Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Koliko sam shvatio oni neće da izjednače stare premium pakete sa novim, tako da net neće da se ubrza, nema ni Vayo džabe promo...
Aj to i nekako, ali nema logike da premium paketi ne dobiju nove arene premium 4 i 5, čak nema ni neki glupi turizam tv kanal, kao plaćaš ful uslugu sve al eto ovo ne može jer smo to dodali samo za nove pakete koji su u stvari stari samo preimenovani?!?
I još sve poskupeli...

imam eon premium pa me zanima da li bi mogao da uzmem novi paket ovaj paket premium + tj da mi daju novi paket a ovaj da deaktiviraju da li postoji ta varjanta

Koliko sam shvatio oni neće da izjednače stare premium pakete sa novim, tako da net neće da se ubrza, nema ni Vayo džabe promo...
Aj to i nekako, ali nema logike da premium paketi ne dobiju nove arene premium 4 i 5, čak nema ni neki glupi turizam tv kanal, kao plaćaš ful uslugu sve al eto ovo ne može jer smo to dodali samo za nove pakete koji su u stvari stari samo preimenovani?!?
I još sve poskupeli...
Ja sam vise za opciju da nas ne izjednace jer ce onda da dodaju par kanala a smanje brzinu. Draze mi je 600/60 nego 500/50.

Da nisam dobio 12 meseci za 1 dinar sigurno bih raskinuo ugovor, ovako neka ga do kraja ovako...
Za nove kanale nisam iznenađen iako imam premium paket, ali da ukidaju uređaje (sa 5 na 3) i da smanjuju brzine interneta (upload je ionako bio slab) uz povećanje cena e to je već nadrealno i bezobrazluk!

Da nisam dobio 12 meseci za 1 dinar sigurno bih raskinuo ugovor, ovako neka ga do kraja ovako...
Za nove kanale nisam iznenađen iako imam premium paket, ali da ukidaju uređaje (sa 5 na 3) i da smanjuju brzine interneta (upload je ionako bio slab) uz povećanje cena e to je već nadrealno i bezobrazluk!
Kada si potpisao novi ugovor za 12 meseci po dinar? Trenutno nemaju takvu akciju, a željno je čekam.

Kada si potpisao novi ugovor za 12 meseci po dinar? Trenutno nemaju takvu akciju, a željno je čekam.
To nisu i nece ni da imaju, jedino ako ispregovaras a bas im bude zapelo da te zadrze, narocito tesko sad kad je ubijena konkurencija...

Pa i nije baš ubijena konkurencija, VIP isto koristi telekomovu optičku infrastrukturu a imaju odlične ponude. Jedino ne znam kakva im je TV platforma, to ću morati da isprobam negde, ali sve su šanse da ćemo se SBB i ja nakon 16 godina razići.

nije tema za druge provajdere. inače, A1 (nekadašnji VIP) ima svoju optičku infrastrukturu al' o tome u odgovarajućoj temi. takođe ima tema i za A1 TV aplikaciju

E nisam znao da mogu dati brzine van zvanicne ponude u pregovorima, hvala, probacu to.
To, inače, važi već godinama, a tabelu sam postavio ovde. Zavisi jedino od lokacije, ne nude baš svugde gde ima optike. U mom okruženju, međutim, svi sa ugovornom obavezom imaju te promotivne brzine, bez obzira na to da li su novi korisnici ili im nije prvi ugovor sa njima. Pretpostavljam da je razlog rasterećenost mreže. Ne znam da li se nešto od juče promenilo, ali ima smisla da postoje promotivne brzine i za nove pakete.

a ne mogu da je nateraju da pređe na sbb pakete
Jeste ti poruka šaljiva, ali da odgovorim ozbiljno: mogli bi da je "nateraju", ali to im dosad nije bio deo poslovne politike, kao što nije ni Yettelu. MTS i Supernova su, međutim, početkom godine pokazali kako se to radi, tako što su sve korisnike prebacili na aktuelnu ponudu, a i nije im prvi put. Nema ugovorne obaveze, pa mogu da pokušaju da promene uslove ugovora. Alternativa je i jednostrani raskid, mada bi to bilo prilično neobično, pre bi pokušali da izmene uslove, a da od korisnika očekuju raskid ako nije zadovoljan najavljenim promenama.

Dakle, ne samo da poskupljuju, već istovremeno i smanjuju obim usluge.
Ima šrinkflacije i u telekomunikacijama. 😃

Jedino A1 moze da bude iznenadjenje u vidu konkurencije na dosta mesta rade optiku, ne znam kome se pri cistoj svesti isplati prelazak na nove basic i premium pakete sbb ( skuplja mnogo usluga realno basic paket bez as premium za 4.500 ) bas su novi vlasnici krenuli da vuku lose poteze

Ako uzmemo u obzir da su i ostali novi kanali (Front, Turizam...) samo u novim paketima, ne bi me iznenadilo da i sve buduće kanale ubacuju samo u te pakete a mi na trenutnim paketima da više ne dobijemo nijedan novi kanal.

