Batonbaton
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 17.08.2025
- Poena
- 1
Samo jos jedna bitna stvar,jesi li zadovoljan baterijom GSP moduHvala puno,onda idem na 970
Samo jos jedna bitna stvar,jesi li zadovoljan baterijom GSP moduHvala puno,onda idem na 970
Samo jos jedna bitna stvar,jesi li zadovoljan baterijom GPS modu
Kolega, slušaš li išta preko 970? Ja koristim dosta YT music, i ubacim 3-4 podcasta koji slušam dok trčim, a mogu da budu i po 2h dugi. I, problem je što sat dosta sporo reaguje na veće fajlove, a pogotovo rewind 15sec ne reaguje uopšte. Nisam imao sličan problem sa 7pro , verovatno im treba vremena da ispeglaju SW...Činjenica je da HW trpi zbog baterije, ali sam se nadao nešto jačem HWu nego na prethodnim...Da 970 je žargonska skraćenica za Garmin Forerunner 970, kad smo već u temi o satovima.
Ili FR970.
Ako si čitao temu, mogao si da vidiš da sam posle skoro 4 godine sa 945 prešao na 970 i za sada sam zaista zadovoljan satom. Ima gomila gimicka koji mi nisu potrebni, za mesec dana se manje više iskristalisalo šta koristim i nijednom nisam pomislio nešto tipa "koji moj sam ga i kupovao, kad je 945 i dalje potpuno funkcionalan?!".
Samo jos jedna bitna stvar,jesi li zadovoljan baterijom GSP modu
Kolega, slušaš li išta preko 970? Ja koristim dosta YT music, i ubacim 3-4 podcasta koji slušam dok trčim, a mogu da budu i po 2h dugi. I, problem je što sat dosta sporo reaguje na veće fajlove, a pogotovo rewind 15sec ne reaguje uopšte. Nisam imao sličan problem sa 7pro , verovatno im treba vremena da ispeglaju SW...Činjenica je da HW trpi zbog baterije, ali sam se nadao nešto jačem HWu nego na prethodnim...
Iz moje perspektive navedena tri sata (Fenix 8, Enduro 3 i Forerunner 970) su po ponuđenim funkcijama prilično slični. Fenix 8 je uslovno rečeno najrobusniji, Enduro 3 je slična priča po manjoj ceni (bar je inicijalno bilo tako) samo bez AMOLED ekrana a Forerunner 970 već ima nezvanični nadimak da je baby fenix. Gledajući cene na zvaničnom sajtu u ovom momentu su na sličnom nivou - unutar 100-200 dolara razlike. Iz moje perspektive je pitanje kom detalju daješ prednost. Rekao bih da Enduro ima prednost u slučaju baterije, Fenix u slučaju robusnosti a Forerunner u ceni i kompaktnosti.Hvala puno,onda idem na 970
Nije to isti segment, uz respekt prema amazfit. Nomad cilja direkt u čelo Instict 3, i to one jače verzije. Sledeći Instict će sigurno da ima mape, ozbiljan faul je što makar najskuplji nema.Mogu da traze, ali ne verujem bas i da ce da se prodaje. Plastic body, mineral glass.
Balance 2 je na kp oko 250, trex3 ispod toga.
Zavisi za šta treba, hardverski su prilicno slicni, u kolicini memorije i hr senzoru, amazfit koristi skuplje materijal, a coros ima bolji softver.Nije to isti segment, uz respekt prema amazfit. Nomad cilja direkt u čelo Instict 3, i to one jače verzije. Sledeći Instict će sigurno da ima mape, ozbiljan faul je što makar najskuplji nema.
A elevate 4 , to ništaMeni kod i3 nije nedostatak mapa problem ni hr senzor, već sto su solaru stavili premalo memorije, a amoled nema muziku i touch.
ni hr senzor,A elevate 4 , to ništa![]()
Salta, Epix Pro istovremeno prati oba i ako se otkaci strap ili crkne, nastavlja najnormalnije sa svojim senzorom.Garmin ne prešalta na svoj senzor kada crkne baterija na strapu?
@Audio sad su uslovi najbolji mogući, sačekaj zimu pa vidi šta će da ti meri kad je napolju 7c. Završava i meni posao senzor na satu, ali traka je jeftina, besprekorna, dokazana, neću da razmišljam.
U pravu si. Ima to veze i sa time što je sat baš tanak i lagan pa ne landara.Garmin ne prešalta na svoj senzor kada crkne baterija na strapu?
@Audio sad su uslovi najbolji mogući, sačekaj zimu pa vidi šta će da ti meri kad je napolju 7c. Završava i meni posao senzor na satu, ali traka je jeftina, besprekorna, dokazana, neću da razmišljam.
Tako je radio i 955.Salta, Epix Pro istovremeno prati oba i ako se otkaci strap ili crkne, nastavlja najnormalnije sa svojim senzorom.
Čitam sada šta pišu @psychofedex i @Audio moraću da prelistam podešavanja.Garmin ne prešalta na svoj senzor kada crkne baterija na strapu?
The "failover" of a HRM (Heart Rate Monitor) from a band to the watch on a Garmin Forerunner 970 is a built-in feature where the watch automatically switches from an external heart rate strap to its internal wrist-based heart rate sensor when the strap is no longer detected, ensuring continuous heart rate monitoring during activities. There is no specific setting to manually enable or disable this, as it functions automatically to maintain data collection.
Merio je normalno prvih nekoliko minuta i jednog momenta pogledam sat, kad na HR polju stoji "--", u sledećoj sekundi izbaci 212, 210, 211......"--".....131, 129 (ovo je otprilike bilo OK) i nekoliko sekundi kasnije opet "--" i ode u 200+, otkačim senzor sa trake, "--", zakačim, opet 200+, skinem celu traku, sve vreme trčim, 100-150m kasnije vratim traku, 200, 170, 159, 157, 141 i stabilizuje se tu negde, otprilike OK. Nekoliko stotina metara kasnije, kreće prvo brdo, ja po navici pogledam sat - 212....more skinem, zgužvam traku i stavim u džep. Ona je verovatno sve vreme održala signal, zato nije prebacio na optički merač na satu, ali nije imala šta da izmeri u džepu.Coros baš dugo čeka da se traka povrati, pa tek onda pređe na optiku. Možda nije bio dovoljan gap ili je sve vreme video senzor, ali nije dobijao razumne podatke, pa ih je ignorisao.
ono sto je postalo popularno poslednjih par nedelja/meseci ovde jeste Amazifit, Balance 2 ili T Rex 3.Zdravo narode, vidim da ste dosta informisani oko ovih satova, pa ako moze koji savet
Skoro sam imao priliku da vidim Fenix 8 uzivo od kolege, i mnogo mi se dopao sat, ali mi se nije dopala cena
Hteo bih da kupim sebi neki dobar GPS sat do nekih 500e, sta je najbolje sto moze da se kupi za te pare?
Ono sto mi je bitno da ne izgleda kao plasticna igracka, vec da je malo ozbiljniji/elegantniji sat (izgled slican Fenix 8 recimo).
Da ima precizne senzore, dosta funkcija, dobre mape i dobru aplikaciju.
Da baterija traje minimum 10 dana, po mogucstvu solidno vise
Da nije ogroman sat, posto imam tanke zglobove. Kolegin Fenix 8 je 47mm, i za divno cudo mi ne stoji lose, tako da je to neka maksimum velicina.
Nesto sam procitao na netu da Garmin bije los glas zbog poteza koji su napravili sa Connect+ pretplatom. Doduse nisam puno upucen, pa ako je to nesto toliko lose, onda bi ih izbegao..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari