Šta je novo?

Dilema oko stereo pojacala

sinda

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Quantum Velocity cpu waterblock)
Matična ploča
MSI B550 Tomahawk Max
RAM
G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
GPU
AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
Storage
ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2
Zvuk
EK WATER Custom loop (EK Coolstream PE360mm+EK Coolstream PE240mm)
PSU
Corsair HX 750i
Kućište
InWin 303
Monitor
AOC 24"
Mobilni telefon
OnePlus8
Pozdrav ekipa,

Trenutno posedujem AVR Denon X2700H,koji mi je super za filmove,medjutim hteo bih da ubacim neko obicno stereo pojacalo kada hocu da slusam muziku,posto mi ovaj Denon malo cudno zvuci u stereo modu. Zvucnici koji bi terali stereo su Klipsch R26-F. A pojacalo...e tu je dilema. Budzet je izuzetno skroman (do 100e max) pa bih isao na nesto polovno sa KP naravno. Ono sto je meni zapalo za oko u tom cenovnom rangu je sledece:

Onkyo A-9211
Onkyo A-9155
Denon PMA- 520 AE
Denon PMA-280
Denon PMA 655-R
Grunding Fine Art V2 (ovo mogu da uzmem od kolege na probu)
Ako je neko slusao nesto slicno ovome gore nabrojanom,neka napise utiske.

Интегрално појачало мора да има улаз у снагаш, под именом main in, power amp in, ht (bypass) а размисли и о неком снагашу јер на авр су пре оут излази.
Колико видим 2700 нема пре оут за предње канале, само суб и зона 2.

Od ovih što si pobrojao, ja bih gledao što noviji model, čisto da izbegneš igranku sa preklopnicima za izbor ulaza, ili raznim filterima (ton bajpas, laudnes, subsonic, i sl).

Po snazi su svi tu negde, a po "muzikalnosti" nemam predstavu, o tome nemam pojma.

Da sam na tvom mestu, ne bih odbacio ni opcije ovih malih digitalnih pojačala, tipa fosi i tako to - em je novo, ne zauzima puno prostora, a ima gi raznih (s blutut, vufer out, daljinski, i to).

Интегрално појачало мора да има улаз у снагаш, под именом main in, power amp in, ht (bypass) а размисли и о неком снагашу јер на авр су пре оут излази.
Колико видим 2700 нема пре оут за предње канале, само суб и зона 2.
Neću ga vezati sa AVR-om (2700 nema pre aut za prednje) plan mi je da kad hocu da slusam stereo,bukvalno iskljucim bananice iz zvucnika od AVR-a,i ukljucim bananice od zasebnog stereo pojacala.

Ја бих ти препоручио Yamaha AX 497, имам исто појачало и стварно је одлично у том рангу, додуше кошта мало више од 100€ али не много. Иначе имам ситуацију да користим AVR, у мом случају Yamaha RX V477 и поменуто стерео појачало. Музика преко стерео појачала је неупоредиво боља. Међутим мораш бити спреман да узмеш још један пар каблова и мењаш их по потреби, ја сам то радио око годину дана, мени није сметало јер у просеку можда једном недељно одгледам филм па самим тим и једном недељно променим каблове. Опет са друге стране то баш и није добро за улазе на звучницима па ми је недавно другар из Немачке донео Dynavox AMP -S MKII, па сад више не морам да мењам каблове.
P.S. Видим сад твој одговор, то је то.

Neću ga vezati sa AVR-om (2700 nema pre aut za prednje) plan mi je da kad hocu da slusam stereo,bukvalno iskljucim bananice iz zvucnika od AVR-a,i ukljucim bananice od zasebnog stereo pojacala.

A zona 2 ne mož da se iskoristi u tu svrhu?

A to što nema denon nema pre-out izlaze nije ni loše, u tvom slučaju.
Ako već nisi najzadovoljniji stereo zvukom sa risivera, verovatno ne bi bio da ništa zadovoljniji ni sa kombinacijom denon + "snagaš" - dobio bi isti zvuk, samo malo jači.
I još da dodam, konkretan predlog, ako gledaš samo klasična pojačala, harman kardon hk 630 mož da se nađe za te pare, a možda i hk 650 (za ovaj 650, usudio bih se da kažem nema boljeg odnosa uloženo/dobijeno).

Ne želim da zvučim negativno ali mislim da će ti ta gimnastika isključi/uključi brzo dosaditi.
Ovo kaže neko ko je na svoju integralac Yamaha A-S2100 dodao odvojen DAC, MiniDSP Flex procesor sa svojim DAC-om, predpojačalo za gramofon, subwoofer sa dva puta (preko MniiDSP-a i direktno na PreOut), da bi slušao gramofon, WIIM streamer, CD player, HTPC i Smart TV.

Ne želim da zvučim negativno ali mislim da će ti ta gimnastika isključi/uključi brzo dosaditi.
Ovo kaže neko ko je na svoju integralac Yamaha A-S2100 dodao odvojen DAC, MiniDSP Flex procesor sa svojim DAC-om, predpojačalo za gramofon, subwoofer sa dva puta (preko MniiDSP-a i direktno na PreOut), da bi slušao gramofon, WIIM streamer, CD player, HTPC i Smart TV.
Pa pazi,to bih vide vremenom,posto 90% vremena se vrti stereo zvuk na sistemu (tv,radio,yt) onih 10% vremena su filmovi/serije u surround okruzenju. Ali dok ne probam,ne znam da li cu se smoriti od prestekavanja :)

Није то мобилна опрема за терене где се очекује често извлачење конектора. Не што би досадило већ би се они оштетили или дошло до споја који није потребан. Поента је да се или мења авр или набави засебни стерео систем. Сви преклопници за каблове деградирају звук. Колико се то примети зависи од самог система и положаја звучника у просторији.

Сви смо различити, не мора да значи да ће се сморити јер и сам каже да ће то бити ретко, ја рецимо нисам јер сам у "најгорем" случају то једном недељно радио.
У сваком случају за нас смртнике Hi - Fi је у највећем броју ситуација компромис. Опције су му следеће:
  • Нов AVR и снагаш, најбоља али и најскупља варијанта, мислим ипак нереална у овој причи;
  • Друга опција да поред појачала узме што квалитетнији свичер и да не мора да мења каблове, мислим да у овим Entry level Hi - Fi системима који и ја имам нема шансе да се осети деградација звука због свичера. Међутим такав свичер је барем 100€ а покретач теме је толико хтео да потроши за појачало, дакле опет додатни трошак;
  • Трећа варијанта је да мења каблове за почетак, временом нек види да ли би ишао на приступачнију другу варијанту или на бољу али много скупљу прву варијанту.

Избор је на покретачу теме...

Nazad
Vrh Dno