Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

@SlimShady ja se slažem sa tobom. Ali mislim da ljudi ovde žele neke prave i pouzdane informacije jer je sve od kad se desila kupoprodaja tamo u martu ili kad beše, obavijeno velom tajni, poluinformacija i na kraju ćutanjem. Bench ima i Motorola support temu, na koju odem povremeno, iako sigurno neću kupiti Motorolu, čisto da vidim kako pravi support izgleda. Ja sam digao ruke od bavljenja ovom Sbb/Yettel temom dok mi ne istekne ugovor za 9 meseci jer sad nemam vremena time da se bavim, dobio sam drugo dete pa su pune ruke, ali razumem ljude koji hoće da znaju šta se dešava

Desava li se jos nekom na stb boxu da pri promeni kanala pojavi se plavi ekran sa kruzicem koji se okrece a zatim izbaci da je doslo do greske i da sadrzaj ne moze biti emitovan, greska P000/001?
Nova verzija aplikacije je u pitanju, zvao sam korisnicki ali osim restarta uredjaja nisu nista drugo ponudili i dalje je isto.
Meni se dešava, baš ovo isto.

Desava li se jos nekom na stb boxu da pri promeni kanala pojavi se plavi ekran sa kruzicem koji se okrece a zatim izbaci da je doslo do greske i da sadrzaj ne moze biti emitovan, greska P000/001?
Nova verzija aplikacije je u pitanju, zvao sam korisnicki ali osim restarta uredjaja nisu nista drugo ponudili i dalje je isto.
Meni se to desilo, ali sam samo promenio kanal i vratio i radilo normalno, druga veoma iritantna stvar, barem meni, jeste ta da kad ugasim stb i za dva sata upalim on nastavi tamo gde sam ugasio ne ide uživo promenom kanala se vrati na uživo.

@Yetel Srbija zasto ne updatejujete aplikaciju na Tizenu i play storu to nije neki grandiozan posao ?
Sa TV aplikacijama uvek kasne nekoliko meseci nakon nove verzije box aplikacije
Javljalo se meni nekoliko puta u početku, krajem jula, a u zadnjih 7-8 dana samo jednom. Ali mi i dalje povremeno zabaguje kada premotavam sadržaj unazad (recimo neki detalj sa utakmice itd.).

Poslednja izmena:
Meni se to desilo, ali sam samo promenio kanal i vratio i radilo normalno, druga veoma iritantna stvar, barem meni, jeste ta da kad ugasim stb i za dva sata upalim on nastavi tamo gde sam ugasio ne ide uživo promenom kanala se vrati na uživo.
Da, kada se ugasi box pa ga ponovo upališ (za par sati ili sutradan) nastavi dalje tu od trenutka kada si ga ugasio umesto da se prebaci na uživo (da krene program trenutno - osim što nervira nas to pravi problem i ukućanima koji ne znaju šta smo mi gledali kada smo ugasili box pa ne provale odmah da kada ga upale da to na njemu nije Live). Ispada da je bolje da nikad ne gasiš box nego treba gasiti samo TV.

Poslednja izmena:
Ne verujem onim Clear Mem aplikacijama

Zašto uopšte gasite STB?
Ja moj ne gasim još iz vremena 2021-22 godina kada je bio mnogo problematičniji nego danas jer prilikom paljenja često ne bi prikazao odmah sliku i omogućio menjanje kanala nego je često iznova učitavao alikaciju po par minuta ili se resetovao,... što je živciralo i onda sam ga stalno držao upaljenim. Pa mi ta navika ostala i danas, zato mi je i promaklo ovo da gašenjem aplikacije da nakon paljenja nastavlja dalje tamo gde smo ga ugasili. Mnogi ga gase ili zbog CEC-a (jer im podešeno na TVu da se automatski gasi zajedno sa boxom) ili ga štede (da duže traje) ili ga imaju od 2023 na ovamo kada je aplikacija unapređena pa nije više pravio probleme prilikom paljenja kao prethodnih godina.

Prve neke zamerke, možda i nisu nego se nisam snašao...

Kad nađeš neki sadržaj unazad, pa za vreme gledanja uključiš EPG, ne možeš da se vratiš na gledanje tog sadržaja? Kad pririsneš TV uključi ti live program, na back ne reaguje, na EPG ponovo samo pokaže live EPG...

Na prethodnoj verziji pritisak na TV te je vraćao tamo gde si bio, valjda...

Pa ovaj ZTE B866 nije neka perjanica ali nije ni neko levo generičko Ali sokoćalo. U smislu uređaja kao uređaja ne bi trebalo da je išta upitniji tj. nesigurniji od bilo kog drugog kućnog aparata u stand by režimu

Odem danas do poslovnice da se raspitam o prelasku na novi paket, ugovor sam potpisao pre par meseci, veci paket po ceni manjeg i na to jos 50% na dve godine, kazu nisu sigurni ali misle da ide nov ugovor i gubim popust, ali moraju da provere, ne znam sta su do sada radili ali ok, pitam preko FB chata, tamo mi kazu da preko aplikacije mogu da promenim paket i da mi pogodnosti ostaju i ne menja se trajanje ugovora, znaci placao bi vise oko 500-600 din, e sad kome verovati, poslovnici ili FB... Luda kuca...

Ako placas 1600 sada uz e-racun, za Premium ti ide jos 400 din preko, potpises aneks i kraj price.

