Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Nije mi jasno kako radi esim. Npr uplatim internet pre nego što odem u grcku i kad predjem granicu, vise nece raditi moja mreza (a1) nego kosmote? Vratim se u srbiju i nastavlja da mi radi a1?
Imam s24 esim +sim. Sim kartica mi nije u telefonu

U podesavanjima imas opcije da "palis/gasis" kartice tj da budu u funkciji ili ne. Mogu obe da ti budu aktivirane istovremeno, a ti odredjujes koju ces karticu da koristis za pozive, koju za SMS, a koju za internet.

Nije mi jasno kako radi esim. Npr uplatim internet pre nego što odem u grcku i kad predjem granicu, vise nece raditi moja mreza (a1) nego kosmote? Vratim se u srbiju i nastavlja da mi radi a1?
Imam s24 esim +sim. Sim kartica mi nije u telefonu
Ili ako ti je noviji android imaš strelicu kod gasenja i paljenja interneta da izaberes karticu za internet
Screenshot_20250723_005617.jpg

Da li i dalje radi ona fora sa orange flex ? 2 god sam koristio i prezadovoljan al istrošio pasoše, pa bi sad jurio nekog druga da preko njega registrujem free trial? Il će buti kosmote kartica da se uzima. Šteta što nemaju e sim cosmote rešeno bi bilo sve...
Jos radi, nema potrebe da pozajmljujes za aktivaciju ako ides na manje od 14 dana, uplati najveci paket i ako otkazes u roku od 14 dana vracaju ceo iznos na racun

Trenutno sam na Rodosu i bez problema sam dopunio WhatsUp sa nasom visom. Posto je aplikacija na Eng nema problema sa snalazenjem. Ovde niko nece da dopuni karticu nego kazu idi do Cosmote-a. A uzeo sam i esim MobiMatter. Odlican esim jer se kaci na najjacu mrezu vodafon ili cosmote ili nova. Sam izabere bez cackanja po telefonu. A to je spas po malim ostrvima. Na Rodosu Vodafon je odlican ali Kalimnos, Leros, Telindos samo Cosmote 30 dana 15Gb 12.5€.

Slovenska plaza, Budva. Mtel 4g.

Prilozi

• Screenshot_20250723_094008_Chrome.jpg
    Screenshot_20250723_094008_Chrome.jpg
    73.8 KB · Pregleda: 88
Ove godine opet uplatio mtel evropa paket za 10e i kao i prosle godine zeznuo se opetScreenshot_2025-07-23-13-48-08-541_at.mtel.selfcare-edit.jpg. Dzaba im njihovi gigabajti interneta kad ne mogu da ih potrošim.
U Grčkoj se po defaultu kači na Vodafon a manuelno moze na na NOVA mrezu.
Dao sam drugarici karticu i na Rodosu je kao radilo.
Sto se mene tice preporuka za Izbegavanje.

Ove godine opet uplatio mtel evropa paket za 10e i kao i prosle godine zeznuo se opetPogledajte prilog 499907. Dzaba im njihovi gigabajti interneta kad ne mogu da ih potrošim.
U Grčkoj se po defaultu kači na Vodafon a manuelno moze na na NOVA mrezu.
Dao sam drugarici karticu i na Rodosu je kao radilo.
Sto se mene tice preporuka za Izbegavanje.
Valjda moze i na COSMOTE

Jel to nešto do Roamify Spirnt eSIM ili generalno net na relaciji Beograd Zagreb autoput radi jako loše? Često sam imao i 2G

Ako neko kupuje turističku eSim/sim karticu lokalnih provajdera, u CG kupovati One, nekadašnji Telenor, koji im je najbolja mreža u najvećem delu.

Ako neko kupuje turističku eSim/sim karticu lokalnih provajdera, u CG kupovati One, nekadašnji Telenor, koji im je najbolja mreža u najvećem delu.
Meni se za Budvu T com pokazao kao najbolji ali da, ni One nije los... Mtel kriminalan!!!

Valjda moze i na COSMOTE
Probao sam. Neće.
Svaki dan bar dva puta biram manuelno mrezu. Prebacuje na 2g non stop i jedan i drugi provajder. U apartmanu bolje radi Nova a na plaži Vodafon. Naravno pod uslovom da radi a to je preko dana i predveče teška priča.

