Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Ti sad nemoj ni da ga šalješ pošto nije crkao mesec ranije 😉
Nemam savet oko slanja, ja sam organizovao u privatnoj režiji...
Dao si dobar savet, al' ga ja pročitao kao da je za nekog drugog. Sad koristiš priliku da me mažeš po forumu, sram te bilo. 😄

kako vam se ponaša baterija na Fenix/Epix pro modelima?

već par nedelja lošije mi je delovalo lošije, ali nisam obraćao previše pažnje jer sam bio u haosu sa selidbom i zezancijama koje idu uz to.

juče sam ga napunio, posle tridesetak sati ode 50% baterije, bez ikakve aktivnosti.
nemam stock watchface ali sam taj isti koristio pre pola godine i nije bilo problema sa baterijom.
baš ću da testiram sad sa stock wf-om

Nikakav problem dok sam imao Fenix 6 i 7 pro, I promene watch face nisu nikada imale neki merljiv uticaj...Off topic , imao sam određene sumnje u potrošnju amoleda posle Venu 3 (baterija trajala oko 7 dana), na 970 traje bez problema 12-14 dana čak i sa svakodnevnim (kraćim) treninzima

Kod mene na Epix Pro 51mm sve kao i do sada.

kako vam se ponaša baterija na Fenix/Epix pro modelima?

već par nedelja lošije mi je delovalo lošije, ali nisam obraćao previše pažnje jer sam bio u haosu sa selidbom i zezancijama koje idu uz to.

juče sam ga napunio, posle tridesetak sati ode 50% baterije, bez ikakve aktivnosti.
nemam stock watchface ali sam taj isti koristio pre pola godine i nije bilo problema sa baterijom.
baš ću da testiram sad sa stock wf-om
Ne bih da mračim ali podseća me na to kako mi je crkao Fenix 7 pro. Naime, krenuo sam na put koji traje dve nedelje i napunio sam sat. Treći dan na plaži samo se ugasio. Kada sam stavio na punjač video sam da je baterija na 0%. Uspeo je kao da se napuni na 100% i onda je umro u smislu da je još neko vreme mogao da se pokrene na punjaču i da se zakuca posle 1min. Trenutno ne može nikako da se upali a moja sumnja je da je nešto oko baterije ili sama baterija crkla ali ne bih isključio i da su zeznuli firmware.

... na 970 traje bez problema 12-14 dana čak i sa svakodnevnim (kraćim) treninzima

Definiši kraće treninge i povremeno :)
Always on uključen ili isključen?

Nisam nijednom probao da ga isteram do kraja, ali mi uz moj način upotrebe, 12 dana zvuči kao SF.
Sat GPS aktivnosti mi troši 6-7-8% na sat.
Always on uključen.
Na WF mi broji sekunde.

Always-on off naravno, wrist gesture meni radi dobro. Osvetljenje na prvom podeoku (od 3). GPS recimo 3-4h nedeljno, i još 2-3h treninga indoor samo na HR (plivanje, treninzi snage). HR auto, oksimeter on-demand, notifikacije za skoro sve aplikacije uključene...

Ne bih da mračim ali podseća me na to kako mi je crkao Fenix 7 pro. Naime, krenuo sam na put koji traje dve nedelje i napunio sam sat. Treći dan na plaži samo se ugasio. Kada sam stavio na punjač video sam da je baterija na 0%. Uspeo je kao da se napuni na 100% i onda je umro u smislu da je još neko vreme mogao da se pokrene na punjaču i da se zakuca posle 1min. Trenutno ne može nikako da se upali a moja sumnja je da je nešto oko baterije ili sama baterija crkla ali ne bih isključio i da su zeznuli firmware.
moguce da otkazuje polako.

bio sam u BiH na 5 dana, napunio ga, rekoh ma necu da nosim kabal, koji ce mi. ipak sam ga poneo za svaki slucaj i punio dva puta, i evo sad trece punjenje do 100% u nedelju, sve se to desilo u poslednjih 8-9 dana.

mada evo sinoc stavio stock watchface, baterija se preko noci nije mrdnula. nerealno mi je da je 3rd party face toliko trosio, ali sad cu pratiti ovih dana kako se ponasa.

Always-on off naravno, wrist gesture meni radi dobro. Osvetljenje na prvom podeoku (od 3). GPS recimo 3-4h nedeljno, i još 2-3h treninga indoor samo na HR (plivanje, treninzi snage). HR auto, oksimeter on-demand, notifikacije za skoro sve aplikacije uključene...