Pa i biće tako, stare pakete neće ažurirati. Ili će pustiti da svima isteknu UO ili će u nekom trenutku izvršiti nasilnu migraciju na nove pakete.

Ne vuku oni loše poteze, to je bila ideja od samog starta. Suzbiti dalje širenje SBB-a kako kablovske infrastrukture tako i 5G mobilne mreže, naterati vlasnike da prodaju operacije u Srbiji, našli su Čehe i Arape da kupe sve. Sada kad je cilj postignut, sada imamo praktično Yettel i SBB u jednom, Telekom je paralelno pokupovao brdo malih, pa na ogromnom broju lokacija praktično i nema konkurencije. Imaš mts/supernovu i yettel/sbb...

Za sport više nema konkurencije, ako vlasnik Arene da dozvolu da ih neko drugi emituje, da, ako ne, nema, to je to.

Tako da... svi oni meseci po dinar, trošenje milijardi €, polako daje rezultate, a sve ćemo to platiti mi, korisnici.

Ko će sad da ti da 18 meseci po 1 dinar?

još uvek nisu ažurirani rasporedi kanala. poslednja verzija je od 21. jula

podsetio bih da ovo nije tema o poslovnim politikama. hvala na razumevanju

Dakle novih 14 kanala koje nema niko ako ne potpiše novi ugovor:

novi-arena-kanali-orion-tssrp1ose-ts-hero-v1_w967h544.jpg

Front TV
Turizam TV
DJ Žex Pink Erotic 1,2,3,4,5,6,7,8

A za 2 dana gase: Al Jazeera Balkans i Current Time.

Ne vuku oni loše poteze, to je bila ideja od samog starta. Suzbiti dalje širenje SBB-a kako kablovske infrastrukture tako i 5G mobilne mreže, naterati vlasnike da prodaju operacije u Srbiji, našli su Čehe i Arape da kupe sve. Sada kad je cilj postignut, sada imamo praktično Yettel i SBB u jednom, Telekom je paralelno pokupovao brdo malih, pa na ogromnom broju lokacija praktično i nema konkurencije. Imaš mts/supernovu i yettel/sbb...

Za sport više nema konkurencije, ako vlasnik Arene da dozvolu da ih neko drugi emituje, da, ako ne, nema, to je to.

Tako da... svi oni meseci po dinar, trošenje milijardi €, polako daje rezultate, a sve ćemo to platiti mi, korisnici.

Ko će sad da ti da 18 meseci po 1 dinar?
Sve to stoji, ali mislim da su ljudi takvi po prirodi da ce uvek nalaziti bolje i sto jeftinije resenje, posebno mislim za nas narod (iskljucujuci penzionere, jer ocigledno nisu tehnoloski potkovani).
Koliko je ucestalost da su TV smartovi, bice ludnica za potraznjom IPTV-a, iako se vec dosta traze, mislim da ce jos veci talas ljudi da krene u tom smeru. Shodno tome, razumeo bih da SBB (i ostali provajderi) povecavaju cene interneta u buducnosti, a suportno za televiziju :)

Ne znam da li je neko pisao ali podigli su i cene paketa za Eon van mreze kao i taksu za iznajmljivanje boxa. Nadam se da nama starim korisnicima nece dizati cenu. Ako to urade,moracemo da se pozdravimo. I onako su nas zeznuli za Total tv.

Dakle novih 14 kanala koje nema niko ako ne potpiše novi ugovor:

novi-arena-kanali-orion-tssrp1ose-ts-hero-v1_w967h544.jpg

Front TV
Turizam TV
DJ Žex Pink Erotic 1,2,3,4,5,6,7,8

A za 2 dana gase: Al Jazeera Balkans i Current Time.
Kljucno pitanje sada je za nas sa najskupljim ulaznicama da li imamo pravo na raskid ugovora bez placanja penala ?

Ne znam da li je neko pisao ali podigli su i cene paketa za Eon van mreze kao i taksu za iznajmljivanje boxa. Nadam se da nama starim korisnicima nece dizati cenu. Ako to urade,moracemo da se pozdravimo. I onako su nas zeznuli za Total tv.
Kada udjes piše 2.499din, Eon Box besplatno na korišćenje i bez plaćanje priključne takse uz ugovornu obavezu. Klikneš da poručiš izadje dodatnih 350 din mesečna nadoknada za Box.

Mene sportski kanali ne zanimaju, interesuje me da li mogu da raskinem ugovor bez penala zbog ovog poskupljenja? Još ako budu ukinuli N1 i Nova, nema šta da tražim više na SBB.
I da se prebacim na MTS optiku, imao sam i neku ponudu od Supernove ali gledajuci komentare na ovom forumu ne bi ih uzimao. Realno treba mi samo NET i TV (povremeno)

Imam nedavno obnovljen ugovor na EON FULL (trio)

Vrh Dno