Gledam sada, nije loša ni ponuda Vodafona za Grčku.
Meni radi i ova od 20evra, samo da može hotspot...

imas telemach hrvatski za 25€, neograniceno za grcku na 10 dana. kaci se na Nova 5g (150/50mbps) i na Vodafone 4g (50/20mbps) u mestu Nea Plagia. mislim da je bolje nego grcki vodafon jer se kaci na 2 mreze pa biras koja je gde bolja.

probao sam i nasu yettel karticu, kaci se na vodafone i nova 4g, nece na 5g ili bar nisam dovoljno dugo isprobavao, brzine oko 50/20mbps

Misliš na "SIM2GO kartica 10 + 40 GB"?
Mene su zbunili iz njihove podrške, pisao sam im email da vidim može li svih 50GB da se troši u EU. Odgovorili su da može samo 10 GB, a bonus samo u HR. Pisao sam o tome, ali svi ovdje na forumu, valjda iz svog iskustva, tvrde da se može koristiti svih 50 GB ...
Ovu karticu mogu kupiti kod sebe (Gradiška, Republika Srpska) za 10 evra, (prodaju je na kioscima na graničnom prelazu) i vjerovatno ću je uzeti.
Edit: da ti misliš na eSim.
Treba mi fizički sim

Da li je neko koristio Net2go u Hrvatskoj I kakve su brzine?

Istice mi Cosmote kartica za koji dan, ne idem u Grcku ove godine, ali bih je ipak dopunio da imam za dogodine...
Vidim da je najniza dopuna 13e, ali mi se cini da je neko pisao da se trajanje kartice ne produzava za 12, tj. 13 meseci sa tom najnizom...
Moze li neko to da potvrdi ili sam ja nesto pomesao?

Istice mi Cosmote kartica za koji dan, ne idem u Grcku ove godine, ali bih je ipak dopunio da imam za dogodine...
Vidim da je najniza dopuna 13e, ali mi se cini da je neko pisao da se trajanje kartice ne produzava za 12, tj. 13 meseci sa tom najnizom...
Moze li neko to da potvrdi ili sam ja nesto pomesao?
Sa tom opcijom Unlimited data od 13,5€ (obrati pažnju da moraš da uplatiš 15€ zbog poreza) se sigurno produžava trajanje kartice.

Imaš i manje/jeftinije opcije, tipa Giga day od 2€, ali za njih ne znam da li produžavaju trajanje, mada ne vidim razlog zašto ne bi... :)

Svaka dopuna produžava Whatsup karticu na 13 meseci. Ne može manje od 13e preko aplikacije, samo u radnjama tako da ako ne idete a imate nekog prijatelja da ide dopunite mu pa nek koristi na primer u avgustu i mirni ste za sledecu sezonu.
Druga opcija je da vam neko dopuni u radnji kad ide na odmor, da se tako prođe jeftinije.
Dok traje ova letnja promocija ako imate nekog da ide u zemlje EU, dopuna od 15e je dovoljna za letnju promociju 30 dana neograničen net Grčka, 120 minuta za Grčku kao i 12GB za sve zemlje EU. Tako da ako neko ide na primer u Nemačku može da ima tu 12GB.

@djalf
Da li sam dobro shvatio:
Ako imam whatsup karticu od prošle godine, a ove ne idem u Grčku nego npr. u Italiju mogu da je dopunim iz Srbije, preko aplikacije i imaću u Italiji 12 gb?

Pozdrav! Koja je vaša preporuka za Tursku za 10 dana? Potrebno mi je oko 20 ili 30 GB. Nešto sam čitao da je esim (Airalo, nomad) zabranjen u Turskoj pa ako je neko bio tamo skoro neka kaze sta je najbolja opcija

Katastrofa kad na benchu moram da tražim podršku za Cosmote 😁
Elem možda je neko uspeo da reši, pa ko pita ne skita. Stigla mi postom internet kartica, ali ne prolazi aktivacija, zato što izgleda imaju neki bug u aplikaciji i neće sa pasoša da se iščita ime i prezime. Polja su obavezna ali su zaključana za ručno unošenje. Pričao sam uzaludno sa njihovom podrškom, jer su mi rekli da moram u poslovnicu da odem (ne vozi mi se sat vremena u jednom smeru), chat bot je dva puta "pukao iz tehničkih razloga" kada sam spomenuo da imam problem sa aktivacijom.
Pokušao sam i sa pasošem iz EU zemlje, identičan problem.
Da li je neko našao rešenje?

Ja još jednom, i neću više.

Probajte YOHO eSim, samo odabereš državu, i odaberi koliko ti čega treba.
Sve preko app kući odradiš.
Kad kreneš na put aktiviraš je i miran si.

Nazad
Vrh Dno