Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Cetiri godine sa SBBom (optika). Uvek bio zadovoljan, konekcija stabilna.

Pre 3 dana sam potpisao novi ugovor za novi plan.

Rezultat:

1. Zadnja 24 časa nemam interneta. Nešto ruter ne dobija IP adresu. Opticki tim se trudi da resi. Ne moze da mi kaze kad ce biti reseno. Ne znam sta da radim vise.
2. Posle 3 dana i dalje na EONu nisu otkljucani novi kanali.
96 sati (4 puna dana) bez interneta.

Komsiju u stanu do mog, radi SBB bez problema.

Pomozi Boze.

Poslednja izmena:
Mislim da cemo da zalimo za SBB-om zovu nas nemaju pojma ni sta nude ni sta smo imali od popusta, Kao ostaje vam popust uz manji internet i taj popust na vecu cenu sve u svemu nismo se nista dogovorili cekamo kraj ugg pa sta bude i ako bude nesto i negde u tom trenutku. Ovo je uzas imali smo premium ali ovo je kao MTS brdo kanala svi kad se skupe jedno veliko nista

hoće da raskine bez plaćanja penala
skrenuo bih pažnju svima da ovo nije tema za tumačenje pravnih stvari

Dobro ali to nije do sbb-a. Ne možeš da odeš kod bilo kog operatera i da raskineš ugovor bez penala. Nije nikakvo tumačenje pravnih stvari, samo zdrav razum

Kako to misliš drugi put pokušavaš da raskineš? "Dobar dan, ja sam pod ugovorom al bih da raskinem" ili nešto drugo?
Pa čim su ukinuli SK 4K a nisu ništa ubacili za njegovu zamenu- nema ni jedna 4K ARENA čitao sam da je dovoljan razlog, nije uspelo isto smo se pljuvali što uživo što pismeno-usmeno.. sad opet prilikom menjanja paketa kanala sam probao da raskinem- potpuno ista priča. Bukvalno sam mogao da raskinem oko nove godine kad je krenulo poskupljenje,samo da sam znao da će SK ukinuti i preći sve na arene, jer imam ugovor i sa SN!

Da li jos neko ima problem da se uloguje na SBB nalog na appu ili preko sajta?

Kao da su opet nesto menjali, jedva mi se otvori pocetna strana gde pise da nemam aktivan ugovor, iako sam ulogovana 🤔

@ZO11/666 uvek možeš da raskineš ugovor, samo spremi pare za penale
koje menjanje paketa kanala? ako misliš na nove pakete sa svojim paketima kanala, to nije promena paketa kanala kod starih paketa

@aleks989 radi aplikacija Moj SBB. bilo je skoro nekih problema, možda kod tebe i dalje ima

Још да објасниш како то корисник који се сели није својом кривицом створио "битно промењене околности".
Zato što nije on kriv što tamo gde je odlučio da kupi stan SBB nema postavljenu infrastrukturu.
Neispravno tumačenje je da kupac mora da se prilagođava prodavcu, veće je obrnuto.

A SBB je kriv sto se on seli? A to da je kupac uvek u pravu,to obesi macku o rep. Ko te to naucio,opasno te zeznuo.

Zato što nije on kriv što tamo gde je odlučio da kupi stan SBB nema postavljenu infrastrukturu.
Neispravno tumačenje je da kupac mora da se prilagođava prodavcu, veće je obrnuto.
Има две могућности раскида уговора по свом избору, тј. шта испадне повољније, прву да плати искоришћене месеце и трошкове увођења по пуној цени, други да исплати уговор до краја. Довољно фер.
Иначе би свако могао да нађе неку локацију где провајдер нема инфраструктуру па да се "сели" по истеку промо месеци од 1 динар.

Има две могућности раскида уговора по свом избору...Довољно фер.
ZOO dae i treću mogućnost očigledno (bez ikakvih penala).
Percepcija toga šta je fer a šta nije je subjektivna kategorija, po mnogima npr. nije fer što su cene usluga provajdera toliko visoke.
...to da je kupac uvek u pravu,to obesi macku o rep. Ko te to naucio,opasno te zeznuo.
Ne bi smeli da dozvolimo da ne bude tako.

Има две могућности раскида уговора по свом избору, тј. шта испадне повољније, прву да плати искоришћене месеце и трошкове увођења по пуној цени, други да исплати уговор до краја. Довољно фер.
Иначе би свако могао да нађе неку локацију где провајдер нема инфраструктуру па да се "сели" по истеку промо месеци од 1 динар.
se secate pre reklama

POKRIVENOST CELE SRBIJE, e pa kad se selis negde i kazu da nema mogucnost to nije tvoj problem vec njih koji govori da nisu pokrili nista skoro,
Ako nemas mogucnost da koristis njihovu uslugu na toj lokaciji nisi ti kriv vec oni sto ti ne mogu omogucit .

Pomagao sam nekom oko ovog pre par godina i odgovor svih ovih što nas kao štite je bio da nema pravo na raskid bez penala bio je doduše telekom ali verovato je isto. Zato što je se pre selidbe mogao raspitati da li ima infrastruktura njegovog trenutnog kablovskog operatera a i zato što su mu po njihovom mišljenu nudili odgovarajuću zamenu,umesto optike nudili adsl za koji je imao mogućnost na toj novoj adresi. Pošto on nije hteo pošto je smatrao da nije ista usluga predlagali su mu da se dogovori sa starim gazdom ili novim stanarima pa da oni preuzmu UO. Sad bi možda u slučaju sbb yettel mogli da ponude nešto slično ako nema mogućnost za jednog operatera a ima za drugog pošto su ista firma.

