Šta je novo?

Preporuka za inverter

Uff, nisam za klimu u predsoblju, ma koja i kakva bila. U veću sobu, pa okrenuta ka vratima, ili dve manje klime (kinez) za te pare. Nek se javi neko drugo u vezi pozicije, da prokomentariše.
Nema ovde NocriaX (iza drugog linka) ovo je stara AWYZ Nocria od pre 20+ godina. Ako imaš za NocriaX problematiku piši, da ne preporučujem taj uređaj.

Uff, nisam za klimu u predsoblju, ma koja i kakva bila. U veću sobu, pa okrenuta ka vratima, ili dve manje klime (kinez) za te pare. Nek se javi neko drugo u vezi pozicije, da prokomentariše.

Nema ovde NocriaX (iza drugog linka) ovo je stara AWYZ Nocria od pre 20+ godina. Ako imaš za NocriaX problematiku piši, da ne preporučujem taj uređaj.
Tu mi Tadiran Topaz 12 stoji vec 18 godina i hladila je kompletnu kucu, znaci ovo sto sam naveo i jos + 2 sobe koje sad ne koristim posto zivim sam. Tu mi je najbolja pozicija jer mi direktno duva prema dnevnom boravku gde najvise i provodim vremena a kada hladi i kada u dnevnom boravku spavam nisam direktno izlozen njoj tako da mi bude ekstra. Sve kako stoji sad sa ovom postojecom mi odgovara i za inverter jer je i razmak izmedju vanjske i unutrasnje oko 3m, niti moram bilo sta prepravljati. Vanjska je i zaklonjena od vanjskih uticaja da nije direktno izlozena ni suncu ni vetrovima zimi tako da verujem i da joj to pogoduje kada su minusi. Burazer ima Gree Amber Premium 12 ali ja bih najvise nekog japanca za te iste pare. U najgorem slucaju ce biti Amber Premium.

Prilozi

• IMG_20250727_142740.jpg
    IMG_20250727_142740.jpg
    94.9 KB · Pregleda: 38
  • IMG_20250727_142820.jpg
    IMG_20250727_142820.jpg
    106.3 KB · Pregleda: 39
Za hlađenje je dobra pozicija, ja sam mislio da ćeš i grejati sve to

Za hlađenje je dobra pozicija, ja sam mislio da ćeš i grejati sve to
Sada se grejem na TA peci ali sam mislio da je koristim i za grejanje. Ako bi to bilo efikasnije i jeftinije onda bi se i grejao na inverter. Napominjem da zivim sam i da mi nije potrebno da radi kada nisam kuci. Mogu da je upalim kada krenem kuci sa posla i da mi za 40 minuta koliko mi treba da dodjem kuci zagreje tih 50m2. Meni je do sada jedna TA 6-ica stajala u tom predsoblju i 3-ka u trpezariji, samo su se punile kada je jeftina struja, ventilatori nisu duvali jer ne volim pretoplo i temp u dnevnom boravku mi bude oko 20c sto mi je sasvim ok. Zimi sam imao najveci racun za struju 11k dinara u januaru i 1500 kwh potrosenih. Nesto kapiram da bih mozda mogao smanjiti sa inverterom i potrosnju a i racun.

Cena struje za TA peć koja se puni samo noću je kao za klimu koja radi 24/7 i ima SCOP 3. NocriaX ima SCOP 5.1 Samo vidim jedan problem u tvom razmišljanju. Ne može se grejati samo kad si kod kuće. Klima treba da radi 24/7 i tad je potrošnja najekonomičnija. Kad nisi tu smanjiš 2-3 stepena.

Cena struje za TA peć koja se puni samo noću je kao za klimu koja radi 24/7 i ima SCOP 3. NocriaX ima SCOP 5.1 Samo vidim jedan problem u tvom razmišljanju. Ne može se grejati samo kad si kod kuće. Klima treba da radi 24/7 i tad je potrošnja najekonomičnija. Kad nisi tu smanjiš 2-3 stepena.
Nikakav problem da radi 24/7...i to je skroz prihvatljivo.
Ako grije na 20 stepeni, mislim da nema potrebe da je smanjuje
na toj temperaturi u boksericama budem u kuci :)

Nazad
Vrh Dno