Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Ma kud sam posle 2 meseca da se cimam da potpisujem novo.

Ako ima nekog Yettel akvizitera neka se javi u pp..

Jel ima neko ko ima paket kod kuće L da ima nove kanale ? (N1,Nova itd...)
Ja imam "yettel kod kuće L" nema novih kanala ukoliko želim da ih imam moram na drugi paket koji je skuplji što mi savršeno ne pada na pamet da su ubacili CineStar možda bi i prošli ovako JOK. Em su i novu aplikaciju za stb uređaj zeznuli "nema opcije snimi" tako da...

Kad dođe vreme za priču o obnovi ugovora, ja već imam prezentaciju za njih. Za dve godine, uz prvih 6 meseci za dinar, 18x3.300=59.400... Obnova UO kojom bi zadržao paket Arena kanala, koja mi je i najbitnija bila bi 24x5.000=120.000. To je 100% veći izdatak. Da opet ponude 6 meseci za dinar recimo, to bi bilo 90.000, 50% veći izdatak.

Korisnici M paketa su bukvalno nagrđeni. Korisnici L paketa nešto manje, njima bi izdatak bio veći za trećinu otprilike.

Ja sam imao 12 meseci za dinar, tako da nemam na šta puno da se žalim. Samo mi sve ovo što rade smešnjikavo. Iako to nije bila njihova praksa, nešto ne verujem da će nas sve sa M paketa tek tako pustiti da prošetamo do kraja ugovora. Ima ljudi koji su potpisali pre npr mesec dva, i da njih puste dve godine tako, nema šanse. Poslaće nam neku porukicu u fazonu da naš paket ili poskupljuje 500 dinara, ili da se ukida i prebacujemo se na gori za veće novce. Ili će naprasno ukinuti neke ključne kanale. Tako da kad dobijem to pisamce, pozdravićemo se svakako i vratiću se tamo odakle sam došao.

Moj utisak je da pod modernizacijom platforme podrazumevaju samo uvodjenje novih kanala. Stari korisnici su bili testeri i ovako im se vraca.

Sto se tice arena na yettelu mogu da kazem da je to jedno traumaticno iskustvo. Ono trzanje i seckanje kad se gleda utakmica mi je prosto nedopustivo, onako sam gledao strimove utakmica pre 15 godina na netu.

Sve sam nesto misljenja da ce i sbb i eon s*ebati i da to vise nece liciti ni na sta. Neuporedivo je koliko je slika bolja i ostrija na eon-u i svaki dan sa nekom zebnjom kad ukljucim tv ocekujem da ce se to srozati.

Mobilnu mrezu je suvisno pominjati sta su uradili, usluga je unazadjena otkako su preuzeli od telenora.

Evo iz Yettela kažu da rade na uvođenju dodatka, verovatno za svega 3-4 meseca će i postojeći korisnici moći da doplate bez novog ugovora.

Navodno za Yettel novi ugovor, tj. aneks za skuplji paket ne menja ugovornu obavezu.

Videćemo da li ovo važi i za SBB.

Cao, zdravo Yettel.

Imam tu srecu da mi istice ugovor za dva dana. Bio je M paket.

Uzeo sam A1, jaci paket, 3500 dinara i 12 meseci free.
A N1 i Novu cu kao i do sada pozajmiljivati.
Nisam jedini koji se seli kod drugog.

Sramota za Yettel.

Ljudi, jel ima neko napismeno od Yettel-a obećano da će da dobije Novu i N1 u svom paketu? Ili ima samo "proverene" informacije i lagarije akvizitera?

Ako ima, neka pokaže, pa da im se ozbiljno sedne na kičmu.

Ako nema, onda je "obećanje ludom radovanje" i ja sam stvarno zabrinut za sve vas koji ste poverovali njima na reč - kako vi funkcionišete u današnjem svetu koji je 99% prevarantski i gde lažu svi - od Microsoft-a i Googl-a do predsednika Amerike i Srbije.

Pa ja Microsoft-u plaćam servise koje MESECIMA nisu u stanju da poprave - a njihov odgovor na to je - zabole me. Kod Google-a još gore - em plaćaš, em možeš da koristiš samo kako oni hoće.

A vi tu dramite oko dva kanala? Pa jel vi ne znate u kakvom svetu mi živimo?

Da me ne razumete pogrešno - naravno treba ih "kecati", zezati i prozivati gde god je moguće - jer su to koristili kao reklamu, da ljude navuku da dođu kod njih. Ali ako niko to nema napismeno - oni su čisti pred zakonom i mnogo ih briga za sve ostalo. I onda tu ne može mnogo da se uradi, osim prozivki po mrežama...

Biće ih briga tek kad ljudi krenu masovno da prelaze kod drugog operatera - to je JEDINA stvar koja boli bilo koga od velike četvorke (MTS, SBB, Yettel, A1).

