Šta je novo?

MTS - SBB - Yettel - Supernova - Orion - Ostali provajderi (Generalna diskusija i poređenje usluga)

Kog provajdera koristite?

• Ukupno glasača
    217
a1 mi je poslao mail pre neki dan da ce biti dostupna njihova optika kod mene u gradu, u paracinu, a vec mi se javljaju iz mts-a za 18 meseci za 1 din i 6 meseci full cene, tek oktobra sam gotov sa jotelom 3.8.2023 potpisan ugovor a tek optika uvedena 12.9.2023 pa se po tome vode da tek 1.10.2025 mogu da radim sta ocu iako je ugovor gotov, videcu da li bi a1 dao neku kontra ponudu posto iskreno pre bi u a1 nego mts

Pa, ti označi onu sa kojom si više zadovoljan što se tiče usluge i cene. :)

@mlax37 Izaberi četvrti i mirna bačka. :D

Šta je na kraju najpovoljnije uzeti? TV me i ne interesuje toliko, već samo dobar i stabilan net.
Trenutno sam se uselio u novu zgradu i Orion još uvek nije "ušao" sa optikom, inače bi njih na keca jer su realno najbrži i za 6 godina korišćenja u starom stanu ako su 3x zaštekali.
Al trenutno gledam sve ponude i Yunet mi deluje kao najbolja opcija, ali možda ne vidim neku dobru kombinaciju paketa :)

Posto mi istice ugovor u Novembru i nisam zahtevan korisnik dogovorili narednih godinu dana stara cena tj. 3600 din ,a druga godina 4100 koliko je minimun za TV+Net paket.
Imao sam pre brzinu 150/15 internet, sada 300/30 , meni vise nego dovoljno, TV zbog ukucana, ja veoma slabo gledam.

Sta sad raditi, da li da prelazim na Yettel ako je kvalitetniji ili ostajem na SBB? Na PROMO vise ne racunam...
Da bi prešao na yettel moraš imati mts optiku sprovedenu, pošto yettel koristi mts optiku. E sad platforme su različite, internet meni lično radi odlično, (besprekorno bez ikakvih prekida i slično) za tv ukoliko si zahtevan korisnik bolji je sbb, ukoliko nisi i baš te briga onda biraj ko ti bude povoljniji i ko ti da bolju ponudu.

Yetel i Sbb nisu partneri imaju istog vlasnika :)

Samo je problem što ne dostupnost A1 trenutno minorna. Nadam se da će se proširiti uskoro.
Šire se ozbiljno, evo sad kod mene na B. Kosi u ulazu upravo postavljaju kablove. Ali trebaće im vremena i vremena da dostignu neki značaja nivo prisustva...

Jesi li siguran? Meni komšija koji ima yettel reče da i dalje ostaje stara numeracija bez obzira što ih sortiraš, a to je suština.
Da, numeracija ostaje stara... što je baš glupost.
Gledao sam ponude svih kanala koje imaju. Tu je sbb mnogo povoljniji kažem. Telefon, pa danas slabo ko koristi fiksni. Internet sbb ima sasvim dovoljnu brzinu, čak i preveliku (za moje potrebe).
SBB ima problem sa kvalitetom mreže - na nekim mestima, internet radi odlično i maltene nema razlike u odnosu na optiku. A na nekim pak internet je očajan i nije ni 50% optike. Ne pomaže ni to što dele krš opremu i trećerazredne modeme/rutere u poređenju sa MTS-om i Yettel-om (ne znam šta deli A1...).
Sta sad raditi, da li da prelazim na Yettel ako je kvalitetniji ili ostajem na SBB? Na PROMO vise ne racunam...
Ako ti je bitniji internet, onda Yettel. Ako ti je bitniji TV, onda SBB.

Izmenjao sam mts,yettel i sad a1, sto se same optike tice nisam imao nekih problema, svi su ok - gledajte ko ima bolju ponudu. Yettel je imao neke mini probleme u samom pocetku ali su ispeglali to vremenom. Mts voli preferira da malo brljavi po racunima u njihovu korist pa to ti je.. mada ne znam da li i dalje to rade davno sam bio

Sam internet MTS optika je bez premca, televizija SBB/EON, korisnička podrška ubedljivo SBB/EON, value for money rekao bih optika A1 jer te ne uslovljava sa fiksnim kao MTS a ima stb box sličan EON. Čim se pojavi u mojoj zgradi A1 mislim da prelazim na A1 jer je cena vrlo korektna + ako bude neka promocija a uvek bude.

Da li kad A1 napravi svoju infrastrukturu i sprovede svoju optiku u ulazu, će se i dalje kačiti na MTS ili se ide direktno kroz zid u stan? Takođe kod Orion optike predpostavljam, ako nema postojeće rupe, da se buši za ulazak u stan? Hvala

a1 nema veze sa mtsom, bice njihova optika nov kabal doveden u stan, a da je u pitanju yettel oni bi mogli na mtsov

Istekao mi je ugovor kod SBB i ozbiljno planiram da ih zamenim, sto zbog cena sto zbog politike oko Arena. Trenutno imam od koga da uzmem kod i za OrionTv i za Eon za smarttv. Svakako bih voleo da uzmem neki duo paket. A1 deluje prinamljivo, drugi izbor je orion. Radim od kuce, bitan mi je stabilan net, nije toliko bitna brzina.
Kako stoje stvari sto se tice nat-ovanja kod ostalih? Imao sam srecu da kod abb vec godinaa nisam bio iza nat-a.
A1 optika je prosla kod moju ulicu (Nis) ali samo do zgrade. Zgrada pored mene vec ima i po zgradi provucene kablove. Od cega ovo zavisi? Zvao sam A1 i rekli su mi da ce od oktobra moci da A1 koristi mts optiku u mojoj zgradi. Ovo mi malo nrlogicno. Pitao sam upravnika zgrade i niko ga iz a1 nije kontaktirao

Pa ako ste kao zgrada dali dozvolu za mts a mts iznajmljuje yetellu i a1 sta ima upravnik da to zna jer jedino ako niste ovlastili upravnika da lica kojima ste dali ugovor moraju da vas obaveste o njihovim partnerima.

Ne kapiram. A1 optika viri ispred zgrade uza zid, vec je u planu da udje unutra. U nekim zgradama u okolini ima i mts i a1 u zgradi

A1 je raskopao ceo Niš i ima svoju mrezu. Ne znam iz kog razloga su mi rekli da ce da koriste Mts optiku kroz zgradu

Једино Орион има више интернет адреса него корисника.

Pa zasto onda natuju? I a1, tek poceo. Jel vi sto imate a1 imate i nat?

Da li kad A1 napravi svoju infrastrukturu i sprovede svoju optiku u ulazu, će se i dalje kačiti na MTS ili se ide direktno kroz zid u stan? Takođe kod Orion optike predpostavljam, ako nema postojeće rupe, da se buši za ulazak u stan? Hvala
Pre A1 imao sam MTS optiku. Kad su dosli iz A1 da mi uvedu doveli su samo opticki kabal iz svoje kutije do kabla koji je razveo mts od svoje kutije i usao u stan. Splajsovali su svoj kabal sa mts-ovim kablom koji je usao u stan tako da nisu nista naknadno busili i razvodili.

Vrh Dno