Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Hteo bih da kupim svoj Access Point ruter, spojim lanom na sbb modem i ugasim wifi na sbb modemu jer nije ni za k, medjutim iz korisnicke sluzbe su mi rekli da obratim paznju jer kao nije svaki ruter kompatibilan sa sbb modemima. Ne vidim sto bilo koji AP ne bi bio kompatibilan kad se poveze na lan, ali s obzirom da bolji ruteri kostaju 15k i navise ne bih bas da se *****em. Da li je neko od vas radio slicnu stvar i ima neki pouzdan AP ruter da preporuci?

Hteo bih da kupim svoj Access Point ruter, spojim lanom na sbb modem i ugasim wifi na sbb modemu jer nije ni za k, medjutim iz korisnicke sluzbe su mi rekli da obratim paznju jer kao nije svaki ruter kompatibilan sa sbb modemima. Ne vidim sto bilo koji AP ne bi bio kompatibilan kad se poveze na lan, ali s obzirom da bolji ruteri kostaju 15k i navise ne bih bas da se *****em. Da li je neko od vas radio slicnu stvar i ima neki pouzdan AP ruter da preporuci?
Ja sam ovo uradila pre dve godine i funkcionise perfektno. Sa moje strane preporuka za Unifi rutere.

Da, imam Unifi Cloud Gateway Fiber, na Huawei SBB ruteru sam ga stavio u DMZ, i Imam Unifi U7 Pro XG povezan na Cloud Gateway Fiber, tako da sam iskljucio Wifi na Huawei SBB ruteru.

jel ima neko da su mu otkljucani arena premium 4 i 5? .........u kom su oni paketu?

ja sam 15 jula potpisao nov ugovor sa 9 meseci po dinar i sada vidim da se ovi kanali ne nalaze u mom paketu......da li mogu da raskinem ugovor zbog ovoga?

Poslednja izmena:
29. jula su ih ubacili ako se ne varam.
tako je......kada sam obnavljao ugovor nije biko reci oko novih paketa....samo je bilo da ce mi dati benefite ako produzim najveci paket...sad sam zvao call centar i rekose mi da mogu da uzmem taj paket ali gubim benefite i moram odmah da placam punu cenu.....ozbiljan dribling sbb ........

da li na osnovu ovoga mogu da raskinem ugovor bez penala?......

iskreno mene samo zanima da gledam euroligu u basketu.....ako su namerno napravili ta dva kanala da bi tu prenosili euroligu onda je vecina nas u problemu jer ce morati da placa najskuplji paket....a ako se euroliga bude prenosila na AP 1,2 i 3 onda me iskreno briga za 4 i 5.....zna li neko kakav je plan i programska sema?

tako je......kada sam obnavljao ugovor nije biko reci oko novih paketa....samo je bilo da ce mi dati benefite ako produzim najveci paket...sad sam zvao call centar i rekose mi da mogu da uzmem taj paket ali gubim benefite i moram odmah da placam punu cenu.....ozbiljan dribling sbb ........

da li na osnovu ovoga mogu da raskinem ugovor bez penala?......

iskreno mene samo zanima da gledam euroligu u basketu.....ako su namerno napravili ta dva kanala da bi tu prenosili euroligu onda je vecina nas u problemu jer ce morati da placa najskuplji paket....a ako se euroliga bude prenosila na AP 1,2 i 3 onda me iskreno briga za 4 i 5.....zna li neko kakav je plan i programska sema?
Pročitaj poslednjih 15 strana teme, raspisali se ljudi.

Niko ne zna plan i program, cak ni ovi iz arene. Tako da nemas za sta da se hvatas za raskid ugovora bez penala, bar dok ne krene prenos :)

Da li na D3 risiveru može da se podešava osvetljenost displeja?

Gledam sad raspored za vikend motogp, u nedelju trka ce biti na AP3, a sprint trka u subotu na Adrenalinu. Znaci ne ukidaju nam samo treninge i kvalifikacije vec i subotnju trku.
Ali zato je bitno da ima 10 nekih bezveznih fudbala u isto vreme... :rolleyes:

Realno je pitanje koja ce strana duze izdrzati :) Cenim, da mi gubimo za sad.......

