Šta je novo?

Samsung Galaxy Z Fold 7/Z Flip 7

Zar ne dobijaš u preorder duplo veći kapacitet.
Naručiš 256GB a dobiješ onaj od 512GB.

Dobijaš ali sam siguran da je vrednost slušalica, sata i tableta veća od razlike u memoriji.

Ne ide sat, trebalo bi punjač da ide (makar je tako bilo u S25 promociji). Svakako su slušalice težak treš, u rangu TW slušalica sa Aliexpress-a od 30$.

Koristio sam fold 6 do nemilog događaja, pa sam planirao i 7icu da uzmem. Lepo je što su je stanjili ali osim toga ponovo ništa specijalno nisu uradi a cenovno naravno skidaju kožu sa leđa. Tako da mislim da će se čekati na 8icu ili se možda isproba neki drugi brend u fold varijanti.

@NTodorovic nemoj čekati 8 jel su 7 tek sveže izmenili; narednih 3 generacije kontam da će 99% isto da bude uz poboljšanja tipa 45w punjenje, nešto veća baterija i možda za milimetar tanji bezeli oko ekrana; ako se sete da izbace i beskorisnu rupu iz unutrašnjeg ekrana, ihaj! Probaj pixel 9 pro ili n5 npr, ne gubi vreme.

@NTodorovic nemoj čekati 8 jel su 7 tek sveže izmenili; narednih 3 generacije kontam da će 99% isto da bude uz poboljšanja tipa 45w punjenje, nešto veća baterija i možda za milimetar tanji bezeli oko ekrana; ako se sete da izbace i beskorisnu rupu iz unutrašnjeg ekrana, ihaj! Probaj pixel 9 pro ili n5 npr, ne gubi vreme.
Razmišljao sam o pixel-u, dopada mi se. Definitivno će se uzeti u razmatranje. Boga mi poboljšanja oko punjenja su must po meni, ovo je užas. Staviš na punjač i zaboraviš se.

@fkloznica ako se ne varam, sad ga ima i u hrvatskoj i u mađarskoj u ponudi prodavnica...odeš malo na vikend u posetu komšijama, počastiš se, još ako vratiš i porez, eto "besplatnog" vikenda.

Koristio sam fold 6 do nemilog događaja, pa sam planirao i 7icu da uzmem. Lepo je što su je stanjili ali osim toga ponovo ništa specijalno nisu uradi a cenovno naravno skidaju kožu sa leđa. Tako da mislim da će se čekati na 8icu ili se možda isproba neki drugi brend u fold varijanti.
Kako nisu?
Povećali su ekran, poboljšali kameru, ubrzali procesor (mada i ovaj na Fold 6 je bio sasvim OK), dodali još RAM -a, sada ima modela sa 16GB, proširili spoljni ekran tako da uređaj može i dalje da se koristi jednom rukom, ali i kucaju lakše poruke.

Da li su trebali da ubrzaju punjenje i povećaju kapacitet baterije? DA.

Ali reći da ništa nijesu uradili, je kao lisica i grođže.

@Ludak sve se slažem osim ovo za lakše kucanje poruka. Ja sa prosečnom veličinom šake nemam šanse "A" komotno da stisnem, a dok krenem da džongliram telefonom i odvlači mi pažnju od drugih stvari da bi tu radnju odradio, to nije komotno korišćenje. Lično zavidim ljudimo sa ogromnom šakom zbog ovakvih stvari.

Ja koristim FHD+ ne vidim poentu vece rezolucije a i viber aplilacija mi ima problem na toj rezoluciji. A AOD mi je na auto. Ali telefon mahm drzim okrenut na ekran pa manje trosi bateriju.

@Ludak sve se slažem osim ovo za lakše kucanje poruka. Ja sa prosečnom veličinom šake nemam šanse "A" komotno da stisnem, a dok krenem da džongliram telefonom i odvlači mi pažnju od drugih stvari da bi tu radnju odradio, to nije komotno korišćenje. Lično zavidim ljudimo sa ogromnom šakom zbog ovakvih stvari.
Nemam problema sa kucanjem slova A.
Doduše ja koristim SwiftKey, a ne Samsung Keyboard pa sam je prilagodio tačno kako treba (resize).
Ono što bih jedino sada uklonio je što telefon skakuće po stolu kada se stani. Ono je baš iritantno.

Da li z fold 7 kupljen na kp moze da se zameni novim u slucaju problema sa ekranima kao na prethodnim modelima?

Da li z fold 7 kupljen na kp moze da se zameni novim u slucaju problema sa ekranima kao na prethodnim modelima?
Informacija od jednog operatera je sa se samo 4% Fold 6 vratilo za zamjenu kompletnog uređaja.
Ekrane ili folije(ako se moglo) je mijenjao u garanciji oko 16% kupaca.

Što se tiče Fold 5, rezultati su duplo gori to je 10% zamjene uređaja i 30% zamjene ekrana.

Za fold 4 je opet duplo lošije.

Analogno tome, Fold 7 bi trebao da ima 2% zamjene uređaja u ispod 10% zamjene ekrana ili folije što je napokon ono što se očekuje.

Vrh Dno