Koristim Always on, jer sam se godinama navikao na MIP, koji je uvek uključen.

Osvetljenje mi je na drugom podeoku.
GPS smo tu negde. I ostalo je isto.

Videću da napunim na 100%, pa da testiram.

Da li ti 970 zuji,dok je na punjaču, a kad se napuni preko 85%?

970 - meni je always on isključen kao i notifikacije. Red shift kao i Night mode uključeni. Peti dan , sada je na 57%, svaki dan aktivnosti bar pola sata.

Jedno kraće vreme sam imao amoled satić i to paljenje ekrana na gest mi je kost u grlu.

Jedno kraće vreme sam imao amoled satić i to paljenje ekrana na gest mi je kost u grlu.
što?

na Garminu zapravo jako dobro radi, bolje i od Samsunga i Huawei-a.
možda se desi jednom u nedelju dana da ne upali ekran kad bi trebalo, inače je baš super.

Kod mene na 970 Always on toliko dobro/diskretno/zadovoljavajuće radi, da nemam nameru da ga isključim, jer baterija traje sasvim korektno. Ali kao što rekoh, kada je napunim na 100%, videću da testiram koliko dana zaista traje.

Da, svakako će na trajanje uticati što na 24h najmanje 3-4 puta uključujem lampu. Dešava se i 10+ puta, a nekada lampa radi i po 30+ sekundi. To kida bateriju.

Pre nekoliko godina, na Huawei GT2 nisam koristio Always On, ali sasvim je moguće da mi samo nije odgovarao izgled istog za konkretan WF.

Ja to nikako ne mogu da podnesem. Još gori mi je always on. Da mi nešto svetli stalno na ruci ne daj bože. Najpristojniji je bio Race S kome se palio always on na pokret ruke. To sam mogao da podnesem i to samo sa jednom temom, onom difoltnom. Uglavnom amoled satove koristim tako što kliknem kad mi treba nešto a sam se pali za notifikacije. Svakako ih mrzim al šta je tu je.

što?

na Garminu zapravo jako dobro radi, bolje i od Samsunga i Huawei-a.
možda se desi jednom u nedelju dana da ne upali ekran kad bi trebalo, inače je baš super.
Navikao na AOD da ga vidim čim bacim pogled na sat bez pokreta. Pokušavao pokret i to je trajalo par meseci, ali iskreno laknulo kada sam uzeo prvi Coros. Nosio sam analogne satove, pa uzeo Pebble, nikad ja nisam imao gest i uopšte mi ne odgovara.
Ja to nikako ne mogu da podnesem. Još gori mi je always on. Da mi nešto svetli stalno na ruci ne daj bože.
Ne svetli ništa. Imao si valjda analogne satove, retko koji ima svetlo. Imaju fosfor, ovi bolji tricijum. Tako isto se koriste MIP satovi.

Navikao na AOD da ga vidim čim bacim pogled na sat bez pokreta. Pokušavao pokret i to je trajalo par meseci, ali iskreno laknulo kada sam uzeo prvi Coros. Nosio sam analogne satove, pa uzeo Pebble, nikad ja nisam imao gest i uopšte mi ne odgovara.

Ne svetli ništa. Imao si valjda analogne satove, retko koji ima svetlo. Imaju fosfor, ovi bolji tricijum. Tako isto se koriste MIP satovi.
Mislio sam na Amoled ekrane. Znam kako rade MIP ekrani, imao sam ih gomilu i obožavam ih. Ne smetaju mi te isprane boje sa pozadinskim osvetljenjem koliko mi smetaju Amoled sveukupno. Jednostavno mislim da su Amoled ekrani neprimereni za sat, barem nama koji nosimo satove oduvek.

Evo mog preseka baterije: napunjena u prošlu sredu pre podne, dakle danas ističe 8.dan. Za to vreme sam imao 3h i 34min aktivnosti sa GPS , doduše bez praćenja aktivnosti bez...baterija je na 33%. Dakle, 12 dana total sa nekih malo preko 5h GPS aktivnosti...

Može statistika deluje slično.
240 minuta aktivnosti sa GPS-om, sedmi dan - 40% preostale baterije. S tim da sam prvi dan spržio 20% dok sam sve podesio.

Kod mene na 970 Always on toliko dobro/diskretno/zadovoljavajuće radi, da nemam nameru da ga isključim, jer baterija traje sasvim korektno. Ali kao što rekoh, kada je napunim na 100%, videću da testiram koliko dana zaista traje.

Da, svakako će na trajanje uticati što na 24h najmanje 3-4 puta uključujem lampu. Dešava se i 10+ puta, a nekada lampa radi i po 30+ sekundi. To kida bateriju.