Da postoji opcija da se doplati recimo 150din samo taj jedan kanal mesecno i to mi je prihvatljivo. Ali ovo da se placa vise a dobija manje, no comment.

Добио сам званичан одговор од СББ-а да они (пај сад) - нису криви за програмску шему и шта ће се на ком каналу преносити. Ја им то нисам навео као примедбу када сам поднео захтев за раскид уговора већ ЧИЊЕНИЦУ да плаћам максимални пакет (ЕОН премијум) где исти плаћам да бих имао СВЕ канале. Гледао их или не, хоћу да ми раде.
Дакле, убацили су они/МТС/Јанко/Марко (не улазим у то ко је крив) нове канале, нешто од постојећег спорта прешло је на те канале и сада нам траже да продужимо УО да би имали те канале. ОК... И? Шта ако телекому (власнику арена канала) падне на памет (као што је већ неко овде написао) да уведе за 3-4 месеца канал Арена Еуролига? А онда да пред финале ЛШ у фудбалу одлуче да уведу канал Арена ЛШ и финале буде на том каналу. Да ли сваки пут треба да продужимо уговор на 2 године да би имали жељене преносе? Па тако можемо бити њихови робови до краја живота. Уведу Арену 4К - бесплатна је за све кориснике. САМО треба да се продужи уговор.

Ја сам своју одлуку донео - опрема раскачена, чека се истек УО да би се иста вратила. Наравно, ово не бих урадио да немам другу опцију (за оне који нису пратили овде што сам написао - увео сам МТС оптику и добио 17 месеци по динар (од 03.12.24).
А после две године код МТС-а? Па 99% ћу отићи код провајдера који има оптику и даје само интернет. Мени канали нису битни. Ја арену премијум 4 и 5, арену тенис и адреналин имам где да гледам и без СББ-а, МТС-а и било ког другог провајдера телевизије у Србији.

Добио сам званичан одговор од СББ-а да они (пај сад) - нису криви за програмску шему и шта ће се на ком каналу преносити. Ја им то нисам навео као примедбу када сам поднео захтев за раскид уговора већ ЧИЊЕНИЦУ да плаћам максимални пакет (ЕОН премијум) где исти плаћам да бих имао СВЕ канале. Гледао их или не, хоћу да ми раде.
Дакле, убацили су они/МТС/Јанко/Марко (не улазим у то ко је крив) нове канале, нешто од постојећег спорта прешло је на те канале и сада нам траже да продужимо УО да би имали те канале. ОК... И? Шта ако телекому (власнику арена канала) падне на памет (као што је већ неко овде написао) да уведе за 3-4 месеца канал Арена Еуролига? А онда да пред финале ЛШ у фудбалу одлуче да уведу канал Арена ЛШ и финале буде на том каналу. Да ли сваки пут треба да продужимо уговор на 2 године да би имали жељене преносе? Па тако можемо бити њихови робови до краја живота. Уведу Арену 4К - бесплатна је за све кориснике. САМО треба да се продужи уговор.

Ја сам своју одлуку донео - опрема раскачена, чека се истек УО да би се иста вратила. Наравно, ово не бих урадио да немам другу опцију (за оне који нису пратили овде што сам написао - увео сам МТС оптику и добио 17 месеци по динар (од 03.12.24).
А после две године код МТС-а? Па 99% ћу отићи код провајдера који има оптику и даје само интернет. Мени канали нису битни. Ја арену премијум 4 и 5, арену тенис и адреналин имам где да гледам и без СББ-а, МТС-а и било ког другог провајдера телевизије у Србији.
Данас вратих опрему, узео потврду и поздравио се. На овакав однос према корисницима и толики скок у цени а са потенцијалом за промену програмске шеме коју су сада већ променили - потписати на две године је нерезонски, управо могу да мењају како им се буде прохтело у одређеном тренутку.
Може, али не за ове новце и поготово када су моји у питању.
Поздрављам одлуку!

Ма може за новце, али нисмо ОВЦЕ!

