom uzarenom stolu pa sve zajedno dostigne 80 stepeni, ali mislim, tu nije telefon kriv nego korisnik koji ne vodi racuna o telefonu.

Ja sam svašta izmenjao zadnje dve godine, Pixel 7 Pro, S24U, Vivo X100U 👑, OnePlus 13, Nothing 3a Pro, X15U.

15 Ultra, najbolje leži u ruci, extra zvuk, podržava dolby atmos, kamere u rangu x100u (možda i bolje zbog te četvrte kamere). Baterija solidna, nema grejanja više kao na početku. Čak mi je i HyperOs prirasto k srcu. Apsolutno 0 problema sa fonom.
Od njega mogu biti za nijansicu bolji jedino kinezi, Oppo i Vivo i to je to. Ali ne mogu da se smaram više sa kineskim romovima.

Zamolio bih vas da Samsung i Pixel i ostale nekineze ne stavljate u isti kos :D

editovao sam i izbacio na imgur pošto je TG link zeznut.
ovo su inače nekompresovane fotke, slobodno otvorite na računaru 🤣

ako nekog zanima, Pixel 10 i S25 jedan pored drugog. sto bi se reklo, ne daj Boze nikome 😂

Delim mišljenje. A to "osim u softveru" i jeste najveći problem u celoj priči generalno.

Kao neko ko je koristio Note 2, Note 3, Note 4, 9, 10+, s22u, s23u, ne mogu da se setim da li sam imao osmicu ili sam sanjao :D a u porodici imao i razne modele Huawei-a i Honora, Apple, ostale modele Samsunga, i p7 pro sestra terala godinu dana, dosta je tu bilo poredjenja sa s23u :D sad kad sam koristio Xiaomi godinu i kusur dana, 14u i 15u, i Oppo Find x8u vec koliko meseci, razlika u softveru je toliko minimalna da je svako zaljenje, da prostite, pro*eravanje.

Tvrdim da je ColorOS bolji od OneUI-a, a da HyperOS ne zaostaje uopste za OneUI-em.
Da, neke stvari su bolje uradjenje na Samsungu, neke na HyperOS-u, ajde da ne ispadne da preterujem ili fanbojisem, zbog popularnosti neka bude da je HyperOS 95% od Samsunga, losiji od toga nije sigurno.

vise je pitanje ko je na sta navikao gde su ljudi tvrdoglavi i nece da menjaju - Apple sindrom. kad mu das android, kao da si mu dao go*no u ruke, tako se slicno i ljudi koji koriste Samsung ponasaju i gade na sve ostalo, sto nema veze sa stvarnim funkcijama ni time kako telefon radi, nego samo stvar navike.

Poslednja izmena:
Pa naravno da se većina svodi na navike i spremnost pojedinca da to promeni (ili ne). Ja koji ne koristim double tap to wake/sleep lako mogu da se naviknem na telefon koji nema te opcije, ali isto razumem ljude koji ne mogu bez toga. Isto tako, ja nemam ni najmanju nameru da uzmem i koristim telefon koji nema mogućnost da mu se ukloni beskorisna strelica za spuštanje tastature, dok veliku većinu za to baš briga. Opet kažem, dobro je da za svakog može da se odabere nešto što je približno savršenom, a žalosno što bi uz malo truda gotovo svi telefoni mogli biti odlični.

Posle sedam godina starog mi8 i androida 9 osećam se hendikepirano zbog raznih ograničenja i nedostataka. Brzina je tu, kamere su mnogo bolje ali samo iskustvo je unazađeno što se mene tiče.

Zato treba telefon češće menjati. Ovako ne možeš da se sastaviš sa promenama akumuliranim godinama

Zato treba telefon češće menjati. Ovako ne možeš da se sastaviš sa promenama akumuliranim godinama
Ipak mislim da cesce treba menjati ove sto prave telefone,
ted kaczynski
.

Toliko stvari je moralo da ode po zlu da budemo gde smo i eto.desi se.

qualcomm je od 865 (ako ne i pre) trebalo u pametne ves masine i ni korak blize telefonima jer su tada dokazali sta su naucili za silne godine pravljenja soceva (nista), steta sto nije imao ko da ih zameni i sto su slucajno banovali huavej..
zatim nakon androida 9 ko god da je dosao u gugl da odlucuje nova pravila i sta moze a sta ne moze (hehe..cia..hehe) je trebao da se izvodi na sud za ljudska prava i pred svaku eu organizaciju, cisto da se zna ko danas diriguje
da ne pricam, evo i ilustrovano
1756399468522.png

Zamolio bih vas da Samsung i Pixel i ostale nekineze ne stavljate u isti kos :D

editovao sam i izbacio na imgur pošto je TG link zeznut.
ovo su inače nekompresovane fotke, slobodno otvorite na računaru 🤣

ako nekog zanima, Pixel 10 i S25 jedan pored drugog. sto bi se reklo, ne daj Boze nikome 😂

Kao neko ko je koristio Note 2, Note 3, Note 4, 9, 10+, s22u, s23u, ne mogu da se setim da li sam imao osmicu ili sam sanjao :D a u porodici imao i razne modele Huawei-a i Honora, Apple, ostale modele Samsunga, i p7 pro sestra terala godinu dana, dosta je tu bilo poredjenja sa s23u :D sad kad sam koristio Xiaomi godinu i kusur dana, 14u i 15u, i Oppo Find x8u vec koliko meseci, razlika u softveru je toliko minimalna da je svako zaljenje, da prostite, pro*eravanje.

Tvrdim da je ColorOS bolji od OneUI-a, a da HyperOS ne zaostaje uopste za OneUI-em.
Da, neke stvari su bolje uradjenje na Samsungu, neke na HyperOS-u, ajde da ne ispadne da preterujem ili fanbojisem, zbog popularnosti neka bude da je HyperOS 95% od Samsunga, losiji od toga nije sigurno.

vise je pitanje ko je na sta navikao gde su ljudi tvrdoglavi i nece da menjaju - Apple sindrom. kad mu das android, kao da si mu dao go*no u ruke, tako se slicno i ljudi koji koriste Samsung ponasaju i gade na sve ostalo, sto nema veze sa stvarnim funkcijama ni time kako telefon radi, nego samo stvar navike.

Apsolutno sve tacno.
Koristio Mi8, Mi9t, S22, S21fe, sada X14, 15 meseci.
Apsolutno nikakve razlike u softveru sem nekog rasporeda komandi, menija.Fluidnost, brzina, stabilnost na Hyper Os, fenomenalna, doslovno.
Miui je talodje bio odlican.

Da mi je samo znati kako si ti došao do zaključka da se ne snalazim na novoj verziji i da je to problem.

Vrh Dno