Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Put je odličan preko Bugarske sem onih 30ak km a
...
Dve stvari prvo pomislih kako me sunce nije grejlo uopšte i kako mi odjednom vruće kad skontam da mi nabio 120 temp na uzbrdo delu autoputa. Držao ga na tempomatu na 150, skinuo sa tempomata i vratila setrmprtstuta na 90.
...
Druga stvar možda nisam lepo obratio pažnju ali u tom delu ka srbiji kao da ima samo 1 pumpa (OMV) na kojoj je katastrofa guzva. Meni trebao neki monster ili red bull pa sam samo iskulirao.

E da i treće, dizel je papreno skup u bugarskoj sva sreća pa sam sipao u grckoj.
Tih 30ak km je jako prijatno. Vozi se dolinom Strumice, drveće oko tebe, hlad, milina.
Pa svaka čast, tako strada glava kod dizela. P.S. Na benzincu na tempomatu namestio na 118km/h (GPS) pri 40i kusur spoljašnje i našao optimum temperature i brzine. I potrošnje
Ima gomila pumpi. Prve tri u nizu čim uđeš u BG pa nekoliko na dalje, mala pauza od Blagoevgrada do Sofije gde ima samo jedna. Ništa kritično
Kao što rekoše kolege a i sam zaključio, debelo si pobrkao :) Inače me benzin koštao 142din/L sa svim bankarskim konverzijama, plaćao sam karticom

Sad ce i njih da presaltaju na evre pa nema vise podmetacina sa kursom kad se placa kesom i forica tipa "ne radi aparat za kartice" i slicno :)

Tih 30ak km je jako prijatno. Vozi se dolinom Strumice, drveće oko tebe, hlad, milina.
Pa svaka čast, tako strada glava kod dizela. P.S. Na benzincu na tempomatu namestio na 118km/h (GPS) pri 40i kusur spoljašnje i našao optimum temperature i brzine. I potrošnje
Ima gomila pumpi. Prve tri u nizu čim uđeš u BG pa nekoliko na dalje, mala pauza od Blagoevgrada do Sofije gde ima samo jedna. Ništa kritično
Kao što rekoše kolege a i sam zaključio, debelo si pobrkao :) Inače me benzin koštao 142din/L sa svim bankarskim konverzijama, plaćao sam karticom
***** još odrastao u autoservisu i meni hladnjikavo zbog klime uopšte ne uzimam u obzir 38 napolju plus uzbrdo 150 a auto ima godina. Neće glavi biti ništa odmah sam ga izbacio u ler i stao čim je krenuo da diže. Još kad sam dolazio lagano u grčku 110-120 ali u povratku uvek me nekako tera da se što pre vratim. Evo sada ga držim 110-130 normalno radi.

Lep je taj deo kod strumice ali poslednjih 5km 30 na sat u koloni me smorilo.

Po proceni navigacije vidim biće put oko 10h, inače poslednje dve godine oko 9h preko MK.

Što se mene tiče preko bugarske mnogo lepše za vožnju, a alternativa MK brže definitivno.

Pre svega mi je prijala promena, smori voziti istim putem.

Jeste ludi ono sam kucao na granici a posle kad sam stao na pumpu. Samo sam čekao nekog pametnjaković da se javi.

Elem priča ima avanturu kod Jagodine ali to pišem kad se odmorim i popijem pivo.

Jel neko išao preko bugarske? Tipa vožnja duža 40min ali samo jedna granica pa se razmišljam da se vratim tuda.

Kad sam dolazio bila je sreda preko prohora drugi auto sam bio oko 17h 10 minuta obe granice. Četvrtak evzoni pola sata obe granice.

Ja sam se vraćao sa Tasosa pre mesec ipo, ali nismo išli uobičajenim putem, nego smo spavali u Plovdivu. Ako imas dan viška, topla preporuka da se obidje. Mogu ti poslati i link ka smeštaju u centru. Veći deo su lokalni putevi, ali dobrog kvaliteta, prelepa priroda. Kad se izadje iz Plovdiva, posle je uglavnom autoput do Srbije.

Nazad
Vrh Dno