Gledam sad raspored za vikend motogp, u nedelju trka ce biti na AP3, a sprint trka u subotu na Adrenalinu. Znaci ne ukidaju nam samo treninge i kvalifikacije vec i subotnju trku.
Ali zato je bitno da ima 10 nekih bezveznih fudbala u isto vreme... :rolleyes:
Lagano ka svim prenosima na "adrenalin arena"..

Па то је јасно да ће бити Ф1 и moto GP на арени адреналин. Понешто од квалификација на осталим аренама, чисто да нас "навуку" да гледамо и да видимо да ће најбитније бити на адреналину.
Погледајте само Синсинати (тенис мастерс за неупућене) - првих пар кола на арени премијум 5 и тенис, а од јуче већ само на арени тенис. Додуше, обадва канала су у СББ бесплатана. САМО треба да се продужи уговор.
Дала баба динар да уђе у коло, а 2 да изађе. Када ђаволу даш душу - нема назад. Има, али... тражи одрицање од онога за шта си дао душу.

Pitao sam za displej samog risivera, da li može sat na displeju da se jasnije vidi?
Aha ;)
Zaboravih da taj displej postoji, odavno nemam d3... Koliko se secam nigde nema takve neke opcije, ali cini mi se da se video onako solidno...
Ja sam zbog navike uz eon box morao posebno da nabavljam sat da stoji pored njega ;)

Lepo bi bilo da Sbb doda u svoju ponudu kanal Love nature hd kao i kanal travelxp hd moze cak i u 4k. Kanali su odlicni.

3 utakmice od 16:00 engleska liga. Ako je neko hteo Totenhem-Burnley, jedino na Arena Premium 5
Da bi se gledala utakm ica mora na multiprenos na Arena Premium 1...a veoma je ponizavajuce jer moramo ovu dvojicu komentatora da slusamo ( da se suzdrzim daljih epitata )

Bice nam zanimljivo sa SBB-om :)

3 utakmice od 16:00 engleska liga. Ako je neko hteo Totenhem-Burnley, jedino na Arena Premium 5
Da bi se gledala utakm ica mora na multiprenos na Arena Premium 1...a veoma je ponizavajuce jer moramo ovu dvojicu komentatora da slusamo ( da se suzdrzim daljih epitata )

Rešenje za ovakve situacije je kanal Premiere League (malo ispod Arena).
Oni uvek prenose (za njih, što znači uglavnom i za mene) najzanimljiviju utakmicu. Kada je samo jedna utakmica u terminu naravno tu utakmicu. Juče je to bio upravo meč Tottenham - Burnley. Istina, ovi iz Arene pred sam početak prebace na komentar na srpskom, ali ništa drugo ne diraju. Tako, što je najvažnije, nema reklama. A za poznavaoce engleskog tu su i dobri komentari uglavnom velikih imena engleskog fudbala, intervjui i analize pre i posle meča.

Rešenje za ovakve situacije je kanal Premiere League (malo ispod Arena).
Oni uvek prenose (za njih, što znači uglavnom i za mene) najzanimljiviju utakmicu. Kada je samo jedna utakmica u terminu naravno tu utakmicu. Juče je to bio upravo meč Tottenham - Burnley. Istina, ovi iz Arene pred sam početak prebace na komentar na srpskom, ali ništa drugo ne diraju. Tako, što je najvažnije, nema reklama. A za poznavaoce engleskog tu su i dobri komentari uglavnom velikih imena engleskog fudbala, intervjui i analize pre i posle meča.
Zanimljivo, hvala puno!
Da budem iskren, video sam taj kanal ali sam mislio da je namenjen samo za reprize ili neke emisije iz engleskog fudbala. Iskoristicemo dok je besplatan hahah

To je (izgleda) zvaničan kanal PL, tako da nema ni jedne utakmice (kupovi, međunarodne) van PL.
Tako je, ali bar uvek ima prenose PL, ako je vise prenosa u isto vreme, uvek uzmu tekmu koja je najjaca i najbitnija za prvenstvo. Jos kad bi Arena seljana prestala da ubacuje svoje komentatore na direktne prenose na tom kanalu bilo bi idealno. Ja uglavnom samo taj kanal gledam i kad se zeznu i zaborave da ubace svoje komentatore na tekmu, milina je slusati engleze koji znaju sta pricaju!

Nazad
Vrh Dno