Toliko je ponuda dobra, da se Yettel GPT nije javio danas. Kamo fanfare?
Pa nije još dobio ažurne informacije ... Sad će on, za dva, tri dana, dok pokupi vesti sa sajta 🤣🤣🤣🤣
A sada ozbiljno. Da li mislite da su smeli da puste svima N1 i Novu S?
Da su smeli, pustili bi još na početku.
Ja samo problem vidim u bućki koju su koristili da navuku korisnike "e imaćemo Novu i N1" - ali su oni to vrlo pametno govorili "imaćemo", a ne "imaćete" i to je kvaka u kojoj su oni zakonski i ugovorno čisti.

Što se morala tiče, to je drugi par cipela...

Ipak mi je presmešno da gomila ljudi bilo koji medij doživljava kao bastion slobode - nije bitno koji...

Evo iz Yettela kažu da rade na uvođenju dodatka, verovatno za svega 3-4 meseca će i postojeći korisnici moći da doplate bez novog ugovora.

Navodno za Yettel novi ugovor, tj. aneks za skuplji paket ne menja ugovornu obavezu.

Videćemo da li ovo važi i za SBB.

Ne kažu postojeći korisnici - kažu Yettel SVE korisnici - ipak ako nekog deru za 8000 mesečno, možda mu i daju još tih par kanala... Mada, koliko ja vidim iz posta - neće da daju, nego da dodatno naplate 🤣🤣🤣

Još su i lepo napisali "Vi uživate najatraktivniji paket usluga na tržištu" - u prevodu, mnogo smo malo para naplaćivali naše usluge, nema više, mora da se zaradi sad pod hitno. Dakle, M i L korisnici dok im traje ugovor - traje, posle toga sledi ili selidba ili otvaranje novčanika. Od novih kanala - nema ništa. Što imamo, to nam je.

Jedino još da kažu - e nema ni nova platforma za vas... :)

Poslednja izmena:
Ne mora da bude napismeno.

O tome je govorio Dejan Gavrilović iz Efektive još početkom juna kad je probijen prvi rok. U suštini svaka javna najava koju pružalac usluge iznese kao planiranje i to čini u javnom prostoru, može da se tumači kao validan element za osnovnu pobudu korisnika da sklopi ugovor sa tim pružaocem usluge. U tom smislu opskurnost najave, tj. njenih detalja, načina i opsega implementacije ne može se teretiti za slobodu tumačenja od strane korisnika. Dakle ako si rekao biće Nova i N1, i nisi izneo detalje, ko i kako će dobiti kanale, to je tvoja omaška, a mi korisnici imamo pravo da zaključimo da ćemo dobiti Novu i N1, oslobođeni bilo kakvih preduslova.

Ja sam pre tri meseca potpisao ugovor sa akcijom, L po ceni M minus 50%, dakle 1600 na 2 godine, sad sam samo potpisao anex, popust ostaje tako da cu placati PREMIUM 2100 do kraja ugovorene obaveze.
Kako si došao do tih 2100 za premium, jel si ih zvao pa ti poslali mailom ili išao u poslovnicu ?

Rekli su mi da ugovorena obaveza ostaje nepromenjena( akcija po kojoj si potpisao ugovor) samo se menja paket. Dakle uzeo sam premium, a placam ga po ceni basic sa popustom od 50%... Isao sam u poslovnicu, informaciju sam prvo proverio sa call centrom

A ima li u Yettelu cenjkanja, ono da izboksuješ neki dil?

Meni je ovo prva tura kod njih... Pre sam bio u Mts u Boxu pola života, i kad sam tražio neki popust kad sam se selio, bukvalno me otkačili i to nimalo na finjaka... Nakon toga 6 meseci za dinar ovde mi bilo bajka. Da stvar bude bizarnija zovu posle par meseci iz Mts, fini da finiji ne mogu biti, pitaju je l' sam i dalje zainteresovani za nastavak saradnje, možemo da dogovorimo ponudu za obostrano zadovoljstvo... Ja u fazonu, evo baš 3 meseca nakon našeg poslednjeg razgovora koristim ekran TV-a za ogledanje... Šou.

Kako je to korisna informacija, kad je to samo njegov slučaj? Kako god, Efektiva kaže da je sve regularno i da nema priče o žalbi raskidima i slično, tako da sad svako treba da bira

Rekli su mi da ugovorena obaveza ostaje nepromenjena( akcija po kojoj si potpisao ugovor) samo se menja paket. Dakle uzeo sam premium, a placam ga po ceni basic sa popustom od 50%... Isao sam u poslovnicu, informaciju sam prvo proverio sa call centrom
Da li si iz starog paketa zadrzao HBO/Cinemax kanale i aplikacije po izboru Deezer, Max its.?

Ljudi, jel ima neko napismeno od Yettel-a obećano da će da dobije Novu i N1 u svom paketu? Ili ima samo "proverene" informacije i lagarije akvizitera?

Ako ima, neka pokaže, pa da im se ozbiljno sedne na kičmu.

"postojećim i novim Yettel TV korisnicima"
"dostupni svim našim korisnicima"

očekujem "Pa šta" odgovor od @Yettel Srbija

Prilozi

• IMG_9953.jpg
    IMG_9953.jpg
    562.1 KB · Pregleda: 115
  • IMG_9951.jpg
    IMG_9951.jpg
    417.1 KB · Pregleda: 91
  • IMG_9946.jpg
    IMG_9946.jpg