Šta je novo?

iOS 26 (Beta)

mozda je scam :)

Dobio mail od Apple-a da se pridruzim beti, kao limited offer. Ne secam se da su to nekad slali nekome.

Dobio takve mailove 2016 i 2017. sa adrese 😃

Može lako da bude i ovo što kolega kaže 😃

Svakako znaš kako da se uključiš u beta program ako želiš i nije ti za to potreban njihov mail 😃

I meni isto i 'ajde da je probam i instaliram je, sta znam, lepo radi, za sad ne laguje na 14 pro, mada nisam neki heavy user.

I meni je, ali dok Intesa ne sredi aplikaciju neću ništa da diram

Beta 6 leti bukvalno… otvaranje/zatvaranje aplikacija, animacije… dodali su i 5 novih verzija zvona baziranih na reflection…

Sredili su bug sa priority notifications…

Beta 6 leti bukvalno… otvaranje/zatvaranje aplikacija, animacije… dodali su i 5 novih verzija zvona baziranih na reflection…

Sredili su bug sa priority notifications…
Da li su popravili attention aware features kada je telefon zakljucan?

Deluje da jesu, nisam doduše predugo koristio…

Meni je to uvek radilo, imao sam problem sa prikazom notifikacija kada je zaključan, deluje da je sada ok…

Evo i nova dev. beta 6 - 23A5318f. Novine se za sad ne navode (Intesa-app i dalje iskusno odoleva nadogradnjama, nema šanse da im Apple doskoči :sneaky:).
The new iOS 26 developer beta is still beta 6, but it has a slightly new build number - 23A5318f up from 23A5318c. Apple didn't share why it updated the build, and no notable changes have been discovered as of this publication.

Nema nista od inteze dok se ne potpise novi bezbedonosni sertifikat za iOS 26...

Vrhunsku stvar koju su dodali je cuvanje fizicke kartice u okviru Apple Pay pa sada bukvalno ne mora da se nosi fizicka kartica nigde i mogu se lako kopirati podaci kartice za placanje online gde nema apple pay...

Cini mi se da su malo usporili animacije u ovom buildu...

Moguce, na drugom telefonu mi je pa nisam stigao bas previse da istrazujem, realno meni su bile super kad su bile onako brze, nadam se da nece usporiti...

Inace, sat na lock screen sa Liquid Glass efektom i wallpaperom koji ima npr sunceve zrake na tom mestu je bas fantastican, prelepo izgleda kad se prelama svetlost kroz cifre... mislio sam da nikada necu koristiti onaj ogroman sat ali pogresi covek... :)

Ako sam dobro video ove godine radi VoLTE, ali ne drži me za reč jer nisam siguran.

Instalirao ipadOS 26, lepo izgleda. Za sada najveći utisak je sređena Photos aplikacija, konačno pregledna. Ovo u iOS18 je zaista bio nabacani krš. Lepo radi, doduše M2 je u pitanju pa nisam očekivao probleme, a ono sto bih izdvojio kao novost je plutajući/floating Instagram. Za sada sam samo kod njega zapazio ovakvu funkcionalnost. Ako se ne tapne na x ostaje aktivan sa strane. I još jedna bitna stvar, prvi put na iPadu vidim Phone aplikaciju, sjajno odrađeno. Evo par sličica

Prilozi

• IMG_0254.png
    IMG_0254.png
    2 MB · Pregleda: 80
  • IMG_0253.png
    IMG_0253.png
    1.6 MB · Pregleda: 77
  • IMG_0255.png
    IMG_0255.png
    1.5 MB · Pregleda: 78
  • IMG_0256.png
    IMG_0256.png
    1.6 MB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Baš su se zaradili > dev. beta 7 > Adaptive Power mode, bug fix… U mom slučaju, potrošnja baterije je bliska sa iOS 18 (verovatno zbog penzioner-režima-upotrebe :geek:).

Jedan čudan bug koji još nisu sredili : Kombinacija Viber + Swiftkey.
Kad se otvori poruka iz notifikacija prvo pokaže crn prozor od chata. Tek kad se izađe iz chata i vrati nazad onda se pojavi chat. Ovo se ne dešava kada je aktivna standardna tastatura.

Na beti 7 su još poboljšali Lock screen sat koji sada ima refleksije od pozadine… izgleda bas dobro 😎

Inače su malo smanjili efekat generalno u celom sistemu i za nijansu ne tamnije kod notifikacija…

Jedan čudan bug koji još nisu sredili : Kombinacija Viber + Swiftkey.
Kad se otvori poruka iz notifikacija prvo pokaže crn prozor od chata. Tek kad se izađe iz chata i vrati nazad onda se pojavi chat. Ovo se ne dešava kada je aktivna standardna tastatura.
I kod mene tj ne vidim sta kucam dok ne izadjem pa se vratim nazad.

Uz to Viber i Apple bas bas nisu u ljubavi... a nije im ni Swiftkey favorit :ROFLMAO:

Da, ili da u donjem levom uglu prebaciš na iphone tastaturu i vratiš na swiftkey.
Isključena mi je skroz apple tastatura zbog toga što se sama promeni na njihovu tastaturu kad ona hoće. Da sad ne baksuziram ali skoro mi se to nije dešavalo. Inače već može da se koristi telefon normalno. Ali je bilo kritičnih momenata na prošlim ažuriranjama. Ekran je trepereo kao da će u svakom momentu da crkne. Neću više bete testirati na ip13, mator je za te stvari definitivno.

Vrh Dno