da li su ispravili ovo u novim serijama? Uskoro stiže poručena 5090 Aorus Master. Horizontalna montaža. Viđao sam na reddit podeljena mišljenja na ovu temu... Uz to, izgleda da u Srbiji ne daju 4 godinu garancije (produžena godina, dodatna uz registraciju proizvoda). barem su me tako izvestili da njihov servis daje svega 3...GIGABYTE AORUS RTX 5080 MASTER Starts Leaking Thermal Gel After Four Weeks of Light MMO Gaming. Source.
Pogledajte prilog 489425
Problem testa je što porede babe i žabe - srednji segment radeona (jer drugi nemaju) i viši segment geforce-a. Ne znam zašto nisu ubacili 5070 i 5060Ti pa da se jasno vidi da li je i koliko do proizvođačaNije pogrešan, sad ću da objasnim, na tom screenshot-u, sa 7600x, 9070 xt ima 495 FPS, dok 5080 i 5090 imaju oko 50 manje, tih 10% e to je driver overhead. Te kartice mogu više, što se vidi kada se upare sa 9800x3d, ali sa slabijim CPU one gube srazmerno više FPS od AMD kartice koja je svakako slabija.
Ovo ne bi trebalo biti tačno, četvrtu godinu ne daju oni nego daje Gigabyte globalno za AERO, AORUS i Gaming OC seriju. Registruje se na AORUS sajtu i prilikim registracije se prilaže zvaničan račun. Uspješno sam tako registrovao RTX 3070 Gaming OC, 7900XTX AORUS Elite i sad RTX 5080 AERO, baš bih volio da vidim da mi odbiju tu godinu a na zvaničnom sajtu uredno registrovanUz to, izgleda da u Srbiji ne daju 4 godinu garancije (produžena godina, dodatna uz registraciju proizvoda). barem su me tako izvestili da njihov servis daje svega 3...
Aha, pa ispade da bi 5070 ili 5060 dali bolji fps od 5080 i 5090 pošto imaju manji overhead? Ja ne mislim da je ovo moguće, prvo da postoji razlika da slabija kartica ima manji overhead onda bi već 5080 pokazao bolje rezultate od 5090, a to nije slučaj. Drugo 5080 je samo oko 10% (a često ni toliko, osim PT) brži od 9070 XT, tako da je poređenje na mestu, iako bih ja uvek pre stavio naspram 5070Ti više ima smisla, bliži su cenom. Nažalost po meni nedovoljno istražena tema, jer dok na zapadu prebuilt mašine redom imaju extra brze CPU čak i kada je GPU 5050, kod nas se još uvek prodaju Ryzen 4500, 5500, isl, kao default CPU za konfig. do 1200 eura... pa je tu pitanje šta se dobije. A i mnogo ljudi menja GPU a CPU ostavi, pa evo ja teram 4. GPU na istoj ploči i CPU.... lakše mi je da svake 3-4 godine samo zamenim GPU, naravno sad sam udario u zid i sledeći upgrade mora da bude full, kad dođe vreme....Problem testa je što porede babe i žabe - srednji segment radeona (jer drugi nemaju) i viši segment geforce-a. Ne znam zašto nisu ubacili 5070 i 5060Ti pa da se jasno vidi da li je i koliko do proizvođača
Kontam da to najvise interesuje streamere, mada ne vidim poentu jer je i prethodna verzija av1 enkodiranja meni delovala vrh.je l' naleteo neko na neki test za unapređeni AV1 encoding u ovoj generaciji GeForce -a?
Resenje je palo na AMD Radeon 9070 XT i to u mojoj situaciji bolje radi jer 9070 XT bolje koristi moj procesor. Ja prezadovljan. Jednostavno takve high end karte nisu za svakog i ovo mi je lekcija da seldeci put nikad ne jurim high end. To sam uradio pre nekoliko godina kada sam uzeo RTX 3080 12GB i skok u performansama je bio veliki ali sada je situacija malo drugacija sto se tice gaminga i od 2020 pa do sada nije to mnogo napredovalo.x3d je resenje ako neces da menjas platformu.
Nije nitice do pojave novih konzola a onda ce polako igre postati zahtevnije... Prosto ne mogu da seklapaju za PC nesto sto ce preznojiti i 5090 a da to istovremeno radi na konzolama sa 60fps, tako da od neke primetne zahtevnosti nema nista do pojave novih kozola. I ovo para igara za koje "treba" nesto jace od 9070 XT 5070ti vesacki je zahtevno zbog nekih opcijema u podesavanjima koje kada se smanje nista se ne menja u prikazu a igre polete. Pa RT koj je prenabudzen u PC verziji uz minimalnu ili nebitnu razliku u odnosu na to ta sto moze da se vidi na konzolama.Resenje je palo na AMD Radeon 9070 XT i to u mojoj situaciji bolje radi jer 9070 XT bolje koristi moj procesor. Ja prezadovljan. Jednostavno takve high end karte nisu za svakog i ovo mi je lekcija da seldeci put nikad ne jurim high end. To sam uradio pre nekoliko godina kada sam uzeo RTX 3080 12GB i skok u performansama je bio veliki ali sada je situacija malo drugacija sto se tice gaminga i od 2020 pa do sada nije to mnogo napredovalo.
Kad su izmislili lazne frejmove i to lepo radi zasto da ne izmesle jos nesto korisnoOno sto znam i nVidia i AMD rade na novom algoritmu za kompresiju tekstura i to je u fazi testiranja vise nam nece ni trebati mnogo VRAMa jer ce biti dovoljno bukvalno 8GB za najzahtevnije igre i to ce biti ogroman napredak jer ce moci da se nabijaju jace i jace teksture.
auuu pa dokle više...![]()
Znači TLDR iako nije preporuka za kupovinu u USA po ceni 5050 dobijate 9060 XT 8 Gb koja je brža od 5060 Ti 8 Gb, a ako imate PCIe 3.0 neretko dostignete i 5060Ti 16 Gb koja je skoro duplo skuplja. AMD-u ostaje jedino da poklanja karte pošto sam sasvim siguran da će 5050 prodavati 10x više iako je pa duplo sporija... što bi se reklo, može im se...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari