Šta je novo?

Hardver Koji Wireless router kupiti? [za AP postoji posebna tema]

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Falcon

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | Samsung 951 500GB
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & Audiolab 8300XP + Sonus Faber Venere 2.5 + Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) | 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Otvaramo ovu temu zbog potrebe za razdvajanjem diskusija o wireless ruterima od Access Point uređaja.
Originalna tema je mix postova na temu wireless rutera i access point uređaja, želimo da izbegnemo zabune kod manje stručnih korisnika i da eliminišemo šum (kada se na pitanje za preporuku wireless rutera odgovara preporukom za AP, što nije nužno rešenje problema obzirom da AP rešava samo problem WiFi).

Link od izvorne teme (locked):

Link do teme - Koji Wireless ruter kupiti?

Ne vredi, ne nalazim na prve 2 strane rezultata pretrage.:(

Čuvena dobro poznata prodavnica iz Beograda koja prodaje telekomunikacionu opremu koja u Srbiji posluje već 380 godina.
Molio bih te da postavis link ka toj prodavnici koja prodaje dati uredjaj za date pare. Posto niko to ne moze da pronadje.
Zainteresovan sam i sam za datu ponudu jer je jako povoljna ali ne vidim je.

Molio bih te da postavis link ka toj prodavnici koja prodaje dati uredjaj za date pare. Posto niko to ne moze da pronadje.
Zainteresovan sam i sam za datu ponudu jer je jako povoljna ali ne vidim je.
Nije u skladu sa pravilima. I ne samo da neću da postavim link, nego ću da delim kaznene poene za sve tvrdnje da dotični proizvod ne može da se kupi u Srbiji. Bukvalno širite dezinformacije.

Nije u skladu sa pravilima. I ne samo da neću da postavim link, nego ću da delim kaznene poene za sve tvrdnje da dotični proizvod ne može da se kupi u Srbiji. Bukvalno širite dezinformacije.
Posalji mi privatnu poruku sa linkom onda. To nije protiv pravila foruma kao i ovom drugom clanu koji se isto zalio i resena stvar

Ne vredi, ne nalazim na prve 2 strane rezultata pretrage.:(
Ovo je tužno. Pa vi ni pretragu ne znate da koristite. Kada tražiš nešto u Srbiji, koristi country switch. Konkretno za tvoj slučaj.
Kod:
Grandstream GWN7604 site:rs
Prvi rezultat pretrage je bukvalno prodavnica gde ima da se kupi sve od Grandstream-a.
Posalji mi privatnu poruku sa linkom onda. To nije protiv pravila foruma kao i ovom drugom clanu koji se isto zalio i resena stvar
Poslao sam ti na PM.

A koga zanima, neka cima njega.

Ovo je tužno. Pa vi ni pretragu ne znate da koristite. Kada tražiš nešto u Srbiji, koristi country switch. Konkretno za tvoj slučaj.
Kod:
Grandstream GWN7604 site:rs
Prvi rezultat pretrage je bukvalno prodavnica gde ima da se kupi sve od Grandstream-a.

Poslao sam ti na PM.

A koga zanima, neka cima njega.
Sajt koji si mi poslao na privatnu poruku sam takodje pogledao pre nekoliko sati kada sam dati uredjaj prvobitno trazio i nisam ga nasao uopste na njemu.
Sada sam ponovo pretrazio sajt i preko interne pretrage ugradjene u njega i preko goole pretrace celog sajta. Datog uredjara i dalje na njemu nema.

Sajt koji si mi poslao na privatnu poruku sam takodje pogledao pre nekoliko sati kada sam dati uredjaj prvobitno trazio i nisam ga nasao uopste na njemu.
Sada sam ponovo pretrazio sajt i preko interne pretrage ugradjene u njega i preko goole pretrace celog sajta. Datog uredjara i dalje na njemu nema.
Stvarno ste neverovatni. Imaš cenovnik na njihovom sajtu. Kad ga skineš, unutra imaš ovo.

1754080975434.png

Sve mora da vam se nacrta.

Stanite, zar ovo nije tema o ruterima, a vi već celu stranu pišete o ap-u.
Da nisu nedavno baš iz ovog razloga razdvojene teme o ruterima i ap-ovima ne bi bilo ništa čudno, ovako...

Nije mi bila namera da rasplamsam diskusiju, ali kao što obično biva istina je verovatno negde na sredini.

Verovatno je da će mi i UDR7 i Asus ROG završiti posao koji sam zamislio. Sa čisto potrošačke strane rado bih izabrao nešto između ali tržište je takvo da ne nalazim. Voleo bih da imam dovoljno znanja da mogu da iskorstim potencijale oba, što na žalost nemam, i u tom smislu su mi oba overkill i svestan sam toga. Sa druge strane, iz hobija, sam proveo dosta vremena sa firware-ima routera, smart home uređajajima, (un)managed switchewima, senzorima etc. Sada bih hteo malo napredniji router, u isto vreme manje komercijalan router za planirani projekat automatizacije u naredne 2 do 3 godine i tako sam došao do sužavanja izbora.

Mnogo komentara u temi ima smisla i hvala na tome.

PS. Ni Rs6 niti Dacia nisu za mene.

Nije mi bila namera da rasplamsam diskusiju, ali kao što obično biva istina je verovatno negde na sredini.

Verovatno je da će mi i UDR7 i Asus ROG završiti posao koji sam zamislio. Sa čisto potrošačke strane rado bih izabrao nešto između ali tržište je takvo da ne nalazim. Voleo bih da imam dovoljno znanja da mogu da iskorstim potencijale oba, što na žalost nemam, i u tom smislu su mi oba overkill i svestan sam toga. Sa druge strane, iz hobija, sam proveo dosta vremena sa firware-ima routera, smart home uređajajima, (un)managed switchewima, senzorima etc. Sada bih hteo malo napredniji router, u isto vreme manje komercijalan router za planirani projekat automatizacije u naredne 2 do 3 godine i tako sam došao do sužavanja izbora.

Mnogo komentara u temi ima smisla i hvala na tome.

PS. Ni Rs6 niti Dacia nisu za mene.
Ja bi samo umesto tog Asus smeća uzeo isto neki Ubiquiti. Na primer U7 Pro ako imaš mogućnosti montaže na plafon, ili U7 Pro Wall ako nema uslova za plafon. Na taj način eliminišeš potrebu da se cimaš sa ispravljačima i kablovima jer uređaj može da se napaja preko LAN kabla koristeći PoE izlaz koji UDR7 ima. Takođe ćeš imati sve integrisano i kompletna kontrola ide preko UDR-a što je daleko elegantnije rešenje. Unifi UI je logičan i lagan za korišćenje i ne treba ti PhD za konfigurisanje. Napredne funkcije su tu, i kada stekneš malo više iskustva, imaš sve na raspolaganju. A pošto je to Ubiquiti, neprekidno stižu nove mogućnosti kroz firmware updates.

Poslednja izmena:
Imam TPlink Archer AX73 i obzirom da ne mogu da pokrijem svaki ugao, planirao sam da dodam u mesh Tplink Archer AX55, koji mi se cini da je pozitivno pominjan do sada na forumu. Vidim da se pojavio i neki AX55Pro, pa se pitam da li uzeti stari "provereni" model ili uzeti taj Pro?

Nazad
Vrh Dno