Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Savet u kom pravcu? Prvo kastomizujem početni ekran, a onda podesim ekrane za aktivnosti koje koristim. Potpuno invidiualan uređaj.

Ako ga zaista budeš koristio, za nekoliko sedmica ćeš pomisliti kako je sve i preterano jednostavno. Slobodno postavi bilo koje konkretno pitanje.

Ako ti je Sapphire carbon Gray DLC Titanium važnije od Epix, onda nije mnogo ni bitno :)

uzmi titaninjumsku narukvicu 😂

Savet u kom pravcu? Prvo kastomizujem početni ekran, a onda podesim ekrane za aktivnosti koje koristim. Potpuno invidiualan uređaj.

Ako ga zaista budeš koristio, za nekoliko sedmica ćeš pomisliti kako je sve i preterano jednostavno. Slobodno postavi bilo koje konkretno pitanje.

Ako ti je Sapphire carbon Gray DLC Titanium važnije od Epix, onda nije mnogo ni bitno :)
Kopiro, ali svi mozete da zakljucite koliko znam :)
Nadam se da imate vremena za mene , u utorak idem na more pa sam kupio kako bih iskoristio da nesto instaliram u inostranstvu a ne mogu kuci.
Evo jedan utisak prikazuje dodjem na trening stisnem glano dugme na satu i prikazuje mi opcije, ja odem na snagu, i od tad kad god stisnem to dugme ode mi na snagu nemam vise opciju da biram. (dugme gornje desno koje se koristi ujedno za potvrdu)

Drugo u teretani ima sprava stepeniste, pokretne stepenice i ti se penjes, posto sve imam na spravi reko da vidim kako mi sat to pokazuje, prvo ne broji korake na toj spravi a potrosene kalorije na satu su daleko manje, pretpostavljam da sat ne zna sta radim i ne moze da mi broji potrosene kalorije, ukratko za sada mi u teretani skoro beskorino, jer ne znam koristiii.
Prava sam baba

To je pre svega GPS sat, svoj pun potencijal pokazuje u aktivnostima na otvorenom.

Da bi brojao korake, potrebno je da koristiš aktivnost koja ima opciju brojanja koraka. Weight trening to ne radi. Često pitanje za taj stepper je zašto ne broji spratove. Sat spratove broji pomoću barometra tj meri promenu vazdušnog pritiska, a kada si sve vreme u jednom mestu, pritisak je konstantan.

Što se potrošnje kalorija tiče, svaki uređaj to samo procenjuje. Verujem da će ga bolje proceniti sat, koji ti meri puls u toku aktivnosti, nego stepper u koji verovatno nisi upisao ni telesnu masu.

Što se tiče gornjeg desnog tastera, na njega pokrećeš meni iz kog biraš aktivnost. Kada pokreneš jednu aktivnost, njen početni ekran se sledeći put pojavljuje kao prvi. Samo klikni strelicu dole (taster dole levo) ili zavrti ekran, ispod su ostale aktivnosti.
Za svaku aktivnost možeš podesiti šta prikazuje na ekranima u toku aktivnosti, ali postoje neka ograničenja. Recimo nemaš opciju da dodaš brzinu kretanja u statične aktivnosti.

To je pre svega GPS sat, svoj pun potencijal pokazuje u aktivnostima na otvorenom.

Da bi brojao korake, potrebno je da koristiš aktivnost koja ima opciju brojanja koraka. Weight trening to ne radi. Često pitanje za taj stepper je zašto ne broji spratove. Sat spratove broji pomoću barometra tj meri promenu vazdušnog pritiska, a kada si sve vreme u jednom mestu, pritisak je konstantan.

Što se potrošnje kalorija tiče, svaki uređaj to samo procenjuje. Verujem da će ga bolje proceniti sat, koji ti meri puls u toku aktivnosti, nego stepper u koji verovatno nisi upisao ni telesnu masu.

Što se tiče gornjeg desnog tastera, na njega pokrećeš meni iz kog biraš aktivnost. Kada pokreneš jednu aktivnost, njen početni ekran se sledeći put pojavljuje kao prvi. Samo klikni strelicu dole (taster dole levo) ili zavrti ekran, ispod su ostale aktivnosti.
Za svaku aktivnost možeš podesiti šta prikazuje na ekranima u toku aktivnosti, ali postoje neka ograničenja. Recimo nemaš opciju da dodaš brzinu kretanja u statične aktivnosti.
Hvala ti, korsine informacije, imam dosta da ucim, upoznajem.
Pošto idem preko, na nekoliko dana, imas li neki savet koju funkciju da aktiviram, a koju ne mogu aktivirati u Srbiji, da iskoristim priliku.

Apgrejdovao sam se i ja sa Garminom, u mom slučaju Epix 47mm običan.

Savet za teretanu je da pripremiš trening unapred. Ja sam spremio dan (noge i ramena) upisao sve vežbe, upisao pauze među setovima kao i pauze među vežbama i sat me je vodio kroz to fino. Ono što ne može je da vidi broj ponavljanja, ali to se lako edituje posle svakog seta na satu. Teško da mogu da očekujem da mi tačno kaže koliko leg press ponavljanja sam uradio recimo. Neke stvari solidno gađa gde je pokret veći, npr čučanj. Takođe savet radi to sa web-a, nemoj iz appa, jednostavnije je.

Ja sam generalno zadovoljan (posle 3 dana LOL), ali on će tek pokazati pravo lice kad se malo kalibriše prema meni. Nisam još uvek izlazio u vožnju bajsa, a to će svakako pomoći. San mi je solidno uhvatio, jutros sam se osetio baš odmorno, a sat mi je pokazao highly restorative sleep i da sam na 100 body battery. Za razliku od preksinoć recimo, a stvarno sam tada loše spavao.

Jel ovo znači da MIP obustavljaju, te da će Fenix biti samo u Amoled varijanti?

ocekuje se da u septembru izadje fenix 8 amoled i ima najavljen i fenix 8e za koji niko ne zna sta je, a postoji mogućnost da bude mip.

Najverovatnije E za Enduro, tako da gotovo sigurno da ce biti MIP.

Da li je neko koristio garmin Venu 3 i zanimaju me misljenja? :)
Nisam neki ozbiljan korisnik.

ako sam dobro razumeo izlazi pocetkom septembra. Dosta su zestoke cijene najavljene, kontam da za te pare mora imati esim.

Poslednja izmena:

ako sam dobro razumeo izlazi pocetkom septembra. Dosta su zestoke cijene najavljene, kontam da za te pare mora imati esim.
za esim ne znam, ali u komentarima pričaju da osmica dobija mikrofon i spiker kao Venu 3 pa će moći da se priča preko njega.

ali ovaj plot twist:

1000006038.jpg
do sad je bilo teško ukapirati razlike šta je Epix, Fenix, Enduro, Descent, Quatix, D2.

a tek sada sa ovoliko verzija Fenixa, još na slikama jedan ima i diving informacije što znači da će se i tu izgubiti razlika između Epix/Fenix serije i Descenta 😁

kompletno ludilo.

To sa 40m diving mi je ok, verovatno ce biti bolji dugmici od postojecih na fenixu, koji se vremenom istrose, odnosno nisu bili sertifikovani za stiskanje u vodi.

esim mislim da im je najjeftinije da stave, a da ima neki wow efekat, i da i dalje bude jača baterija od ultri. To sto ne pise u sertifikatu jednog modela, ne mora da znaci da drugi model nema, videcemo ubrzo.
Pricanje kao na venu3 je barem meni prilicno beskorisno.

Zanimljivo je sto su E model svrstali da eto nije ni 7 ni 8.

Ravne ivice, lici na tactix, lepa promena

Zanimljivo je sto su E model svrstali da eto nije ni 7 ni 8.
ne znam, cudan potez, pogotovo sto ce imati stariji senzor iz sedmice, a ne 7 pro.

mada men' se cini da cu menjati moj Epix Pro za ovaj narandzasti-zlatni Fenix 😬 lepse izgleda bezel nego na prethodnim satovima, a i ovaj detalj sa desne strane izmedju dugmica je (y)
koliko vidim, interfejs je drugaciji? GUI vise lici na Forerunner nego Epix/Fenix seriju, to je zanimljivo.

i ovaj detalj sa desne strane izmedju dugmica je (y)
Moja prva asocijacija je bila da li moze da se skine ovo *** :)

E model ako ima led lampu (ne vidi se na renderu ta strana) i 43mm i unapredjen internal hardware, mi je zanimljiv.

btw skontao sam sta znaci E - for Elderly ppl :)

Poslednja izmena:
Jel ima neka informacija kad ce biti novi epix?
@psychofedex cek, cek, prodajes svoj epix? 😍😂
pazi kad sam znao da ćeš da se javiš 🤣

Epix bi trebalo da bude ukinut i da Fenix bude MIP i Amoled verzije, barem su o tome svi pričali.
sad posle ovih informacija, ko će ga znati.

zezam se, ne znam da li ću da menjam.
da mi je Fenix malo lepsi, jeste. Da mi je potreban, nije nikako, s obzirom da moj Pro ima vec ima gen5 senzor, ECG i ta sr*nja.
osim mikrofona i opcije pricanja ne znam sta moze da ima vise u odnosu na moj sat.

a da se mucim i opet prodajem ispod cene, ne bih :D videcemo

Poslednja izmena:

bas me interesuje cime e model zasluzuje cijenu od 900 (ja sam racunao ~600)
preterase sa cenama bas.
kontam da su za to krivi Apple i Samsung jer ako oni mogu da izbace poluproizvode za 800e, zasto Garmin ne bi zveknuo cenu kad je sat vec 5 puta kvalitetniji.
a pogotovo Fenix E nikakvog smisla za taj novac kad imas Epix Pro i Fenix 7 pro sa novijim senzorom i boljim materijalima za isto ili manje para? nema logike uopste

Malo je došlo do zasićenja, nemaju šta više da stave na satove da opravdaju zamene, pa reaguju cenama. Doduše Garmin je meni bio konfuzan kad sam se odlučivao za jači sportski sat, pa sam na kraju našao sreću kod konkurenata.

lep je,ali...

šta @joojant200 uradi od mene sa njegovim čelendžom 😁 nikad više

1000006556.jpg

Prethodne sedmice sam dobio neke Climber bedževe za uspone savladane biciklom, ali reko', neću da kačim, mora da ih je sve sakupio, makar trotinetom :D

Prilozi

• Screenshot_20240824_220128_Connect.jpg
    Screenshot_20240824_220128_Connect.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 18
Nazad
Vrh Dno