Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Prvi put sam narucio sa Temu pre mesec dana. Ono što me je iznenadilo je da nije bila isporuka na kućnu adresu nego su preusmerili na paketomat bez da me pitaju. Plus sto to nije stvarni paketomat već kancelarije Dexpress koje rade do 20h i nemaju njihov parking. Nadam se da to nije praksa jer sam skoro narucio jos jedan paket (da potrošim kredit koji su mi odobrili jer nisu imali 1 proizvod od 3 + im je paket kasnio + neka naknada za usklađivanje cena)

Da to jeste praksa na zalost. Posta preusmeri na paketomat, ali nemoj biti u zabludi da ce ti dostaviti kuci. Meni npr sa postom imam dve opcije, paketomat ili da idem i podignem u posti (sto mi je isti djavo jer je paketomat u posti). A budes srecan sto su ti bar dovezli do te kancelarije, jer je meni prosli put od magacina do kancelarije (koja je udaljena 3-4km) paket putovao 10 dana...

Kod nas isto Dexpress ostavlja sve u magacinu. Da situacija bude još gora, ne mogu odmah da preusmerim paket na paketomatu ako pošiljka nije preuzeta (za City mogu), a preuzimanje se kasno evidentira van radnog vremena i onda tek sutradan moram da tražim premeštaj na paketomat pa čekam još jedan dan da se smiluju i prebace paket gde mi više odgovara. Tehnički, jeste ista udaljenost do magacina, ali paketomat je ispred Lidla i onda pazarim nešto tamo pa preuzmem paket nakon toga.

Ja sam imao ozbiljnu svadju u lokalnoj posti bas sto se tice tih kurira sto treba da dostave na kucnu adresu, i od tad uvek koji god paket ide preko post expresa dostave na kucnu adresu.
Nisu vise onako bahati da ga samo ostave u posti pa me zovu da ga pokupim.

Ja sam imao ozbiljnu svadju u lokalnoj posti bas sto se tice tih kurira sto treba da dostave na kucnu adresu, i od tad uvek koji god paket ide preko post expresa dostave na kucnu adresu.
Nisu vise onako bahati da ga samo ostave u posti pa me zovu da ga pokupim.

Ma svadjao se i ja vise puta, pisao reklamacije, zalio se kome nisam... Znas sta je rekao sef kod mene u posti? Bio je u fazonu "ajde izadji malo iz kuce prosetaj ako ti treba paket, ako ne vraticemo ga nazad" i realno boli ih ona stvar.

A jel znate zasto nas oni zezaju, da ne kazem neki gori izraz.
Zato sto se mi ne zalimo nigde dalje od upravnika.
Ovo nije vezano za temu, naruciovao sam i sa shein app robu, dovozi city express, jedan paket je dosao kod njih i stoji u magacinu nedelju dana.
Zovem i pitam da li ce ga isporuciti, kazu da nemaju vozaca da dodjem licno u magacin ili da cekam ko zna do kad
Naravno ostisao sam po paket 9 dana od pristizanja kod njih, posle toga isla je zalba city expresu i sheinu.
Da tako svako uradi ko ima valjan razlog mnogo bi oni poveli racuna o dostavi i kulturi.
I naravno kad se radi o posti, ukljucite snimanje razgovora na telefonu, ako budu bezobrazni imate dokaz i dobijate sve sto zelite samo da snimak ne ide dalje.

A jel znate zasto nas oni zezaju, da ne kazem neki gori izraz.
Zato sto se mi ne zalimo nigde dalje od upravnika.
Ovo nije vezano za temu, naruciovao sam i sa shein app robu, dovozi city express, jedan paket je dosao kod njih i stoji u magacinu nedelju dana.
Zovem i pitam da li ce ga isporuciti, kazu da nemaju vozaca da dodjem licno u magacin ili da cekam ko zna do kad
Naravno ostisao sam po paket 9 dana od pristizanja kod njih, posle toga isla je zalba city expresu i sheinu.
Da tako svako uradi ko ima valjan razlog mnogo bi oni poveli racuna o dostavi i kulturi.
I naravno kad se radi o posti, ukljucite snimanje razgovora na telefonu, ako budu bezobrazni imate dokaz i dobijate sve sto zelite samo da snimak ne ide dalje.

O veruj mi da sam isao i dalje od upravnika nista to nije promenilo... Nemaju radnika, a za novac koliko im TEMU placa da vrse dostavu, ih bas nesto i boli dupe. Prednost daju PostExpress localnim uslugama i to je to. Za drugo se nema ni vozila, ni radnika, tako da sigurno otpustanja, kaznjavanja i slicnog nece biti.
Sto se tice TEMU-a i slicnih online prodavnica, zalio sam se i njima, ne jednom, ne dva puta, vise puta, cak sam im rekao da vise necu porucivati preko njih ako mi budu njima slali, bojkotovao ih par meseci, evo pre 2-3 nedelje porucih nesto, i gle cuda, naravno poslali postom

Sa Temu nema pravila. Jedan paket toliko brzo ide da će verovatno stići za 8 dana od datuma naručivanja (ne slanja!)