Ja konkretno otisao u poslovnicu i rekao da bih zeleo da predjem na Premium ali da zadrzim popuste i kanale iz prethodno potpisanog ugovora, dakle samo da mi se pridodaju novi kanali, kaze sluzbenica moze, cena paketa bi bila 2500 din, kazem ja njoj, ne moze 2500 vec 2100 i uz e racun okruglo 2000 za placanje i prilozim joj ovu sliku koju je neko postavio par stranica unazad.
Ona gleda i nista joj nije jasno, chuka po racunaru i kaze, u pravu ste gospodine 1999 din bi bio paket uz potpisivanje aneksa, zelite li da potpisete aneks? Velim zelim, potpisem i dam po gasu iz poslovnice, to je sve.

Prilozi

• Screenshot_4-8-2025_17639_.jpeg
    Screenshot_4-8-2025_17639_.jpeg
    80.6 KB · Pregleda: 97
Odem danas do poslovnice da se raspitam o prelasku na novi paket, ugovor sam potpisao pre par meseci, veci paket po ceni manjeg i na to jos 50% na dve godine, kazu nisu sigurni ali misle da ide nov ugovor i gubim popust, ali moraju da provere, ne znam sta su do sada radili ali ok, pitam preko FB chata, tamo mi kazu da preko aplikacije mogu da promenim paket i da mi pogodnosti ostaju i ne menja se trajanje ugovora, znaci placao bi vise oko 500-600 din, e sad kome verovati, poslovnici ili FB... Luda kuca...
Pa i sami su ti rekli, u poslovnici, da ne znaju i da moraju da provere

Kako ste vi uopšte izdejstvovali tako dobre popuste?
Mene je lik sam nazvao i ponudio mi 50% na prvih 6 meseci. Isti dan me je zvao drugi lik i ponudio mi je 50% na 24 meseca. Naravno, prihvatio sam bolju ponudu. Ali mi već imamo ugovor sa SBB-om koji zajedno plaćamo, nije na moje ime ali je ista adresa. Znači, ovo nije potreba nego čisto bahaćenje s moje strane. Inače možda ne bi bili toliko darežljivi nznm.

Nova aplikacija je vizuelno za svetlosnu godinu ispred stare, ali funkcionalno u kamenom dobu iza stare.
Ova glupost da ne ide uživo TV program već nastavi gde sam ugasio boks me izluđuje (a da ne pričam o starijoj osobi u mom domaćinstvu koja se pogubi i ne ume da se vrati na uživo).
Na staroj sam mogao da čitam kraći siže filmova i emisija, ovde na novoj u većini slučajeva pusti film ili emisiju, a da ne mogu ništa da pročitam.
Fali mi ona lista kanala gore-dole, ova levo-desno je bezveze i totalno nepotrebna. Pre nekoliko dana sam deset minuta tražio film, nikako da nađem karticu "Nastavi sa gledanjem" da bi mi tek odjednom iskočila u meniju gde sam već bar pet puta tražio.
Kontam da je sve stvar navike i da mi kroz par meseci neće više smetati toliko, ali aman zaman, ljudi iz Jetela, pustite neku klot verziju aplikacije za ovu gerijatriju što se jedva snalazi sa daljinskim. Njima je ovo prekomplikovano i teško

Ova glupost da ne ide uživo TV program već nastavi gde sam ugasio boks me izluđuje
Pojasni molim te. Eto, ja sam malopre ugasio na ono crveno dugme na daljinskom, posle desetak minuta upalio na isto dugme i program ide normalno. Po satu na ekranu, ugasio sam u 09.08 a kada sam ukljucio vreme je na 09.19

I Borski okrug rešili malo da sredjuju.
Meni pre nekoliko dana stigla ažuriranja za oba boxa, samo da sada ne za*ebu nešto.
P.S.
Postoji li negde App za Android TV, treba mi za još jednu sobu.
Na ApkPure je nadje, navodno instalira i posle je nema nigde.

Prilozi

• Screenshot_20250812_105904.jpg
    Screenshot_20250812_105904.jpg
    80.7 KB · Pregleda: 56
Pojasni molim te. Eto, ja sam malopre ugasio na ono crveno dugme na daljinskom, posle desetak minuta upalio na isto dugme i program ide normalno. Po satu na ekranu, ugasio sam u 09.08 a kada sam ukljucio vreme je na 09.19

Kad ugasiš TV, ne STB, pa upališ TV meni tj. program je tamo šta si poslednje gledao. I onda recimo upališ TV, pritisneš gledaj, umesto da budeš uživo tebi nastavi tamo gde si ugasio TV.

Meni takođe nedostaje uživo zvuk kad uđeš u meni, kao što je bilo na staroj.

Ugasim TV pa se zbog HDMI CEC-a ugasi i STB, ali kada opet uključim TV program nastavlja odatle gde sam isključio TV

Kod mene je slučaj da samo jedan stb kada se uključi ponovo nema šanse da šaltaš kanale, ako slučajno prebaci izbaci crn ekran i mora restart.
Problem sam rešio tako što njega isključim obavezno na Belle Amie tako da kada ga ponovo uključi na pravom je kanalu i ne pipam ništa.
Od Yettela nema vajde da prijavljujem tako je bilo i kada je bila stara aplikacija, pravdali su se da će to ova nova da reši.

Vrh Dno