Šta je novo?

Intel 14th gen. LGA1700 "Raptor Lake Refresh"

To mi nesto bas dosta visoka temp. Jel sigurno sve naleglo kako treba

Ok su temp ako je ostala folija na bazi coolera.

i po testovima ovde je 90c na 250w, da je barem be cool umesto be quiet :D

vrv mu bios nabija ko zna koji napon hoce i meni na vodi tako da ide u nedogled ako mu ostavim load optimize defaults.

Moze neko da mi kaze load line cemu sluzi i da li treba tu nesto menjam?

DA ispravimngresku mislio sam na cpu lite load. Ima podesavanje gde nudi mod od 1 do 23. Cemunsluzi i da li treba to da se podesava nesto. Evo kako izgleda to kod mene.

Prilozi

• 20250825_212138.jpg
    20250825_212138.jpg
    376.4 KB · Pregleda: 29
  • 20250825_212220.jpg
    20250825_212220.jpg
    357.4 KB · Pregleda: 29
Ne valjaju power limiti.
Skini najnoviji bios i izaberi Intel Default profil.

Ne valjaju power limiti.
Skini najnoviji bios i izaberi Intel Default profil.
Imam najnovi bios. Taj profil ako se izabere i postavi mislim da ce da limitira cpu nece imati pun potencijal :D
Mozda gresim.
Videcu danas kada dodjem kuci pa da pogledam i taj profil i da vidim sta ce da bude.

Ako komp koristiš za igre i svakodnevne stvari možeš i da mu ručno namestiš PL od 125W i da uživaš, više od toga nećeš ni da vidiš sa tim korišćenjem...ili 150W, ajde.

Kako je namešteno na toj slici, on praktično i nema power limit već vuče koliko god može, bez obzira šta radi...

Uzmeš tako jak procesor i staviš mu 125W limit. Onda se postavi pitanje čemu kupovina takvog procesora?

Ne znam, po meni nema potrebe za išta jače od 6-core ako nešto ne radiš s procesorom.

(reče čovek koji će 13600KF da zameni sa 12900K i ostade živ)

Ne radim ništa s procesorom, imam 9950X, ali direct die. Kapiram ja merak i sve, ali opet.

Ovo su sada otkljucani limit na max rekao bih. Ako si sputio ispod 90c u cinebench onda mozda i da ne diras nista vise jer je tesko ovako preko neta da se sada nadje dal je problem ili je jednostavno tako.

Ma nije ih je lako ukrotiti, pritom imaš vazdušno hladjenje. Ja sam na AIO EK Predatoru uspeo na oko 82-85, ni ne sećam se više. Kačio sam na forumu. Ali to je procesor koji je trpeo veći uv, jer je dobar primerak. To je procesor od @d0minat0r
Računaj da je taj AIO EK mnogo bolji od tog vazdušnog, a i od većine ovih AIO igračaka danas što se prodaje.

Ovo su sada otkljucani limit na max rekao bih. Ako si sputio ispod 90c u cinebench onda mozda i da ne diras nista vise jer je tesko ovako preko neta da se sada nadje dal je problem ili je jednostavno tako.
Juce sam ih stavi sve na auto kako je bilo fabricki. Ali se ne secam bas kakve su temp bile mislim da su temp bile slicne.

Nazad
Vrh Dno