InShot_20250813_172818785.jpg

Dok drugi paket koji je naručen pre 4 dana još uvek nije ni spakovan (i to 1 proizvod samo). U pitanju je Mini PC, možda je nešto do toga

Screenshot_2025-08-13-17-26-12-307_com.einnovation.temu-edit.jpg

Prednarudzbeni proizvodi se cekaju 7 radnih dana da se upakuje to smo pricali , a to sto ti je tako brzo otisao na carinu ne znaci nista , meni je Aks 4 dana drzao u magacinu paket pa onda isporucio.

To zavisi od lokala, ovo ide preko pošte, i bude brzo.

A ovaj drugi paket nije prednarudzbina

@DonMarkon

Pre svega moras biti uporan "da ubodes" chat operatera iz naseg regiona ( ex-YU )
Od "azijaca" nemoj da ocekujes bilo sta bitno - 95% njih su ljudi roboti koji ne razmisljaju - samo rade copy/paste
glupih generickih odgovora :(

Sa "nasima" se cenkas kao na pijaci - hocu to - to -to.... pa nesto od zahteva prodje.
Zahtevas da tvoj zahtev proslede senior menadzerima.

Sa Temu nema pravila. Jedan paket toliko brzo ide da će verovatno stići za 8 dana od datuma naručivanja (ne slanja!)

Pogledajte prilog 501983

Dok drugi paket koji je naručen pre 4 dana još uvek nije ni spakovan (i to 1 proizvod samo). U pitanju je Mini PC, možda je nešto do toga

Pogledajte prilog 501984
Kako sam i mislio, paket stigao za 8 dana od dana naručivanja, rekord (lični). Nikad nije ispod 2 nedelje. A drugi paket i dalje na čekanju, pisao sam podršci, naravno AI odgovara i samo mi dali 220 dinara kredita.

Tri paketa (dva naručena pre onog nesrećnog iskustva i jedan reshipment) - tri različite kurirske službe!
Jedna DExpress (ima paketomat), jedna Pošta (ima paketomat) i poslednja City Express i ona mi je enigma jer sa njom nikad do sada nisam imao posla.

Meni neki dan prvi put baš M-One dostava donijela pošiljku, iznenadih se jer je tracking (neispravan) od početka govorio Dexpress.

Milsped je vlasnik Transfere cini mi se .
Inace prosle nedelje sam video Transfera kombi na dostavi.

Milsped je vlasnik Transfere cini mi se .
Inace prosle nedelje sam video Transfera kombi na dostavi.
Nije vlasnik, Transferini vlasnici su radili u Milspedu pa su otvorili svoju kompaniju.
Takodje Milsped preuzima dostavu temu paketa, tako da ce verovatno u Beogradu (mozda i u drugim gradovima) pristizati paketi kurirskom sluzbom Mone.

Da li je i u Srbiji došlo do ove promene u "claimcredit" promociji? Ne dobijam claimcredit već neko vreme pa ne mogu da proverim

Prilozi

• Screenshot_74.jpg
    Screenshot_74.jpg
    233.9 KB · Pregleda: 77
Nisam primetio ništa slično na par naloga, sve radi kao i do sada, jedino što nikako da dobijem neki veći claimcredit, uvek bude 2550 na 4000+...

Mislim da to zavisi od prosječne potrošnje, i ja tako dobijam, ali moje kupovine su maksimum tipa jednom 6000, sve drugo manje.

Neverovatno je koliko ste povrsni

Za sta vam sluzi pristup internetu ???
Za sta AI ???

Za 15 minuta mozete da saznate ko je direktor Transfere i kako je nastala.
Inace je Radovic pre Transfere dugo bio u Milspedu

@outlaw

Pogledaj odgovor koji sam dao @ DonMarkon

Aktivni kupci mogu da dobiju svasta ;) ;) ;) ;)

Mislim da to zavisi od prosječne potrošnje, i ja tako dobijam, ali moje kupovine su maksimum tipa jednom 6000, sve drugo manje.
Pa i ja uglavnom sitno nesto za rodbinu porucujem i uvek je bilo 4500 povracaj 3500 ali evo zadnji put mi dao 16.000 povracaj 13100 🤣
Inace zadnji oaket mi stigo za 6 dana i bio sam ono u soku😂

Poslednja izmena:
Koja im je svrha toga tek po isporuci da dobiješ ostatak kredita? Zar svakako ne otkazuju kredit ako uradiš cancel porudžbine?

Verovatno da ne bi došlo do refundacija odmah po raspakivanju. Svakako, najbolje je uvek snimati unboxing video pa ako je nešto došlo felerično, pokazati i dokazati po prikupljanju ostatka kredita.

Ima jos jedan razlog ;)
Koga bas zanima , neka pise privatnu poruku

Da li je i u Srbiji došlo do ove promene u "claimcredit" promociji? Ne dobijam claimcredit već neko vreme pa ne mogu da proverim
Vjerovatno su iz istih razloga prestali da daju discount card i claim credit istovremeno, jer je bilo moguće uzeti povraćaj na već besmisleno niske cijene sa discount carda.

Vrh Dno