Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Imam SBB paket, i istekao mi je ugovor, pa planiram da predjem na Yettel Net TV Premium i da uzmem ovaj Samsung televizor od 65 inca, pa me zanima da li bi morao da se vuce novi kabl za internet? Imam vec od SBB-a, a koliko vidim oni su nesto sad spojili saradnju pa mozda ne bi morao poseban prikljucak. Zvao sam da pitam, ne znaju ni oni sami, kazu zvace kolege sutra sa ponudom i odgovorom. Ako bi morao da se vodi novi kabl ostacu samo na SBBu i preci na ovaj premium paket, koliko vidim ponuda im je slicna, ako ne i ista.

Yettel ti je na optici i ako nemas provucenu optiku u tvom kraju ne mozes preci. Jedino ako si i sada na optici kod SBB onda moze.

Optiku svi hvale na sva usta, ali dzaba kad je 99% korisnika iza CGNat. Jedino da se doplati za staticku adresu, ali to vise nije to, jer paket je skuplji. Jedino sto ne jos drži na SBB je net, iz razloga sto nisam iz CGNat.

Yettel ti je na optici i ako nemas provucenu optiku u tvom kraju ne mozes preci. Jedino ako si i sada na optici kod SBB onda moze.

Optiku svi hvale na sva usta, ali dzaba kad je 99% korisnika iza CGNat. Jedino da se doplati za staticku adresu, ali to vise nije to, jer paket je skuplji. Jedino sto ne jos drži na SBB je net, iz razloga sto nisam iz CGNat.
Yu Net takodje koristi MTS optiku, imaju znatno bolje cene (trazite kompletnu ponudu na e-mail) i nude staticke IP adrese.

Yu Net takodje koristi MTS optiku, imaju znatno bolje cene (trazite kompletnu ponudu na e-mail) i nude staticke IP adrese.
U zgradi konkretno imam provucenu mts i SBB optiku, ali mislim da nemam optiku provucenu u stan, samo obične kablove od SBB (jos kad je bio Ikom)…

Edit: proverio sa SBB Chat podrškom, nije optika

U zgradi konkretno imam provucenu mts i SBB optiku, ali mislim da nemam optiku provucenu u stan, samo obične kablove od SBB (jos kad je bio Ikom)…
Instalirace oni to, ja nisam presao kod njih jer sam dobio 50% popusta u MTSu kada sam im trazio IDP broj za prenos ali izgledaju ok (sa rezervom, ista glupost kao telekom)

Dobio sam mail da je ažurirana yettel TV box aplikacija i da je u pitanju potpuno novi interfejs ali ja apsolutno nikakve promene ne primećujem .

Zna li neko od čemu se radi ?

Prilozi

• Screenshot_20250824_103942_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_20250824_103942_com.google.android.gm.jpg
    106.2 KB · Pregleda: 47
Meni na jednom boxu gotovo da i ne radi televizija, stalno se pri promeni kanala pojavi plavi ekran sa zelenim kruzicem i to vrti neko vreme dok ne izbaci da sadrzaj ne moze biti reprodukovan, kod greske P000 ili P001.
Prijavljivao smetnje, resetovali box, oni, ja...nista nije pomoglo, na kraju su dosli njihovi iz servisa i zamenili box i opet isto.
Na staroj platformi nisam imao ovih problema, nova je izgleda veci krs nego prethodna.
Da napomenem da onaj drugi box koji je blizu rutera radi bez problema tako da sumnjam da im ova nova aplikacija otezano radi ili ne radi ukoliko box nije bas neposredno do rutera.
Jel imao neko slicnih problema?

Meni na jednom boxu gotovo da i ne radi televizija, stalno se pri promeni kanala pojavi plavi ekran sa zelenim kruzicem i to vrti neko vreme dok ne izbaci da sadrzaj ne moze biti reprodukovan, kod greske P000 ili P001.
Prijavljivao smetnje, resetovali box, oni, ja...nista nije pomoglo, na kraju su dosli njihovi iz servisa i zamenili box i opet isto.
Na staroj platformi nisam imao ovih problema, nova je izgleda veci krs nego prethodna.
Da napomenem da onaj drugi box koji je blizu rutera radi bez problema tako da sumnjam da im ova nova aplikacija otezano radi ili ne radi ukoliko box nije bas neposredno do rutera.
Jel imao neko slicnih problema?
Zamenite mesta box-evima, dalji na bližu lokaciju i obrnuto, pa vidite da li i dalje isti box pravi problem, odmah ćete znati da li je do samog box-a ili do nečeg drugog.