Pre nekoliko godina, na Huawei GT2 nisam koristio Always On, ali sasvim je moguće da mi samo nije odgovarao izgled istog za konkretan WF.

Ovo veče sam napunio 970 do 100%, što baš retko radim sa satovima, jer ih uglavnom dopunim u prolazu. I 5x24h kasnije, ostalo je 16%.

Always on
Svetlo ekrana 2/3
Puls sve vreme meri
Lampa svaki dan uključena bar nekoliko puta.
U nekoliko navrata sam imao uključene tajmere, ako ne izadjem iz tajmera nakon pokretanja, ostane ceo ekran da svetli. Mnogo vise nego always on.

Dve GPS aktivnosti, ukupno 2 sata (puls meren trakom, ne znam da li to troši više ili manje bateriju).

I danas jedna višesatna aktivnost, ali nije korišćen sat za merenje, već Garmin Edge. Ovo napominjem, jer imam utisak da mi sat troši više bateriju dok sam u pokretu, čak i ako nije pokrenuta aktivnost na satu.

Sumirano, bez da ga štedim, pet dana. S obzirom da se relativno brzo puni, dok se istuširam, dopuni dovoljno za naredni dan, sa 1h GPS aktivnosti, meni je to sasvim dovoljno.

ne znam, cudan potez, pogotovo sto ce imati stariji senzor iz sedmice, a ne 7 pro.

mada men' se cini da cu menjati moj Epix Pro za ovaj narandzasti-zlatni Fenix 😬 lepse izgleda bezel nego na prethodnim satovima, a i ovaj detalj sa desne strane izmedju dugmica je (y)
koliko vidim, interfejs je drugaciji? GUI vise lici na Forerunner nego Epix/Fenix seriju, to je zanimljivo.
Ja planiram da uzmem pa se dvoumim izmedju ovog fenixa 8 i endura 3,vidim da vec koristis a i planiras da uzmes ovaj fenix 8 stapo tvom misljenju je bolja opcija?Hvala
Malo je došlo do zasićenja, nemaju šta više da stave na satove da opravdaju zamene, pa reaguju cenama. Doduše Garmin je meni bio konfuzan kad sam se odlučivao za jači sportski sat, pa sam na kraju našao sreću kod konkurenata.
Sta predlazes da se uzme od ovih garmina fenix 8 enduro3 ili nesto od konkurencije?Hvala

Imaš sad velik izbor, ne usuđujem se da dajem preporuke. Mislim da je sve to dobro za bilo koga od nas ovde. Ja sam navikao na Coros i ostao bih na istom sem ako nešto ne krenu da brljaju.

Ja planiram da uzmem pa se dvoumim izmedju ovog fenixa 8 i endura 3,vidim da vec koristis a i planiras da uzmes ovaj fenix 8 stapo tvom misljenju je bolja opcija?Hvala

Sta predlazes da se uzme od ovih garmina fenix 8 enduro3 ili nesto od konkurencije?Hvala
Enduro I Fenix8 su namenjeni skroz različitim korisničkim grupama. Enduro je za endurance athletes, kojima je najbitnija dužina baterije da ih sat ne ostavi u pola aktivnosti. Nešto je lakši od Fenixa ali ne mnogo. Imaju ako se ne varam iste senzore, ali je Fenix ipak "više smartwatch" zbog mogućnosti obavljanja razgovora putem sata i tog AMOLED ekrana. Ja lično bih pre išao na Fenix 8, ali pogledaj i 970, ne gubiš mnogo, a dobijaš u ceni...

970 je odlična preporuka za budućeg zahtevnog korisnika kome treba uređaj koji će dugoročno da ispunjava sve zahteve.

Enduro I Fenix8 su namenjeni skroz različitim korisničkim grupama. Enduro je za endurance athletes, kojima je najbitnija dužina baterije da ih sat ne ostavi u pola aktivnosti. Nešto je lakši od Fenixa ali ne mnogo. Imaju ako se ne varam iste senzore, ali je Fenix ipak "više smartwatch" zbog mogućnosti obavljanja razgovora putem sata i tog AMOLED ekrana. Ja lično bih pre išao na Fenix 8, ali pogledaj i 970, ne gubiš mnogo, a dobijaš u ceni...
Mislite na forerunner 970
970 je odlična preporuka za budućeg zahtevnog korisnika kome treba uređaj koji će dugoročno da ispunjava sve zahteve.
Forerunner 970

Nazad
Vrh Dno