Nemaju veći protok osim na optici, takođe, neće biti 5 uređaja na aplikaciji već 3, svaki eon box osim osnovnog se plaća - ako ne veruješ, pitaj sam
Nakon obnove obnovljene UO, kao što sam ranije u temi naveo, dobio sam sledeće:
  • Popust od 20% na pretplatu (na reč)
  • +1 EON box za ukupno 2 EON-a kao promo
  • Mesh uređaj kao promo
  • D3 uređaj kao promo
  • 8 uređaja na EON aplikaciji (trenutno mi je 6 od 8 i svi rade)
  • Ubrzaj Net 100 da bih ostao na 600/70
Bio bih licemer kad bih rekao da sam nezadovoljan svim navedenim plus svi otvoreni kanali, ali me i dalje zbunjuje i plaši ta njihova stihija kako kome i šta ako za par meseci opet prerade programsku šemu..

Pa čim su ukinuli SK 4K a nisu ništa ubacili za njegovu zamenu- nema ni jedna 4K ARENA čitao sam da je dovoljan razlog, nije uspelo isto smo se pljuvali što uživo što pismeno-usmeno.. sad opet prilikom menjanja paketa kanala sam probao da raskinem- potpuno ista priča. Bukvalno sam mogao da raskinem oko nove godine kad je krenulo poskupljenje,samo da sam znao da će SK ukinuti i preći sve na arene, jer imam ugovor i sa SN!
Nemoj toliko da si siguran da u supernovi cvetaju ruze :) Tamo ce sigurno cena vrlo uskoro da se dize, sto zbog novih areninih kanal, sto iz razloga jer im je to navika...
Ja sam u SBB-u zadovoljan dok je ovaj stari ugovor, daj boze da ponude samo internet uslugu kroz godinu-dve :)

• Mesh uređaj kao promo
  • D3 uređaj kao promo
Bio bih licemer kad bih rekao da sam nezadovoljan svim navedenim plus svi otvoreni kanali, ali me i dalje zbunjuje i plaši ta njihova stihija kako kome i šta ako za par meseci opet prerade programsku šemu..
Управо се и ваља плашити...
У свом "уговору" сам на реч имао ХБО пакет (само канали ХБО 1, 2 и 3) у трајању целе уговорне обавезе од 30 месеци...
Искључили га у последњих типа годину дана (можда и више, нисам проверавао) под неким њиховим изговором да то тако мора... Сва срећа, на папиру су били уписани гратис ЕОН боксови (имао их 3, на шта се сваки теренски сервисер чудио како су ми их уопште дали 3) па нисам морао да плаћам ренту...
Зато, по мом искуству, све на папир и онда договор (махом) важи у потпуности а усмено увек има елемената за заобилажење.
То је један од разлога зашто не желим да код њих имам претплату.

• Mesh uređaj kao promo
  • D3 uređaj kao promo
Ovo 8 uredjaja na eonu je verovatno greška zbog promena pa ti sabrali 5+3, ali ocekujrm da ce da ti skrate na 1/3 kako i treba da bude, kad im se sistem dovede u red... Jer mene su samo zbog toga odbili od novog potpisivanja ugovora...

• Mesh uređaj kao promo
  • D3 uređaj kao promo
Moram da te razocaram jer ce da ti fakturisu sve sto ne ide u paket. Ja sam trazio da D3 uredjaj zamenim za Eon box i nisu mi dozvolili nekoliko dana smo se ubedjivali kazu moram da platim rentu boxa 350 din .Ne moze promocija za drugi Eon box cak ni internet da ubrzam ne moze prilikom obnove ugovora.Inace sam dobio promociju 12 meseci 50% i 12 meseci puna cena.

Oooo, široko
Jesi li podneo zahtev za raskid ili...?
Jesam. Posle toga su me zvali i produzio sam ugovor.Ugovor je bio vazeci do avgusta. Da nisam procitao na sajtu sbb akcije ne bi znao da mogu dobijem 6 meseci po 1 din,a ponudili su mi 12 mes 50% na cenu ugovora promo sto sam i prihvatio. Inace posto se ugovor vodi na oca koji je penzioner i tu imam 10% popust.

Moram da te razocaram jer ce da ti fakturisu sve sto ne ide u paket. Ja sam trazio da D3 uredjaj zamenim za Eon box i nisu mi dozvolili nekoliko dana smo se ubedjivali kazu moram da platim rentu boxa 350 din .Ne moze promocija za drugi Eon box cak ni internet da ubrzam ne moze prilikom obnove ugovora.Inace sam dobio promociju 12 meseci 50% i 12 meseci puna cena.
U aplikaciji mi piše da je sve što sam gore naveo 24 meseci promo. Ne bi smelo da bude drugačije. Jedino što ne piše je 20% popusta, koje sam ranije imao i što je taksativno bilo navedeno u Moj SBB kod prethodne UO. To sada ide na reč :)

Ako bude drugačije, zvaću ih ponovo..

Nazad
Vrh Dno