Probajte, par minuta posla, i ako isti box pravi problem onda je do boxa, a ako na istom mestu (bliže, dalje od rutera) pravi problem onda je do nečeg drugog.....

Instaliraj Speedtest na box, pa proveri kakva ti je veza do rutera.
Pozdrav

Ali meni su oni iz servisa vec zamenili box novim, situacija je ista.
Da li si probao da izmeriš jačinu WiFi signala u blizini tog boxa koji ti pravi probleme? Ili da proveriš da li ti je WiFi na 5GHz ili ruter radi samo na 2.4GHz (naravno, bolje je da ti bude na 5GHz, pogotovo ako puno vas istovremeno koristi taj internet)? Probaj da pomeriš ruter sa postojećeg mesta na neko drugo radi boljeg signala kao i da proveriš da li između rutera i box-a ima nešto što mu ometa signal (bežični telefon, mikrotalasna, strujni kablovi u zidu koji je između, komšijin ruter s druge strane zida,...)? Da li si merio jačinu wifi signala kod boxa kao i koji su kanali najviše opterečeni susednim WiFi-evima (to možeš i preko telefona nekom od aplikacija kada staneš kod boxa a možeš i na samom boxu da instaliraš takvu aplikaciju pa da meriš gledajući na TV-u rezultate i da sa njom meriš brzinu neta i vidiš opterečenost WiFi kanala). Ako ti je WiFi signal na lokaciji tog boxa slab - da li si razmišljao da uzmeš pojačivač wifi signala (takozvani Most) i da ga staviš gore na sprat i u toj sobi gde ti je taj box? Ili da probaš preko etherneta tj. kabla? Da li imaš opciju da koristiš aplikaciju za TV na pametnom TV-u pa da preko nje gledaš televiziju umesto na boxu, možda ti tada svi navedeni problemi nestanu?

Poslednja izmena:
Jel ti rade normalno druge stvari tipa YouTube, ako imaš Hbo Max i slično?

Какве везе имају бежични телефони они раде на 1880-1900 мегахерца?

Ja lepo deinstalirao ažuriranja na stb i vratila mi se stara verzija koja je bila prilikom dobijanja uređaja v2.34.0, zatim otišao na play prodavnici i ažurirao na verziju 2.43.5 i sad imam staru kojoj rade ave funkcije, a ne kao na novoj jeste brža ali osakaćena. Jedino što nema jesu meki filmovi, sve ostalo ima.

Jel nekom danas radi stara aplikacija na android tv? Javlja mi greska pri ucitavanju. Greska 7005

@Generator kod mene bio isti problem. Box odmah do rutera, povezan lan kablom. Doduše, meni je to krenulo da se dešava posle nestanka struje. Pomogao mi je restart aplikacije. Ne samo box off/on, već udjes u podešavanja i odatle restartujes aplikaciju.

Resih malo da eksperimentisem i ispostavilo se da je ipak do internet veze, iz nekog razloga ova nova platforma im je bas osetljiva na slabiji wifi pa baguje, u smislu plavog ekrana i nece da pusti sadrzaj.
Imao sam neki Asusov ruter koji mi je sluzio kao ripiter da siri wifi u prizemlju pa iz njega nabodem mrezni u stb i proradi kako treba, tek po nekad se mozda na sekund pojavi plavi ekran pri promeni kanala ali brzo nestane i pusti kanal bez da izbaci onu gresku kao ranije. Mogu ovi iz Yettel-a da me zaposle kod njih da im radim podrsku posto od njih nema 'leba😀
Druga stvar koja me nervira od kada su mi zamenili box je da se i on gasi kada se ugasi tv, koja bese to opcija da je iskljucim?
Hvala svima koji su sa predlozima pomogli da resim problem👍

Resih malo da eksperimentisem i ispostavilo se da je ipak do internet veze, iz nekog razloga ova nova platforma im je bas osetljiva na slabiji wifi pa baguje, u smislu plavog ekrana i nece da pusti sadrzaj.
Imao sam neki Asusov ruter koji mi je sluzio kao ripiter da siri wifi u prizemlju pa iz njega nabodem mrezni u stb i proradi kako treba, tek po nekad se mozda na sekund pojavi plavi ekran pri promeni kanala ali brzo nestane i pusti kanal bez da izbaci onu gresku kao ranije. Mogu ovi iz Yettel-a da me zaposle kod njih da im radim podrsku posto od njih nema 'leba😀
Druga stvar koja me nervira od kada su mi zamenili box je da se i on gasi kada se ugasi tv, koja bese to opcija da je iskljucim?
Ma nova dreš, jedino što ima brzinu ostalo krš

HDMI-CEC

Vrh Dno