Update:24.07. Potpisani papiri i zvanično otvoren račun
Kartica poslata danas 13.08. i tek sada sam uspeo da je dodam u Apple Pay.
Videćemo koliko će trebati kartici da stigne, pretpostavljam sutra-prekosutra da će stići.
Ako nekoga zanima otprilike koliko se čeka
Iz mog iskustva jedino je Addiko sporiji u izradi kartica od njih.Update:
Danas su stigle kartice, dva dana fali do mesec dana od otvaranja računa 😀
to je vec do sigurnosti banke, mora da izadje i sms za 2fa mada ima dosta sajtova preko kojih nema toga sto je postalo neophodnoJa ne bih rekao da je to problem do same Yettel banke, pošto se meni desilo sa UniCredit karticom koja nije nikada korišćena online. Mislim da ljudima u poslednje vreme nasumično pogađaju ccv broj, bar sam ja tako razumeo kad mi je objašnjavala devojka iz centrale UniCredit-a (jer sam tražio obrazloženje kako je moguće da mi je hakovana kartica koja nikada nije korišćena online). Samo mi nije jasno kako se to njima negde ne zabeleži da je neko probavao nekoliko puta pogrešan ccv dok ne ubodu pravi. Ne znam ne razumem se oko toga toliko.
Kada se udje u podesavanje kartice, pa pod menjanje limita, ima da se promeni limit i da se iskljuci taj kanal.Ranije sam na mobi banci drzao internet placanje iskljuceno. Citam sve ovo i razmisljam da ponovo uvedem tu praksu. Udjem u yettel app medjutim ne vidim opciju da iskljucim taj kanal za placanje. Jedino da smanjim limit na 0 din. Je li ja ne mogu da nadjem ili je jedini nacin da smanjim limit?
Njegova poenta nije bila da upozori vec da napise nesto cisto radi reda jer jos ne moze da prezali staru ljubav.Ja ne bih rekao da je to problem do same Yettel banke, pošto se meni desilo sa UniCredit karticom koja nije nikada korišćena online. Mislim da ljudima u poslednje vreme nasumično pogađaju ccv broj, bar sam ja tako razumeo kad mi je objašnjavala devojka iz centrale UniCredit-a (jer sam tražio obrazloženje kako je moguće da mi je hakovana kartica koja nikada nije korišćena online). Samo mi nije jasno kako se to njima negde ne zabeleži da je neko probavao nekoliko puta pogrešan ccv dok ne ubodu pravi. Ne znam ne razumem se oko toga toliko.
A ako sam porucio patike i platio na nisovoj pumpi paketomat karticom i zeni se nisu svidele pa ih je vratila,e sad oni su novac vratili tako sto su uplatili na njenu karticu,da li se to meni anulira ili se ipak racuna u potrosnju?Ne verujem da je iko sa foruma stigao to da proba, tj. da namesti da mu je potrošnja preko 30k sa podizanjem uz kupovinu, a ispod bez podizanja. Ipak, ono što je činjenica jeste da svaka banka tačno zna koji je deo šta, pa bi tako i Yettel znao da je od tih 8k zapravo 5k bilo gotovina, a 3k samo plaćanje, tako da bih rekao da bi ti se samo 3k i priznalo.
Prodavac može da vrati samo na karticu sa koje je naplatio.A ako sam porucio patike i platio na nisovoj pumpi paketomat karticom i zeni se nisu svidele pa ih je vratila,e sad oni su novac vratili tako sto su uplatili na njenu karticu,da li se to meni anulira ili se ipak racuna u potrosnju?
Pa i meni bilo cudno ali verovatno zato sto je placeno na nisovoj pumpi na kasi,patike su vravene brzom postom i oni su je zvali da traze broj racuna na koji da izvrse povracaj🤷🏻♂️🤣Prodavac može da vrati samo na karticu sa koje je naplatio.
Ako je prodavc vratio suprugi, vratio je na tekući račun. Ne može na karticu sa koje nije primio baš tu uplatu.
Pa nije meni palo na pamet,nisam sigurno namerno porucio patike pa otkazao da bi ispunio limit od 30 soma,svasta cu da cujem ovde.Na ovo pitanje odgovor verovatno nema ni sama banka. Ono što korisnicima može da padne na pamet, to ni trideset uslova korišćenja ne može da pokrije.
Pa i mene je ovo zanimalo bas zato sam i pitao,inace sam vec na potrosnji preko 40.000 jer sve svakako placam karticom.Upravo tako, a povratom na istu karticu bi Yettel znao da je kupovina poništena, ali dobro je pitanje šta bi se desilo sa računanjem potrošnje. Otkazane transakcije/rezervacije se definitivno ne računaju, ali siva je zona ako refundacija nastupi nakon knjiženja. Povezana stvar, ako nekome baš prigusti i zafali mu neka hiljada do tih 30k, uvek može da kupi nešto u fizičkim prodavnicama koje refundiraju u gotovini, poput Lidla ili Deichmanna (navodim ih jer sa njima imam lično iskustvo), a onda to vrati sutradan. Banka neće znati i računa se u potrošnju bez problema.
Za maxi potvrdjujem provereno,vracaju kes iako platis karticom.U DM-u takođe bespogovorno vraćaju gotovinu, dok Idea/Roda isto, ali zavlače pošto je za radnika minus ako radi refundaciju i mora da konsultuje poslovođu, tj. naređeno im je čak i da dok kucaju račun ne koriste storno karticu. Ako se ne varam, i za Maxi važi da vraćaju keš.
E, pa to je druga stvar. Prethodno si napisao da su vratili na njenu karticu umesto direktno na račun (koncepti su tehnički vrlo različiti), što je napravilo zabunu. Onda je suštinski ekvivalentno tome da su vratili u gotovini, Yettel za to ne zna i svakako ti se računa u potrošnju.oni su je zvali da traze broj racuna na koji da izvrse povracaj
Pa nisam lepo objasnio onda,meni to isto kartica racun,ali ubuduce bicu precizan vidim sad i ja kad ponovo procitam,uglavnom ja sam platio mojom yetel karticom a vracen je novac na zenin racun u intezi😀E, pa to je druga stvar. Prethodno si napisao da su vratili na njenu karticu umesto direktno na račun (koncepti su tehnički vrlo različiti), što je napravilo zabunu. Onda je suštinski ekvivalentno tome da su vratili u gotovini, Yettel za to ne zna i svakako ti se računa u potrošnju.
U vecini prodavnica obuće, čak i tehnike kada stigne roba stigne i odustanak kupovine na daljinu gde se navodi broj tekućeg racuna za povraćaj novca. Ne mora uvek na originalan način plaćanja (debitnu/kreditnu karticu)patike su vravene brzom postom i oni su je zvali da traze broj racuna na koji da izvrse povracaj🤷🏻♂️🤣
Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da ste ostvarili pravo na besplatno korišćenje Bank Max paketa.
Ovo pravo ste ostvarili prebacivanjem zarade (ili dela zarade) na Yettel Bank tekući račun i korišćenjem Bank Max paketa.
U nastavku se možete upoznati sa pogodnostima koje su Vam od sada na raspolaganju:
• 0 RSD za mesečno održavanje računa počev od narednog meseca (RSD, EUR i USD);
• 0 RSD za isplatu novca na bankomatima svih banaka u zemlji (neograničeno DinaCard i Mastercard debitne kartice);
• 0 RSD za dinarske transakcije u domaćem platnom prometu do 300.000 dinara;
• 0 RSD za izdavanje osnovne Mastercard debitne kartice;
• 0 RSD za upit stanja na računu na našim bankomatima (neograničeno uz DinaCard i Mastercard debitne kartice);
• 0 RSD za odbijene transakcije za plaćanje Mastecard debitnom karticom u inostranstvu.
Navedene povoljnosti će Vam biti na raspolaganju dokle god ispunjavate sledeće uslove:
1. Bank Max paket u upotrebi i
2. Redovan mesečni prijem zarade ili dela zarade (u iznosu koji sami odaberete).
Napominjemo da Vam Banka neće ukinuti pogodnosti ako Vam izostane jedna mesečna zarada ili deo zarade (u iznosu koji sami odaberete).
Ukoliko navedene uslove više ne ispunjavate (promenite paket ili Vam izostanu 2 uzastopne mesečne zarade ili deo zarade), pogodnosti će prestati da važe.
Dobra vest za Vas je da će ove pogodnosti biti automatski aktivirane ukoliko ponovo u upotrebi budete imali Bank Max paket i uz to primate mesečnu zaradu ili deo zarade na Yettel Bank tekući račun.
Podsećamo Vas da kao primalac zarade u Yettel Bank možete ostvariti i sledeće pogodnosti:
• Podnošenje zahteva za kredit do 1 000 000 RSD bez pribavljanja dokumentacije od poslodavca,
• Podnošenje zahteva za kredit brzo i lako putem internet aplikacije Banke.
Za sve dodatne informacije posetite ovde.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari